Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Τελεσίγραφο” υφ. Παιδείας προς Πρυτάνεις: «Χρηματοδότηση γιοκ» εάν μέχρι 15 Δεκεμβρίου δεν εφαρμόσετε το νόμο “Κεραμέως” για τα τα νέα μέτρα ασφαλείας των Πανεπιστημίων

“Έχουν παρέλθει ήδη οκτώ μήνες και εκκρεμεί από πλευράς σας η υλοποίηση των σχετικών ενεργειών και η αποστολή των αντίστοιχων αποφάσεων στο υπουργείο”
Δημοσίευση: 09/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Χρηματοδότηση γιοκ» προειδοποιεί τους Πρυτάνεις ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος εάν μέχρι 15 Δεκεμβρίου δεν έχουν συντάξει το σχέδιο ασφάλειας και προστασίας του Α.Ε.Ι. και τον  κανονισμό ελεγχόμενης πρόσβασης του Α.Ε.Ι. ( άρθρο 17 του ν. 4777/2021).

Ο υφυπουργός Παιδείας με το έγγραφο -τελεσίγραφο επισημαίνει στους Πρυτάνεις (σ.σ.που έχουν εκκρεμότητες σχετικά με την εφαρμογή του νόμου)  ότι έχουν παρέλθει ήδη οκτώ μήνες και  εκκρεμεί από πλευράς σας η υλοποίηση των σχετικών  ενεργειών και η αποστολή των αντίστοιχων αποφάσεων στο υπουργείο.

Παράλληλα ο Α. Συρίγος προτρέπει τους Πρυτάνεις να εφαρμόσουν τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος “Κεραμέως” και να   αποστείλουν   τις   αποφάσεις   και τα απαραίτητα στοιχεία το αργότερο έως την 15η Δεκεμβρίου 2021.
 
Και τους προειδοποιεί:

Μετά την πάροδο της ως άνω προθεσμίας και κατόπιν αξιολόγησης των υποβληθέντων στοιχείων από τα Α.Ε.Ι., το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα χρηματοδοτήσει τα Α.Ε.Ι. που έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα  υφυπουργός Παιδείας, σε εφαρμογή του νόμου “Κεραμέως”,  ζητά από τους Πρυτάνεις:

α) απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου με την οποία ιδρύεται η Μονάδα Ασφαλείας και Προστασίας του άρθρου 14 του ν. 4777/2021. Διευκρινίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης της Μονάδας απαιτείται η άμεση στελέχωσή της και ο ορισμός του Προϊσταμένου αυτής προκειμένου να υλοποιείται απρόσκοπτα το αντικείμενο που της ανατίθεται.

β) απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ασφαλείας και Προστασίας του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο ασφάλειας και προστασίας του Α.Ε.Ι. σε εφαρμογή του άρθρου 12 παρ. 4 του ν. 4777/2021.

γ) απόφαση Πρύτανη με την οποία εγκρίνεται ο Κανονισμός ελεγχόμενης πρόσβασης, καθώς και τα απαιτούμενα ανά περίπτωση στοιχεία για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 4 του ν. 4777/2021.

Τι προβλέπει ο νόμος “Κεραμέως”

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4777/2021:

«3. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου κάθε Α.Ε.Ι., η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση της Ε.Α.Π. του άρθρου 15: α) εγκρίνεται το σχέδιο ασφάλειας και προστασίας του Α.Ε.Ι. σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12...

4. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου... συγκροτείται η Ε.Α.Π. του άρθρου 15 σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου.

...6. Με απόφαση του Πρύτανη, η οποία εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου, δύναται να ανατίθεται ο τομέας ευθύνης της ασφάλειας και προστασίας και να μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της παρ. 1 του άρθρου 13 σε έναν από τους Αντιπρυτάνεις του Α.Ε.Ι., σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου.

7. Με απόφαση του Πρύτανη του Α.Ε.Ι., η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης της Ε.Α.Π., εγκρίνεται ο κανονισμός ελεγχόμενης πρόσβασης του Α.Ε.Ι. και τίθεται σε λειτουργία το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 16».

Σχόλια (13)

 
ΔΕΠ
10 Νοε 2021 21:54

Συνδυάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Συρίγου με αυτές της υπουργού τώρα, καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής ότι η "γραμμή" είναι μία:
Μεταφέρουμε τις ευθύνες στις διοικήσεις των ΑΕΙ, και πετάμε το μπαλάκι "πανεπιστημιακή αστυνομία" την οποία υποτίθεται νομοθετήσαμε, ακόμη πιο μακριά στην κερκίδα.
ΠΟΙΑ "Μονάδα Ασφαλείας" κυρία Κεραμέως; Από ποιούς θα στελεχωθεί αυτή; Από μέλη ΔΕΠ; Ρωμαλέους εθελοντές; Σταματήστε την κοροϊδία, φέρτε την πανεπιστημιακή αστυνομία, ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ, και σας χειροκροτήσαμε για το θάρρος σας, αλλά φαίνεται ότι "εξατμίστηκε".

 
@Μάνος
10 Νοε 2021 12:51

Νομίζω το είπε ήδη: χρηματοδότηση γιοκ. Και είναι στην ευχέρεια του υπουργείου να γίνει αυτό. Και αν γίνει αυτό να δω τι σκουπιδότοποι θα γίνουν τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια και αν θα κάνουν μάθημα με κεράκια.

 
Δάσκαλος.
10 Νοε 2021 09:51

Το τελεσίγραφο την μάρανε και το γιοκ. Αααα δεν πάει καλά η κυρία αυτή. Ας της βάλει πια μυαλό κάποιος ας της βάλει. Έχει κάνει τον κόσμο άνω κάτω λες και δεν έχει ο καθένας τα προβλήματα του με αυτές τις χαζομάρες της να ασχολείται. Γιοκ αυτή άντε από εκεί.

 
Πιτσιφλής
10 Νοε 2021 09:17

Τελικά μόνο το Δημοτικό είναι ασφαλής χώρος!...

 
εκπαιδευτικός
10 Νοε 2021 09:16

διότι δεν συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις...

 
Τσεκουράτος
10 Νοε 2021 09:14

Αντί να απολογούνται που άνοιξαν τα ΑΕΙ με μηδενικά στην πραγματικότητα μέτρα προστασίας από τον covid και έφτασαν τα κρούσματα στις 8000 την ημέρα από 2000 που ήταν, έρχονται και εκβιάζουν τα πανεπιστήμια για ό,τι του κατεβαίνει στο μυαλό.
Όταν θα φύγουν από το υπουργείο αυτό θα καταλάβουν ότι ούτε θεοί είναι ούτε κάτι σημαντικό. Λησμονούν πόσοι προκάτοχοί τους βρέθηκαν εκτός βουλής και δεν τους θυμάται κανείς. Τώρα βιώνουν την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας και της ισοβιότητας.

 
Η συμβουλή της ..
10 Νοε 2021 08:34

ΠτΔ εχθές φαίνεται ότι ήταν αυτό το «τελεσιγραφο»! Μπράβο άριστη Νίκη, θα σε θυμόμαστε για χρόνια!

 
Polar_Fish
10 Νοε 2021 08:29

To πρόβλημα ειναι οτι δημιουργεί Επιτροπή. Τα μέλη της Επιτροπής δουλεύουν αμισθί.

 
Άλλο κακό να μη μας βρει
10 Νοε 2021 08:07

Δυόμιση χρόνια τώρα, βγάζετε αβέρτα αποφάσεις, νόμους, φεκ, εγκυκλίους, οδηγίες κλπ για το ΚΑΛΟ ΜΑΣ αλλά τελικά ΔΕΝ εφαρμόζεται ΤΙΠΟΤΑ.....
Πιστεύω ότι θα σας γράψει η ιστορία, όχι απλά ως τη χειρότερη, αυταρχικότερη και ταυτόχρονα την πιο ανίκανη κυβέρνηση αλλά και ως την κυβέρνηση του μεγάλου διχασμού των Ελλήνων και της καταστροφής της χώρας.

 
ΔΕΠ
10 Νοε 2021 07:49

Γιατί να μην τον εφαρμόσουν; Δεν πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; Το φορολογούμενο δηλαδή! Αλλιώς ας τα συντηρήσουν οι ίδιοι.

 
το τέλειο δίδυμο
09 Νοε 2021 23:58

θεωρώ ότι ο κος. Συρίγος ταιριάζει απόλυτα στην υπουργό.
Μακάρι να πάψει η χρηματοδότηση των ΑΕΙ που δεν έχουν συμμορφωθεί, αλλά δεν μας είπαν ποια είναι αυτά τα Πανεπιστήμια...να ξέρουμε σαν φορολογούμενοι πολίτες ποιοι πρυτάνεις δεν εφαρμόζουν τον νόμο.
Στην συνέχεια το συγκεκριμένο δίδυμο μπορεί να μετακομίσει σε συγγενές υπουργείο, πχ. προστασίας του πολίτη.

 
Γιοκ?
09 Νοε 2021 23:50

Κοίτα που μας βγήκε κι ο Μανωλιός τσαούσης"..... Άν δεν δώσετε λεφτά, τότε και πανεπιστήμια γιοκ κ. Συρίγο. Εκτός κι αν, αυτός είναι ο σκοπός σας.

 
Μάνος
09 Νοε 2021 22:57

Αλλιώς τιθα κάνει;
Θα προσφύγει στα δικαστήρια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.