Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΔΟΕ/Αξιολόγηση: Καμία απόφαση στην Ολομέλεια προέδρων, λόγω μη απαρτίας σε πάνω 100 Γενικές Συνελεύσεις Διδασκαλικών Συλλόγων

Προς το παρόν η μόνη κίνηση της ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης “Κεραμέως” είναι οι οδηγίες της προς τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για ενιαία κείμενα αποτίμησης της σχολικής χρονιάς 2020-2021 και τίτλους σχεδίων δράσης για τον προγραμματισμό
Δημοσίευση: 25/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χωρίς καμία απόφαση ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων , την οποία συγκάλεσε η ΔΟΕ για να αποφασιστεί το νέο πλαίσιο κινητοποιήσεων, κυρίως κατά της αξιολόγησης “Κεραμέως”.

Δεν λήφθηκε καμία απόφαση στην Ολομέλεια, διότι η συντριπτική πλειονότητα των Γενικών Συνελεύσεων των Δασκάλων και Νηπιαγωγών που είχαν προγραμματιστεί για την προηγούμενη εδβομάδα δεν είχαν απαρτία.

Στην Ολομέλεια  περισσότεροι  από  100 πρόεδροι Διδασκαλικών Συλλόγων δήλωσαν ότι οι Συνελεύσεις τους δεν είχαν απαρτία, ενώ μόνο 13 πρόεδροι δήλωσαν ότι οι Συνελεύσεις τους έγιναν κανονικά.

Στην Ολομέλεια των προέδρων διατυπώθηκαν προτάσεις από προέδρους για διάφορες μορφές κινητοποιήσεων , αλλά την απόφαση θα κληθεί πλέον να λάβει το ΔΣ της ΔΟΕ.

Ενιαία κείμενα της ΔΟΕ

Προς το παρόν η μόνη κίνηση της ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης “Κεραμέως” είναι οι οδηγίες  της προς τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για ενιαία κείμενα αποτίμησης της σχολικής χρονιάς 2020-2021 και τίτλους σχεδίων δράσης για τον προγραμματισμό χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του esos).

Προειδοποίηση υπ. Παιδείας προς ΔΟΕ

Tο υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στο ερώτημα εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν «έτοιμα-φασόν» κείμενα για την αξιολόγηση,με αφορμή τα σχετικά ενιαία κείμενα που απέστειλε η ΔΟΕ για να χρησιμοποιηθούν από τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία,  το ξεκαθάρισε:

"Ο νόμος και η υπουργική απόφαση προβλέπουν συγκεκριμένη διαδικασία, άξονες, βήματα και πλαίσιο για την υλοποίηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου. Μη ουσιαστική συμμετοχή στη διαδικασία αυτή ή υποβολή έτοιμου – μη εξατομικευμένου κειμένου συνιστά παραβίαση και του κανονιστικού πλαισίου και της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης".

Ετικέτες: 
ΔΟΕΑξιολόγηση

Σχόλια (3)

 
Μαρία Μ.
27 Οκτ 2021 07:54

Όλοι οι συνδικαλιστές μας, λένε πως εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε υπέρ της αξιολόγησης και μάλιστα πως έχουμε και συγκεκριμένη πρόταση! Ψάχνοντας τα πρακτικά της ΔΟΕ ανακάλυψα πως το 2018, 600 + σύνεδροι στο συνέδριο της ΔΟΕ, ψήφισαν ένα είδος αξιολόγησης ακριβώς όπως αυτό που τώρα προτείνεται να εφαρμόσουν τα Σχολεία. Με κάποιες διαφορετικές λεπτομέρειες... Τι μεσολάβησε; Πως γίνεται ένα Δ.Σ. μόνο του (κι όχι πλειοψηφικά όπως ακούγεται) να ακυρώνει όσα αποφάσισε η ολομέλεια; Και τελικά εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε υπέρ ή κατά της αξιολόγησης; Το "ΟΧΙ" σε όλα κούρασε...

 
Δημήτρης Κ.
25 Οκτ 2021 17:37

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΔΟΕ,
Τόσες αποφάσεις γενικών Συνελεύσεων της ΔΟΕ τη δεκαετία του ’90 περί αυτοαξιολόγησης πάνε περίπατο; Για ξαναδείτε λίγο τις αποφάσεις των Ολομελειών που είναι δημοσιευμένες στο Διδασκαλικό Βήμα και επαναφέρετε στη μνήμη σας τι έλεγαν οι παρατάξεις σας!
Γιατί δεν ενεργοποιείτε το ΙΠΕΜ που στο 2ο άρθρο του αναφέρει πως σκοπός του είναι "η επιστημονική μελέτη, έρευνα και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θε­μάτων" καθώς και "η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση";
Είναι οι εκπαιδευτικοί επιστημονικός κλάδος ή όχι; Αν ναι, πέραν της συνδικαλιστικής ενημέρωσης που μας προσφέρετε, ποια επιστημονική άποψη καταθέτουμε; Σε τελευταία ανάλυση για ποιον λόγο πληρώνουμε κάθε χρόνο συνδρομή; Για να ακούμε μόνο τα ’όχι’;

 
ανεμόμυλοι...
25 Οκτ 2021 16:18

ποιος μας έφταιξε τώρα και δεν είχαμε απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις;
αλλά ξέχασα... "διαδηλώνουμε" στο f/b...με ατράνταχτα επιχειρήματα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ