Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Μια πρώτη πρωινή ματιά στο edupass

Δημοσίευση: 01/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μια πρώτη πρωινή ματιά στο edupass ήταν αρκετή, για να διαπιστώσω το ανούσιο του πράγματος ή μάλλον το εξόχως περίπλοκο αποτέλεσμα που δίνει στο διευθυντή, ώστε τελικά να του είναι άχρηστο.

Είδα λοιπόν το σύνολο των μαθητών του σχολείου σε πολλαπλές καταγραφές των ίδιων μαθητών μέσα σε ένα φύλλο excel, έτσι που το σχολείο μου από 151 μαθητές να εμφανίζεται με 544!

Κι αυτό, γιατί καταγράφονται επαναλαμβανόμενα ως μαθητές τμημάτων γενικής παιδείας, αλλά και ως μαθητές προσανατολισμού, πρώτης και δεύτερης ξένης γλώσσας, κόντρα μαθήματος στη γ' τάξη κλπ!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός

Ετικέτες: 
edupass.gov. gr

Σχόλια (22)

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
16 Νοε 2021 18:09

1.Ο συνάδελφος που έγραψε το άρθρο δεν μίλησε κάπου για εκτυπώσεις.Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στην ανάγνωση πριν βιαστούμε να σχολιάσουμε.
2.Μιλώντας για εκτυπώσεις, αυτοί που υποχρεούμεθα να τιε κάνουμε είμαστε οι γονείς. 2 εκτυπώσεις την εβδομάδα για κάθε παιδί, τη στιγμή που έχουμε ήδη καταχωρίσει στο σύστημα. Δεν είναι παράλογο;
3.Οι μαθητές του δημοτικού δεν μπορούν να εμβολιαστούν, έτσι κι αλλιώς.
4.Για τον "Μ".
Είστε γονιός, εκπαιδευτικός ή και τα δύο; Να κάνουν rapid tests όλοι, εμβολιασμένοι και μη, μαθητές και καθηγητές, αλλά από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία.

 
Χρήστος
02 Νοε 2021 21:13


οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να κάνουν ραπιτ τεστ κάθε μέρα για να ξέρουμε πόσοι κυκλοφορούν θετικοί μέσα στα σχολεία.

 
@Teacher
02 Νοε 2021 17:01

Να διαβάζεις προσεκτικά τις εγκυκλίους και να μην κάνεις του κεφαλιού σου.

"Η εκτύπωση δεδομένων οφείλει να λαμβάνει χώρα ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Σε κάθε περίπτωση, με το πέρας του διδακτικού ωραρίου, τα έγγραφα-εκτυπώσεις επιστρέφονται από τα επιφορτισμένα με καθήκοντα ελέγχου πρόσωπα στον/στην Διευθυντή/ντρια / Προϊστάμενο/η της εκπαιδευτικής δομής και καταστρέφονται οριστικά με ευθύνη του/της ιδίου/ας."

Το "ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ" οφείλεις να μπορείς να το αποδείξεις εαν διαρρεύσουν ιατρικά προσωπικά δεδομένα και σου κάνει κανένας αγωγή.

Αντί λοιπόν να κάνεις εκτυπώσεις που ουσιαστικά απαγορεύονται οφείλεις να ελέγχεις λεπτομερώς τα στοιχεία του αρχείου ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ και να τα διασταυρώνεις με τα δεδομένα των ελέγχων των καθηγητών σου στην τάξη. Αν το κάνεις αυτό σε 4 λεπτά έλα να μου πεις.

Φιλική συμβουλή: να προσέχεις τον GDPR, ιδίως όταν πρόκειται για προσωπικά ιατρικά δεδομένα γιατί θα σε πάνε σηκωτό/τη κάποια μέρα. Καλού κακού κάνε και καμμιά ασφάλεια αστικής ευθύνης. Από τον καιρό που έγινε υπουργός η Κεραμέως πάρα πολλοί διευθυντές αναγκάστηκαν να το κάνουν αυτό...

 
Μ
02 Νοε 2021 14:29

Μια χαρά λειτουργεί! Αυτό θα έπρεπε να υπάρχει εξ αρχής. Έστω και τώρα κάτι γίνεται. Ράπιντ θα έπρεπε όμως να κάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά. Τα σελφ είναι αστεία κατάσταση!

 
Teacher
02 Νοε 2021 14:00

Μια χαρά είναι το αρχείο excel και πολύ σωστά έχει πολλαπλές καταχωρίσεις ανά ξε΄νη γλώσσα, προσανατολισμό, γενική παιδεία κλπ.
Σήμερα στο σχολείο μου την πρώτη ώρα η Α τάξη είχε μάθημα γενικής παιδείας, η Β τάξη μάθημα δεύτερης ξε΄νης γλώσσας και η Γ μάθημα προσανατολισμού.
Εύκολα επιλέγεις στο αρχείο excel το πεδίο που θέλεις να εκτυπώσεις.
Χρειάστηκα ακριβώς 4 λεπτά να εκτυπώσω 9 καταστάσεις για τα αντίστοιχα τμήματα του σχολείου και να τις δώσω στους εκπαιδευτικούς πριν μπούνε στην αίθουσα.
Οπότε όσοι εύκολα ρίχνουν το ανάθεμα, ας κρατήσουν την ασχετοσύνη τους για τον εαυτό τους.

 
Guest
02 Νοε 2021 12:58

Το Excel εχει φιλτρα. Με 2 κλικ σου εμφανιζονται μονο τα τμηματα που θες, επομενως οι μαθητες μονο μια φορα. Πανω απο 10 δευτεροπλεπτα δεν σου παιρνει

 
ΕΛΕΝΗ
02 Νοε 2021 12:13

Με 2 παραμετροποιήσεις στο excel γίνεται αυτό που θέλουμε. Κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να σταματήσουμε τη γκρίνια και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

 
Polar_Fish
02 Νοε 2021 00:47

Πρέπει να πάτε ενα βημα πιο πέρα απο τα excel αρχεία.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
01 Νοε 2021 22:53

@Βασίλης
Φίλε Βασίλη, ασφαλώς και δεν απαιτείται να εκτυπώνεται το excel, αλλά απαιτείται να μελετάται επισταμένως από τον διευθυντή. Ξέρεις βέβαια ότι το έντυπο μελετάται μάλλον ευκολότερα σε σχέση με την ηλεκτρονική του μορφή, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό.
Εκείνο που είναι άκρως προβληματικό είναι ότι αυτό το excel είναι εντελώς πρόχειρα φτιαγμένο, ώστε να απαιτείται πρώτα μια μορφοποίηση, για να διαβάζεται. Γιατί δεν το φρόντισαν αυτό εξαρχής οι δημιουργοί του προγράμματος;
Αλλά το χειρότερο είναι αυτό που αναφέρω στο κεντρικό μου σχόλιο, δηλαδή η πολλαπλή αναγραφή των μαθητών, έτσι που η λίστα να εμφανίζει τεράστια νούμερα, περίπου 4 ή 5 φορές περισσότερα από την πραγματική δύναμη των μαθητών, τα οποία πλέον είναι - ανάλογα και με το μέγεθος του σχολείου - εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να τα ελέγξει κανείς όλα, χωρίς τον κίνδυνο να του διαφύγουν αρκετά στοιχεία. Και πάντως όλο αυτό απαιτεί πολύωρη αποκλειστική απασχόληση του διευθυντή, ίσως να εφαρμόσει - αν βέβαια ξέρει - διάφορα φίλτρα ταξινόμησης αυτού του άναρχου υλικού και όλα αυτά την ώρα που τον κυνηγάνε αμέτρητες άλλες πιεστικές υποχρεώσεις, κυρίως γραφειοκρατικού χαρακτήρα, που ωστόσο δεν μπορεί να τις αποφύγει, ούτε να τις μοιραστεί με κάποιον άλλο συνάδελφο.
Και ερωτώ εντελώς καλοπροαίρετα: Όλα αυτά εν τέλει τι νόημα έχουν, αφού οι μαθητές εξακολουθούν να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους έντυπες Σχολικές Κάρτες Covid-19 που πρέπει να ελέγχονται δις της εβδομάδας, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδός τους στο σχολείο; Νομίζω πως κάπου "χάσαμε τη μπάλα" πλέον και δε βλέπω οι άνωθεν να μπορούν στοιχειωδώς να κατανοήσουν πόσο δυσβάστακτα είναι όλα αυτά στην πράξη και - κυρίως - πόσο παρακωλύουν τη φυσιολογική αποστολή του σχολείου, δηλαδή το μάθημα!
ΥΓ. Σημειώνω ότι στο σχολείο μου ήδη είχαμε φτιάξει από την αρχή ένα δικό μας άκρως λειτουργικό σύστημα ελέγχου των μαθητών με καταστάσεις excel, όπου φαίνονται οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες με τις ανάλογες ημερομηνίες που συνεχώς ανανεώνονται, ώστε ο έλεγχος να περιορίζεται κάθε φορά μόνο στους υπόλοιπους μαθητές και είχαμε φτάσει πια στο σημείο η διαδικασία να διεκπεραιώνεται σε 2-3 λεπτά για κάθε τμήμα. Γιατί ολόκληρο υπουργείο δεν μπορεί να βρει ένα πιο απλό και κυρίως πιο λειτουργικό-χρηστικό σύστημα;

 
@Μαρία Καλλιθέα
01 Νοε 2021 22:13

Όλοι μα όλοι δηλώνουμε στη νέα πλατφόρμα ό,τι έχουμε: πιστοποιητικό εμβολίου ή νόσησης, ράπιντ ή σελφ τεστ. Τα πρώτα μια κι έξω τα τεστ κάθε φορά που γίνονται. Εύκολη η διαδικασία!! Κρατάμε μαζί μας τα αποδεικτικά για όποτε μας ζητηθούν.

 
Giamalis Nikos
01 Νοε 2021 18:44

2960 τμήματα σε ένα μουσικό σχολείο με 400 μαθητές και 90 εκπαιδευτικούς πως θα μπορέσω να βγάλω ακρη σε δυο χιλιάδες εννιακόσια εξήντα εγγραφες στο εξελ τμήματα (μουσικά μαθήματα ατομικά που εχει ο καθε μαθητής και ενα δικό του τμήμα επι 7 φορε΄ς

 
Πρόοδος
01 Νοε 2021 17:09

Προς Μαρία καλλιθεα
Οι εμβολιασμένοι μόνο την πρώτη φορά θα κανουν την καταγραφη.

 
Βασίλης
01 Νοε 2021 17:07

Ποιος σας είπε ότι το αρχείο αυτό πρέπει να εκτυπώνεται; Ό,τι θέλουμε λέμε!

 
Αννα
01 Νοε 2021 17:02

Τα εμβολιασμενα παιδιά το δηλώνουν μια και μόνο φορά.

 
Df
01 Νοε 2021 15:55

Άλλωστε το σελφ τεστ δεν ξέρεις αν το έκανε και επίσης και ο εμβολιασμένος μεταδίδει....άρα όλα είναι θέμα τύχης.

 
ΘΟΔΩΡΗΣ
01 Νοε 2021 12:33

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ. ΜΠΗΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

 
Πιτσιφλής
01 Νοε 2021 12:19

Να παρέμβει επιτέλους ο Πιερρακάκης, να μετακομίσει προσωρινά στο Υπουργείο μέχρι να βρεθεί ένας δεύτερος....
Δεν πάει άλλο...

 
sto_zoumi
01 Νοε 2021 12:12

Το αρχείο excel που εκτυπώνεται είναι τουλάχιστον για τα πανηγύρια και αποδεικνύει την παντελή ασχετοσύνη του εμπνευστή του. Τι φίλτρα ρε φίλε #εφάρμοσε Φίλτρα; Υπάρχει περίπτωση ένας μαθητής να είναι "πράσινος" στα Αγγλικά και κόκκινος σε κάποιο άλλο μάθημα; Ότι θέλουμε λέμε; Ποιος ο λόγος να εμφανίζονται δέκα φορές οι ίδιοι μαθητές; Τι ποιο απλό από το να υπήρχαν μόνο οι μαθητές ανά τμήμα με την αντίστοιχη ένδειξη; Αν δεν αλλάξει αυτή η σαχλαμάρα που ανεβαίνει στο excel ο Δντης από τις 6 το πρωί θα πρέπει να παλεύει με φίλτρα για τα αυτονόητα, ή θα πρέπει να τυπώσει για 150 μαθητές 500 σειρές αρχείο excel που θα είναι αλφαβητικό με κάθε μαθητή να εμφανίζεται 10 φορές. Αστεία πράγματα, αστείων ανθρώπων.

 
εφάρμοσε Φίλτρα
01 Νοε 2021 11:25

ευτυχώς δεν ζήτησες νέο κτίριο στο δήμο σου

 
Μαρία καλλιθεα
01 Νοε 2021 11:01

Καλημέρα, καλό μήνα, καλή εβδομάδα. Ρωτάω μέρες, τα εμβολιασμενα παιδιά πρέπει να δηλώσουν κάτι στη νέα πλατφόρμα; αρκεί το πιστοποιητικο εμβολιασμού που έχουν πάντα στη σχολική τσάντα; παρακαλώ μια απάντηση.

 
συνάδελφος
01 Νοε 2021 10:06

έλεος, ας το διορθώσουν, προλαβαίνουν

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ