ΙΕΚ

Ενστάσεις ΑΣΕΠ για Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας και μοριοδότηση πτυχίων ΙΕΚ-ΕΠΑΛ

Στην Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2020 του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)
Δημοσίευση: 13/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενστάσεις διατυπώνει το ΑΣΕΠ , στην ετήσια έκθεσή του, για τη   μοριοδότηση του βαθμού των πτυχίων/διπλωμάτων των ΙΕΚ με τον ίδιο συντελεστή (20) σε σχέση με εκείνη των πτυχίων ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων.

Θεωρεί πως το φαινόμενο αυτό προκαλεί εύλογες  διαμαρτυρίες  αφού  η εκπαίδευση που παρέχουν -τα ΙΕΚ-είναι μεταδευτεροβάθμια, ενώ αυτή των ΕΠΑΛ κ.λ.π είναι απλώς δευτεροβάθμια.

ΤΟ ΑΣΕΠ εισηγείται προς την Κυβέρνηση  vα εξετασθεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, ανάλογης εκείνης που προέβη  ο νομοθέτης    (άρθρο  60 του ν. 4589/2019) στην προκήρυξη 1ΕΑ/2019 για την πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος μοριοδοτείται με 4 μονάδες για κάθε βαθμό άνω του 10 για τους κατόχους πτυχίου ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου και επτά 7.2 της μονάδας για κάθε βαθμό άνω του 10 για τους κατόχους πτυχίου ή διπλώματος ΙΕΚ ή “Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας

Για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθεια το ΑΣΕΠ υπενθυμίζει ότι  “η εφαρμοζόμενη νομοθεσία , έτους 2003, προσδίδει μεταβατική ισχύ στα αναφερόμενα ως προς την απόδειξη τη γλωσσομάθειας , δεδομένου ότι προβλέπει ότι οι αποδεκτοί τίτλοι ή πιστοποιητικά  γλωσσομάθειας θα καθορισθούν από αρμόδιο φορέα πιστοποίησης γλωσσομάθειας  του υπουργείου Παιδείας ο οποίος, όμως, δεν  έχει συσταθεί.

Το ΑΣΕΠ  σημειώνει πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα απλώς εφαρμόζει  τις ισχύουσες διατάξεις , χωρίς να παρέχεται σε αυτό αρμοδιότητα ουσιαστικής εκτίμηση  τίτλων που αποδεικνύουν  γνώση ξένης γλώσσας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ