Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Δήλωση edupass: Έξι Ερωτήσεις-απαντήσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου
Δημοσίευση: 01/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας , με αφορμή το γεγονός ότι από  σήμερα Δευτέρα οι μαθητές , εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, για να συμμετάσχουν με τη φυσική τους παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία, θα πρέπει να καταθέτουν δήλωση στο edupass, ετοίμασε τις ακόλουθες έξι ερωτήσεις-απαντήσεις

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση edupass;

● οι μαθητές/τριες δημοσίων σχολικών μονάδων (υποβάλλεται από γονέα/κηδεμόνα)

● το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και
Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)

● κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους
εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Πρέπει να εκτυπώνω την σχολική κάρτα όταν δηλώνω self-test;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Κάθε πότε υποβάλλω δήλωση edupass;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η

Στην περίπτωση που το παιδί σας ή εσείς υποβάλλεστε σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Αναζητώ το παιδί στο σχολείο και δεν μπορώ να το βρω

Για την αναζήτηση στην εφαρμογή edupass θα πρέπει να εισάγετε το ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο για να ελέγξετε τα στοιχεία.

Η εφαρμογή μου αναφέρει ότι δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ του παιδιού μου

Η εφαρμογή edupass ταυτοποιεί ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο με το μητρώο του ΑΜΚΑ. Ελέγξτε τα στοιχεία όπως είναι δηλωμένα στο σχολείο σας και τα στοιχεια του Μητρώο του ΑΜΚΑ. δείτε τα στοιχεία σας στο μητρώο του ΑΜΚΑ στο gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Διορθώστε τα στοιχεία του παιδιού είτε:

● επικοινωνώντας με το σχολείο αν το λάθος είναι εκεί

● με επίσκεψη σας σε ένα ΚΕΠ για να διορθώσετε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ. Εναλλακτικά, την διόρθωση του ΑΜΚΑ μπορείτε να την κάνετε και με τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο του ΚΕΠ. Επισκεφτείτε το gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Μεταβολή στοιχείων στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

Εάν το αποτέλεσμα του self-test είναι θετικό;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μεταβείτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) . Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι θετικός, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ . Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι αρνητικός, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Δείτε περισσότερα στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4960/26.10.2021

Σχόλια (22)

 
Σημαντικο
16 Νοε 2021 08:41

Το πιο βασικο πριν ξεκινησετε να εχετε αποριες περι εκτυπωσης κλπ ειναι να ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ και να ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ τις οδηγιες που υπάρχουν.
Αν τις ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ θα ξερατε, ΠΡΙΝ διαμαρτυρηθείτε πως οποιος δεν εχει εκτυπωτη κανει την δηλωση ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ αναγραφοντας τον μοναδικο κωδικο που βγαινει στην οθονη .
Πριν γκρινάξετε...να ενημερωνεστε

 
Παιδιά έρχονται και με λεωφορεία
10 Νοε 2021 00:32

Παιδιά ξέρετε έρχονται και με λεωφορεία σε κάποια σχολεία και δεν είναι εύκολο να ελέγχεται τ΄όσο πρωί αν έχουν μπει ή όχι οι γονείς στην πλατφόρμα. Κρατάνε ένα χειρόγραφο εκεί και κατόπιν εορτής άντε να τους βρεις μετά τους γονείς τους, για να τους πεις πως δε φαίνεται το παιδί τους , που οι περισσότεροι έχουν φύγει για τις εργασίες τους οι άνθρωποι! Κάποιοι δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, άλλοι δεν έχουν ίντερνετ και ... μερικοί δε βρίσκουν τα παιδιά τους στο σύστημα με τίποτα! Από τους γυάλινους πύργους όλα φαίνονται εύκολα!

 
Κατ
07 Νοε 2021 08:08

Καλημέρα . Αντιμετωπίζω κι εγω το ιδιο πρόβλημα. Σωστα τα στοιχεια, πηγα κεπ, πηγα στο σχολειο, η αρχική καρτέλα όπως μου την έδειξαν (Όνομα,επώνυμο,ημ.γεννησης) είναι σωστή καθως και το αμκα. Παρ'ολα αυτά εξακολουθει να λεει στοιχεια μαθητη δεν βρεθηκαν.

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.
02 Νοε 2021 19:31

Καλησπέρα, έχω σωστά γραμμένο το ΑΜΚΑ του παιδιού και όμως μου βγάζει σφάλμα. δεν βρέθηκαν στοιχεία μαθητή. ενημέρωσα το σχολείο, κανένα αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα πριν γράψω το ίδιο πρόβλημα.

 
Κώστας
02 Νοε 2021 18:44

Ο διευθυντής έχει όλα τα στοιχεια των καταχωρήσεων.
Δε χρειάζεται να ταλαιπωρείται ο κόσμος με εκτυπώσεις κτλ.
Ας σταματήσει πια αυτή η ανοησια

 
Το "ΝΕΟ" σύστημα απαιτεί την "ΙΔΙΑ" γραφειοκρατεία
02 Νοε 2021 12:37

Το νέο σύστημα δεν είχε σκοπό να μην χάνεται το μάθημα για να γίνεται έλεγχος των εντύπων;
Το νέο σύστημα δεν είχε σκοπό να είναι αξιόπιστος ο έλεγχος των καρτών; Πως θα ελέγξει ο καθηγητής την εγκυρότητα του αριθμού του εγγράφου;
Γιατί πρέπει να έχει και εκτύπωση ο μαθητής μαζί του αφού έχει δηλωθεί στο σύστημα και γνωρίζει το σχολείο σε ποιον επιτρέπεται και σε ποιον όχι η είσοδος;
Γενικά ο σκοπός του συστήματος δεν ήταν λιγότερη γραφειοκρατεία, περισσότερη αξιοπιστία; Δε θα βλέπει κανείς σε λίγο το edupass και θα παραμείνει ο έλεγχος των χαρτιών (ο αγαπημένος των ελλήνων γραφειοκρατών...)

 
Γιάννης44
02 Νοε 2021 11:54

Πότε τροποποιήθηκε το
"Δωρεάν Παιδεία" σε
"Δωρεάν Παιδεία με υποχρεωτική πρόσβαση σε διαδίκτυο και επιθυμητή πρόσβαση σε εκτυπωτή"

 
Χαλαρώστε
01 Νοε 2021 23:23

Χαλαρώστε. Συμπληρώστε την σχολική κάρτα όπως και πριν και γράψτε πάνω της τον αριθμό που σας βγάζει στην οθόνη του edupass.
Αφού δεν έχουμε όλοι εκτυπωτή στο σπίτι και το ξέρουν. Τους αρκεί αυτό. Εξάλλου θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν αν θέλουν.
Αυτονόητα πράγματα.
Όπως και να έχει ελπίζω σύντομα να τελειώνει αυτή η ταλαιπωρία.

 
Poly
01 Νοε 2021 23:04

Πάνω που είπα γλυτώσαμε τη γραφειοκρατία της εκτύπωσης βγήκε εντολή να τυπώνονται! ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Αφου ο Δντής μπορεί να τα βλέπει κατευθείαν από την πλατφόρμα! ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
01 Νοε 2021 23:02

@ Με ενεργό e-mail01 Νοε 2021 15:39
@Χωρίς εκτυπωτή
Αποστολή του αρχείου pdf στο e-mail του σχολείου

Πόσο αυτονόητα τα θεωρείτε μερικοί κάποια πράγματα! Για σας είναι πανεύκολο να στείλει κάθε γονιός το email που λέτε! Για σας είναι επίσης αυτονόητο ότι κάθε γονιός ξέρει τι εστί pdf!
Θα έλεγα μάλλον να προσγειωθείτε κάποιοι στην πεζή πραγματικότητα και να προσπαθήσετε να καταλάβετε ότι υπάρχουν και απλοί άνθρωποι, άνθρωποι αγράμματοι ή άνθρωποι που ζουν σε κάποια απομονωμένα χωριουδάκια κι έτσι δεν είχαν την τύχη να είναι γνώστες της τεχνολογίας ακόμη και στις πιο απλές μορφές της. Τι να κάνουμε δηλαδή; Όλους αυτούς ξαφνικά να τους ξεγράψουμε, επειδή κάποιοι αποφασίζουν από τους γυάλινους πύργους τους , ενώ κάποιοι άλλοι τους λιβανίζουν ασταμάτητα;

 
Γιώργος
01 Νοε 2021 19:15

Φωτογραφία και τη στέλνω. Σχεδόν 5.500 κρούσματα σήμερα. Ας το καταλάβουμε.

 
Αγοράζετε εκτυπωτή
01 Νοε 2021 19:15

Αγοράζετε εκτυπωτή

 
νκ
01 Νοε 2021 19:06

αν ειστε χωρις εκτυπωτη, για αρχη μην ψηφιζετε κομματα που θεωρουν οτι διαθετετε εκτυπωτη, υπολογιστη, συνδεση ιντερνετ , κτλ.

 
@Χωρίς εκτυπωτή
01 Νοε 2021 18:25

Ζητάτε από το σχολείο τη σχολική κάρτα που μπορείτε να συμπληρώσετε χειρόγραφα. Δεν θα σας πουν όχι, απλώς πρέπει το παιδί να το ζητάει κάθε φορά από την/τον εκπαιδευτικό.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
01 Νοε 2021 18:24

Από τη στιγμή που ο Δ/ντής έχει άμεση και ηλεκτρονική πρόσβαση, γιατί πρέπει:
1. οι μαθητές να εξακολουθούν να εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα; (Ένα από τα πλεονεκτήματα και επιχειρήματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ήταν και παραμένει η σπατάλη του χαρτιού και οι περιβαλλοντικές συνέπειες αυτής στην παραδοσιακή/γραφειοκρατική διακυβέρνηση.)
2. ο εκπαιδευτικός της πρώτης ώρας να ξοδεύει διδακτικό χρόνο για τον ενδελεχή έλεγχο (ονοματεπώνυμο/ημερομηνία κ.ά.) των σχολικών καρτών; Πολλά παιδιά στο Λύκειο δεν εκτυπώνουν, αλλά επιδεικνύουν (κακώς) το έγγραφο στην οθόνη του κινητού τους. Επιπλέον, μερικοί μαθητές ξεχνούν να φέρουν το χαρτί μαζί τους, τους στέλνουμε στον Δ/ντή για να τους δώσει άδεια εξόδου από το σχολείο, να πάνε σπίτι, να το πάρουν, και χάνουν το μάθημα της 1ης ώρας.

 
Αχιλλέας εμουχβάρι
01 Νοε 2021 18:12

Ούτε εγώ έχω εκτυπωτή

 
Εκπαιδευτικός
01 Νοε 2021 16:16

Αγαπητή κυβέρνηση ξεχάστε μας! Έχετε κάνει τη ζωή μας κόλαση με τόση γραφειοκρατία. Μιλώ ως καθηγητής κ ως γονιός! Είστε απαράδεκτοι και θα το πληρώσετε στις εκλογές! Τελειώσατε και δεν το ξέρετε.

 
Με ενεργό e-mail
01 Νοε 2021 15:39

@Χωρίς εκτυπωτή
Αποστολή του αρχείου pdf στο e-mail του σχολείου

 
Ανδρεας
01 Νοε 2021 13:25

Εγω δεν 'εχω εκτυπωτη

 
Πιτσιφλής
01 Νοε 2021 12:29

Όταν δεν έχουμε εκτυπωτή, φωτογραφίζουμε την κάρτα και τη στέλνουμε όπου μας πει ο διευθυντής.
Όλοι οι Έλληνες διευθυντές είναι πολύτροποι...

 
@Χωρίς εκτυπωτη
01 Νοε 2021 12:20

Τι κάνουμε; Δεν ξαναψηφίζουμε ποτέ πια ΝΔ ούτε για αστείο. Είτε έχουμε εκτυπωτή είτε όχι.

 
Χωρίς εκτυπωτη
01 Νοε 2021 10:55

Πολλοί γονείς δεν έχουν εκτυπωτή. Τι κάνουμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ