Ιδρύονται 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας

27/10/2021

Άκουσε το άρθρο

Την ίδρυση και λειτουργία επτά (7) Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Οι  επτά   Πειραματικές  ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσουν στις ακόλουθες περιοχές: Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη και Κέρκυρα.

Οι Π. ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ που ιδρύονται, λειτουργούν στις υπάρχουσες υποδομές των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ, οι οποίες περιλαμβάνουν τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια ειδικοτήτων κατάλληλα διαμορφωμένα και εξοπλισμένα, και τους αποθηκευτικούς χώρους για την αποθήκευση των υλικών εκπαίδευσης.
 
Ειδικότητες των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ

1. Στις Π. ΕΠΑ.Σ, λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες:

α) Στην Αθήνα, στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Ρόδο λειτουργούν τρεις (3) ειδικότητες:

i) Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης,
ii) Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου
iii) Τεχνίτης Επισιτισμού.

β) στην Πάτρα και στην Μυτιλήνη λειτουργούν δύο (2) ειδικότητες:

i) Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
ii) Τεχνίτης Επισιτισμού

γ) στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν δύο (2) ειδικότητες:

i) Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου
ii) Τεχνίτης Επισιτισμού

δ) στην Κέρκυρα λειτουργεί μία (1) ειδικότητα:

i) Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Αποστολή των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ

1. Αποστολή των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ (Π.ΕΠΑΣ.) είναι η προώθηση της ανάπτυξης και πειραματικής εφαρμογής μοντέλου καινοτόμου λειτουργίας στη βάση ειδικών προδιαγραφών, ιδίως εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, εκπαιδευτικού προσωπικού, στοχευμένων ειδικοτήτων, εποπτικών μέσων διδασκαλίας, υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού και συστήματος διαχείρισης ποιότητας.

2. Βασικός στόχος της ίδρυσης των Π. ΕΠΑ.Σ είναι:

α) η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.
β) η μείωση της αναντιστοιχίας γνώσεων και δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού επιπέδου 3, μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, καθώς και
γ) η διασφάλιση της προσφοράς κατάλληλα καταρτισμένου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού επιπέδου 3, το οποίο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ