Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Απέφυγε ο Κυβ. Εκπρόσωπος να απαντήσει εάν η Κυβέρνηση σκέφτεται να κλείσει τα σχολεία λόγω πανδημίας

Δημοσίευση: 09/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απέφυγε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, να απαντήσει στην ερώτηση “αν σκέφτεστε η κυβέρνηση ότι κάποια στιγμή, αν συνεχιστεί η πορεία της πανδημίας , να κλείσουν τα σχολεία”, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δημοσιογράφος: Θέλω να σας ρωτήσω για τα σχολεία. Έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση και από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα πρωτόκολλα και πώς είναι δυνατόν όταν βγήκε θετικός στον κορονοϊό ο Υπουργός Μεταφορών να κλείνει η Βουλή, ενώ στα σχολεία πρέπει να έχουν το 50+1. Το πρώτο μου ερώτημα είναι, αν σκέφτεστε να αλλάξετε τα πρωτόκολλα. Και το δεύτερο είναι, αν σκέφτεστε ότι κάποια στιγμή, αν συνεχιστεί η πορεία της πανδημίας σε αυτό το βαθμό, να κλείσουν τα σχολεία.

Γ. Οικονόμου: Κατ’ αρχάς, τα πρωτόκολλα βρίσκονται σε ισχύ και εφαρμόζονται. Είναι γνωστό ότι μέχρι στιγμής, παρά την επέλαση του κορονοϊού, στα 80.000 τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργία, έχουν κλείσει ελάχιστα, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα γίνεται ένα πολύ τακτικό και συνεχές testing των μαθητών σε όλη τη χώρα. Τώρα, το παράδειγμα που μόλις μου είπατε, είναι ενδεικτικό της «σοβαρότητας» με την οποία αντιμετωπίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση την πανδημία. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ανακοινώθηκε ότι ένας Υπουργός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έκλεισε η Βουλή. Τι ακριβώς «έκλεισε η Βουλή»; Δεν ξανάνοιξε την επόμενη μέρα; Διακόπηκε η συνεδρίαση, δηλαδή, για λίγες ώρες και ξανάνοιξε η Βουλή την επόμενη μέρα, ενώ, λέει, στα σχολεία πρέπει να είναι το 50% για να κλείσουν. Είναι πράγματα τελείως ασύνδετα και άσχετα μεταξύ τους. Κατ’ αρχήν κρούσμα ενός παιδιού στο σχολείο, επισημαίνεται, την προηγούμενη μέρα. Δεν πάει στο σχολείο, δεν είναι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακοινώνεται. Αερίζεται η αίθουσα, έχει μεσολαβήσει ένα 10ωρο, μέχρι να ξαναρχίσει το μάθημα την επόμενη μέρα. Προσπαθούν με δύο τελείως άσχετα μεταξύ τους πράγματα να δημιουργήσουν σύγχυση στον κόσμο, διότι αυτή είναι η γραμμή, ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα ζητήματα της πανδημίας. Σύγχυση, υπερβολές, μηδενισμός, κατατρομοκράτηση των πολιτών. Μπλέκουν άσχετα μεταξύ τους πράγματα, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι όλα βρίσκονται στον αέρα. Νομίζω ότι η κοινωνία γνωρίζει, καταλαβαίνει και η δική μας επιλογή είναι να συνεχίσουμε στη γραμμή της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της σκληρής προσπάθειας, της ειλικρίνειας με την κοινωνία, της συνεργασίας με όλους. Να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το κύμα της πανδημίας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να κρατήσουμε ανοιχτή την κοινωνία, την οικονομία, την εκπαίδευση και τη ζωή.

Σχόλια (11)

 
ΜΚ
10 Νοε 2021 20:01

Εκεί να μείνουν ανοιχτά. Τι τρωγεστε. Ας πεθάνουν ακόμη μερικοί σπουδαίο πράγμα καρφακι δεν τους καίγεται. Όλα καλά όλα ωραία.

 
ΔΜ
10 Νοε 2021 16:24

@ζορρο, αν δεν μπορείτε τουλάχιστον να ελέγξετε τους μαθητές σας, καλύτερα να παραιτηθείτε!

 
ζορρο
10 Νοε 2021 13:07

στα σχολεια γινεται ενα μπαχαλο οι μισοι μαθητες στο προαυλιο οι αλλοι μισοι μαθημα φευγουν για ραπιντ ξαναερχονται με το αποτελεσμα πορτιερηδες και εξεταστες χαρτιων καταντησαμε οι καθηγητες αισχος παραιτουμαι τωρα απο την ομαδα κοβιτ του σχολειου θελω να ζησω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Μαρία
10 Νοε 2021 07:35

Τζάμπα η συζήτηση κλείνουν δεν κλείνουν.Απο την αρχή λόγω κατάστασης πολέμου έπρεπε η να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ή εκ περιτροπής λειτουργία.Οσο σφυρίζουν κλέφτικα......

 
Οικονομολόγος
09 Νοε 2021 21:31

"...Είναι γνωστό ότι μέχρι στιγμής, παρά την επέλαση του κορονοϊού, στα 80.000 τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργία, έχουν κλείσει ελάχιστα..."

Έπρεπε στα πρωτόκολλα που βγάλατε να προβλέπεται ότι το τμήμα κλείνει μόνον αν όλα τα παιδιά έχουν ταυτόχρονα κόβιντ και γίνει και σεισμός την ίδια ώρα.
Οπότε δεν θα είχαν κλείσει ούτε αυτά τα ελάχιστα τμήματα που έκλεισαν και θα μπορούσατε να περηφανεύεστε για το πόσο ωραία τα κάνετε τα πράγματα.
Α για στάσου, αυτό το κάνετε και τώρα.

 
Η Βουλή κλείνει με 1 κρούσμα το σχολείο με 50+1;
09 Νοε 2021 19:23

Δεν ντρέπεστε; Είναι δυνατόν να κυβερνάτε με αυτή τη λογική;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
09 Νοε 2021 15:42

Ό,τι και να λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει χάσει προ πολλού κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Η απάντησή του για το 50+1% που ισχύει στα σχολεία εν σχέσει με ό,τι συνέβη στη Βουλή με το ένα κρούσμα είναι μνημείο υποκφυγής, υποκρισίας και παραπληροφορησης. Αποκρύπτει σκόπιμα ότι δεν είναι όλα τα κρούσματα γνωστά από την προηγούμενη ημέρα, αλλά μπορεί να προκύψουν και αυθημερόν εν ώρα μαθήματος, όταν μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα και απομακρυνθεί από το σχολείο, ενώ οι συμμαθητές του συνεχίζουν κανονικά το μάθημα! Συνήθως αυτός ο μαθητής που απομακρύνεται αποδεικνύεται θετικός. Ποια διαφορά λοιπόν έχει αυτή η περίπτωση με την περίπτωση της Βουλής;

 
Εκπαιδευτικός
09 Νοε 2021 15:38

Πώς ακριβώς αερίζεται; Είναι κάποιος πιστεύεται όλο το βράδυ στο σχολείο και το φυλάει προκειμένου να παραμείνουν τα παράθυρα ανοιχτά και να αεριστει ο χώρος; Όλα τα τμήματα έχουν κρούσματα. Το ένα μετά το άλλο παιδί κολλάει. Όλα μπορούν να νοσήσουν αλλά ποτέ να μην είναι 50%+1. Η νόσηση πάει και στα σπίτια των παιδιών και κάπως έτσι οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία γεμίζουν. Ελέγξτε τα πρωτόκολλα πριν να είστε υπεύθυνοι για την κακή έκβαση ορισμένων παιδιών. Και σταματήστε την καραμέλα με το μόνο 6 ή 8 τμήματα είναι μόνο κλειστά. Δεν πείθετε κανέναν.

 
ΣΥΡΙΖΑ φαν
09 Νοε 2021 13:59

Αν τα κλείσει θα κάνουμε κριτική για την αποτυχημένη υγειονομική πολιτική του, αν δεν τα κλείσει θα κάνουμε κριτική ότι αφήνει τα παιδιά στο έλεος της πανδημίας. Win-Win.

 
Γ.Μ.
09 Νοε 2021 13:58

Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζουν κάποιοι ότι τα παιδιά των δημόσιων σχολείων κολλάνε κορωνοϊό στα σχολεία τους, ενώ δεν κολλάνε στα φροντιστήρια, στα ιδιαίτερα, στις απογευματινές τους βόλτες και δραστηριότητες! Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά! Δεν αντέχουν τα παιδιά κι άλλη χρονιά εγκλεισμού κι ενώ πλέον υπάρχουν τα εμβόλια!

 
έχετε ευθύνη
09 Νοε 2021 12:52

για την κατάσταση στα σχολεία της Κοζάνης, πάρτε μέτρα, ενημερωθείτε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ