Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Διήμερο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι μαθητές

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου (Πέμπτη-Παρασκευή)
Δημοσίευση: 26/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διήμερο κινητοποιήσεων για τις 4 και 5 Νοεμβρίου (Πέμπτη-Παρασκευή), με τη μορφή διαδηλώσεων   ετοιμάζουν οι μαθητές, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Οργάνου Μαθητών Αθήνας.

 Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου μαθητών Αθήνας

ΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΣΕ ΒΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΚΑΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΙΑΤΙ;

 •      ΓΙΑ    ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. “ΠΑΙΔΕΙΑΣ” ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 27ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
 •     ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
 •     ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΒΕ
 •     ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΝΑ
 •     ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ- ΟΧΙ ΚΕΝΑ
 •     ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ- ΟΧΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ
 •     ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ WEBEX ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-
 • ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑ

Κα Κεραμέως.

Αυτή η ανακοίνωση απευθύνεται σε εσάς και στο Υπ. “Παιδείας” σας. Σε εσάς, στον προηγούμενο και τον επόμενό σας.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

 •     ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ στα σχολεία μας.
 •     “Στοιβαζόμαστε” σε ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ δεκαετίες!
 •     ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΕ τα τμηματά μας σε εκατοντάδες σχολεία ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

    Και ενώ έχουμε κενά, έχουμε μείνει πίσω μετά από 2 χρόνια webex, ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΕΒΕ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ:

 • Γιατί ενώ ΕΒΕ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ (μόνοι σας λέτε ότι είχαν προβλήματα), ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΦΕΤΟΣ;
 • Γιατί εν μέσω πανδημίας αντί να μειώνετε τους μαθητές στις τάξεις τους αυξάνετε;
 • Γιατί ενώ μιλάτε για “σύγχρονη Παιδεία” αναλογεί 1 καθηγητής σε 25+ μαθητές;
 • Γιατί ενώ λέτε για την αξιολόγηση που δήθεν θα αναβαθμίσει τα σχολεία μας, αυτή η αναβάθμιση δεν αφορά ούτε τα κοντέινερ, ούτε τα κενά σε καθηγητές, ούτε τον ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο;

Όποιος αγωνίζεται ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΤΕ!

Πείτε μας πως εξηγείτε: Με Μπάλλο στην Αττική και αλλού, με σεισμό στην Κρήτη, χωρίς θέρμανση στην Κοζάνη κλείνετε τα σχολεία (γιατί δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφάλειά μας) αλλά δεν κάνουμε webex….

… αλλά μόλις γίνει καταληψη, κάνουμε webex από τις 10:00πμ και δεν σέβεστε συλλογικές αποφάσεις μαθητών, καταπατάτε κάθε έννοια δημοκρατίας;

Γιατί στη Σταυρούπολη αντί να αναγνωρίζετε σαν πρόβλημα την ύπαρξη φασιστικών ομάδων μέσα στο σχολείο, μιλούσατε για το “πρόβλημα της κατάληψης” (που δεν είχε γίνει κιόλας);

Πείτε την αλήθεια! Φοβάστε την οργάνωση και τον αγώνα των μαθητών! Φοβάστε να μας έχετε απέναντι γιατί σας χαλάμε το παραμυθάκι πως «όλα είναι καλά στα σχολεία μας».

ΣΑΝ ΚΟΣΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Τα Υπ. Παιδείας μετράνε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας σε ευρώ. Είμαστε κόστος για το κράτος σας και την πολιτική που ακολουθείτε.

Επιλέγετε να δίνετε τα χρήματα και τους φόρους των γονιών μας αλλού- όχι στα σχολεία μας.

Δίνετε ζεστό χρήμα, άδειες και “όλα τα καλά” άμα είναι να πάνε σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματιές. Σε αστυνομία, πολεμικούς (και όχι αμυντικούς) εξοπλισμούς σκάτε δισ κάθε χρόνο, αλλά σε καθηγητές δε μπορείτε.

Άμα είναι να ιδιωτικοποιηθούν ελεύθεροι χώροι γίνεται σε μια νύχτα, άμα είναι να αλλαχθούν τα κοντέινερ παίρνει 20+ χρόνια…

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Έχουμε ήδη κάνει πολλά. Βγήκαμε σε πάνω από 30 πόλεις στην Ελλάδα στο δρόμο στις 11/10 αλλά και άλλες μέρες.

Έχουμε εκλέξει η πλειοψηφία των σχολείων νέα αγωνιστικά 15μελή και 5μελή.

Συγκροτούνται συντονιστικά (παλιά και νέα) με νέα σχολεία και περισσότερους μαθητές.

Κατεβήκαμε μαζί με τους χιλιάδες καθηγητές μας που έκαναν απεργία και ενώσαμε τις φωνές και τις γροθιές μας για ένα διαφορετικό δημιουργικό σχολείο, τέτοιο που να μορφώνει όλα τα παιδιά ισότιμα, να μην μας διαχωρίζει ανάλογα με την τσέπη των γονιών μας, να μην μας εξοντώνει με εξετάσεις και πίεση.

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

 •     ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΚΑΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΘΜΙΕΣ
 •     7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 •     17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 •     ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σχόλια (11)

 
Πάντα φταίνε οι άλλοι
28 Οκτ 2021 13:15

Θελουμε το ένα θελουμε το άλλο αρκεί να μην κάνουμε μάθημα! Όχι στο συνωστισμό των τμημάτων ναι στο συνωστισμό της πορείας!

 
Το άλλο θα ακούσουμε
28 Οκτ 2021 13:13

Μιλάμε για αιτήματα όχι αστεία! Πάνω απολα το καλό της εκπαίδευσης ε; Πάντα χωρίς κόπο και μαθήματα.

 
@ph
27 Οκτ 2021 07:26

Έχετε απόλυτο δίκιο. Όμως δε γίνεται αλλαγή (προς το καλύτερο ή και το χειρότερο) χωρίς να αλλάξουν οι ισορροπίες. Αν συμφωνήσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά ως έχουν, τότε η διαφορά των δεξιόστροφων με τις αριστερόστροφες πολιτικές και μέτρα είναι η εξής: οι αριστερόστροφες λένε "μέσα όλοι στα πανεπιστήμια και είμαστε όλοι καλοί αλλά φταίνε οι υποδομές και οι δυσκολίες τις ζωής που δε γράψαμε καλά" ενώ οι δεξιόστροφες λένε "δεν μπορεί/δεν έχουν ικανότητες να μπαίνουν όλοι στα πανεπιστήμια οπότε βάλτε περισσότερες εξετάσεις/κρίσεις και αναχώματα". Και τα δυο κατά τη γνώμη μου είναι υπεραπλουστεύσεις και κρύβουν τα βαθιά προβλήματα της παιδείας κάτω από το χαλί. Είμαι ΔΕΠ σε κεντρικό "καθηγητικό" ΑΕΙ. Αποτελέσματα των 5 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης και τώρα έχω μερικούς πρακτικά αναλφάβητους τριτοετείς φοιτητές (ως συνδυασμό της χαμηλής βάσης σχολής με τις αθρόες μεταγραφές) μερικοί από τους οποίους ήδη πιέζουν με φοιτητικό συνδικαλισμό να γίνουν πιο "ανθρώπινες" οι εξετάσεις για να περνούν και οι πρακτικώς αναλφάβητοι τα μαθήματα ώστε να γίνουν καθηγητές των παιδιών μας σε λίγα χρόνια. Από την άλλη κάθε δεξιόστροφη πολιτική παιδείας χαίρεται να συγκρούεται με το μαθητικό και καθηγητικό συνδικαλισμό για "να βάλει μια τάξη" κάνοντας πρώτα κινήσεις εντυπωσιασμού αντί ουσίας. Και οι μαθητές/φοιτητές τελικά πάντα πληρώνουν τη νύφη, δηλαδή λαμβάνουν εκπαίδευση κατώτερης ποιότητας. Και τα παιδιά των αριστερών πολιτικών πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια στο εξωτερικό που εφαρμόζουν όλα αυτά που παλεύουν να καταργήσουν στην Ελλάδα. Και τα παιδιά των δεξιών πολιτικών κάνουν δημόσιες σχέσεις σε "άριστα" περιβάλλοντα του εξωτερικού και χτίζουν το πολιτικό τους μέλλον.

 
Δικαιολογίες;
27 Οκτ 2021 05:04

Ποιοι αποφάσισαν πορεία; Μόνοι τους; Για ποια 27αρια τμήματα ; Άλλοι ανέφεραν 29αρια; Που βρίσκονται; Δείτε τα αιτήματα. Χωρίς νόημα.

 
Elen Ta
26 Οκτ 2021 20:17

Μπράβο, παιδιά!!! Συνεχίστε τον αγώνα σας!!!

 
ph
26 Οκτ 2021 19:38

Μαθηματικά και Ιστορικά αποδεδειγμένο:Η πίεση δημιουργεί πολλές αντιδράσεις. Δεν νομίζω να βρούμε άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

 
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
26 Οκτ 2021 19:02

@ΓΟΝΙΟΣ
Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε κοντή μνήμη, γιατί ξεχνάτε ότι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις υπήρχαν και επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως αυτή η παρατήρηση απαντά και στον/ην Έρεβος για το ποιος τους υποστηρίζει.
Ο κόσμος το έχει τούμπανο ...

 
ΞΑΝΘΟΣ
26 Οκτ 2021 17:02

ΠΑΙΔΙΑ ......ΜΑΘΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΗΔΗ 4 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ......ΣΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.....ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΕΣ.....!!!

 
Άλκης
26 Οκτ 2021 14:00

Ε βέβαια, 2 μήνες μαθήματα κουράστηκαν τα παιδιά. Άσε που τα φροντιστήρια ψάχνουν για πρωινές ώρες να βάλουν διαγωνίσματα ...

 
ΓΟΝΙΟΣ
26 Οκτ 2021 13:20

Βλέπετε; Έχω μια απορία. Γιατί επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλα καλά; Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές ήταν όλοι ευχαριστημένοι! Όλα δούλευαν κομπλέ τότε! Ούτε διαμαρτυρίες, ούτε πορείες, ούτε απεργίες, ούτε διαδηλώσεις! Τι θέλετε εσείς οι νεοδημοκράτες κυβερνώντες και «ταράζετε» τα νερά;

 
Έρεβος
26 Οκτ 2021 12:40

Συντονιστικό Όργανο Μαθητών Αθήνας: Ποιος τους εξέλεξε αυτούς; Ποιος τους υποστηρίζει; Ποιοι και πώς παίρνουν τις αποφάσεις;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.