Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Από χθες έως σήμερα Τετάρτη 1.507 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας έως 17 ετών

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται 22 τμήματα από τα 80.000 συνολικά σε όλη την Ελλάδα
Δημοσίευση: 17/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από χθες Τρίτη  έως σήμερα Τετάρτη καταγράφηκαν συνολικά 2.123 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 17  .

Σήμερα υπάρχει ένας    Νοσηλευόμενος διασωληνωμένος , αυτής της ηλικίας.

Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα  έχουν επιβεβαιωθεί 135.264  σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 17  .

Οσον αφορά τα σχολεία , σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας (ώρα 20:30):

Α. Σε αναστολή λειτουργίας  βρίσκονται   22  τμήματα από  τα 80.000 συνολικά σε όλη την Ελλάδα, και,

Β. Ένα Νηπιαγωγείο  σε ολική αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Ακολουθούν οι δύο αναλυτικοί πίνακες στις    16 Νοεμβρίου και 17 Νοεμβρίου.

16 Νοεμβρίου

17  Νοεμβρίου

Σχόλια (7)

 
Δεν νομίζω
19 Νοε 2021 15:41

@Μαρία 18 Νοε 2021 17:22
Δεν μπορεί να υπάρξει ατομική ευθύνη. Είναι δυνατόν το 80-90-100% των πολιτών(οποιασδήποτε χώρας), να έχουν ΟΛΟΙ το ΙΔΙΟ αίσθημα υψηλής ατομικής ευθύνης? Η δική σας ατομική ευθύνη, σε τί θα σας βοηθήσει εάν οι υπόλοιποι γύρω σας ΔΕΝ έχουν?

Σε ένα κορυφαίο θέμα που έχει να κάνει με την ίδια μας τη ζωή, πλέον ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ, ότι δεν υπάρχει κοινή ατομική ευθύνη, αφού το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι τόσο μεγάλο αλλά και πολλοί δεν λαμβάνουν ούτε καν τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Νομίζω ότι το (πρόσφατο) "εφεύρημα" της ατομικής ευθύνης, έχει να κάνει με την αδυναμία ελέγχου της κατάστασης από την πολιτεία και συνεπώς, στη μετακύλιση (της δικής) της ευθύνης για τη δημόσια υγεία, προς τους πολίτες. Εάν για όλα "έφτανε" η ατομική ευθύνη, θα κάναμε όλοι ορθές φορολογικές δηλώσεις, κανείς δεν θα έχτιζε αυθαίρετα, δεν θα είχαμε τροχαία ατυχήματα, θα πηγαίναμε εθελοντικά στο στρατό, κανείς δεν θα παρανομούσε γενικώς..... και επίσης, τότε δεν θα είχε κανένα νόημα και ο οποιοσδήποτε κρατικός έλεγχος και η επιβολή εξουσίας. Δεν θα χρειαζόταν, το ίδιο το κράτος, με λίγα λόγια.

Για τα του οίκου μας, ασφαλώς και είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα σχολεία. Ποιός δεν το θέλει? Ανοιχτά μεν, σε ασφαλής συνθήκες όμως δε! Οι συνθήκες σήμερα γύρω μας, σας φαίνονται ασφαλής? Αρνητικές επιπτώσεις στη μάθηση-εκπαίδευση, οκ συμφωνώ(είναι ίσως ένα τίμημα).... αλλά.... "τα αποτελέσματα για τα παιδιά θα είναι καταστροφικά και σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμα!" νομίζω ότι είναι και υπερβολή και προσωπική σας εκτίμηση. "Σοβαρή" έρευνα και δημοσίευση που να τεκμηριώνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει σήμερα νομίζω (ή τουλάχιστον δεν τη γνωρίζω εγώ).

 
Μαρία
18 Νοε 2021 17:22

@@Μαρία, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση και πέραν των ευθυνών της κυβέρνησης πρέπει στην εξίσωση να μπει και η ατομική ευθύνη καθως το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων αφορά ανεμβολίαστους ή εμβολιασμούς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Στα του οίκου μας, η περσινή χρονιά επέδρασε αρνητικά στα παιδιά και με μεγάλη , πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να επανακαμψουμε. Επιμένω, τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά γιατί τα αποτελέσματα για τα παιδιά θα είναι καταστροφικά και σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμα!

 
@Μαρία
18 Νοε 2021 14:53

Νομίζω ότι κανένας γονιός δε θέλει κλειστά σχολεία αλλά η αδυναμία της κυβέρνησης να προστατέψει τους νοσούντες με αποτέλεσμα να πεθαίνουν κάθε μέρα 80 συνάνθρωποι μας δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ειδικά στις κόκκινες περιοχές όπως η Κοζάνη.

 
Γονεας
18 Νοε 2021 00:48

Ή υποχρεωτικός εμβολιασμός ή κλείνεις τα σχολεία κυρίως τα Δημοτικά να ηρεμήσει η κατάσταση … Τι θα πει δεν σκέφτονται να κλείσουν τα σχολεία πάνω από όλα η υγεία … εντωμεταξύ μέχρι να ολοκληρωθεί η 3 δόση θα έχουμε κρούσματα εκπαιδευτικών σε λίγο …Εαν φτάσουμε τους 100 νεκρούς τότε θα τα κλείσει ;

 
Από τον τυφλό, τον μονόφθαλμο
18 Νοε 2021 00:09

@Μαρία
Τί θα επιλέγατε όμως ως μικρότερο κακό, μεταξύ μιας χαμένης σχολικής χρονιάς (πχ. μαθητές-τριες που μένουν στην ίδια τάξη όπως συνέβαινε και παλιά και ΔΕΝ χανόταν δα κι ο κόσμος)..... και της έλλειψης κενών θέσεων στους νεκροθάλαμους των νοσοκομείων (που άκουσα σήμερα στις ειδήσεις των 8)..... και της "ανοικοδόμησης" που συμβαίνει στα κοιμητήρια μετά το Σεπτέμβριο?

Το να θέλουμε να συνεχίζουμε "κανονικά" σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με 80 πλέον νεκρούς τη μέρα, πραγματικά με ξεπερνάει. Νομίζω ότι οφείλεται ή σε κάποιο κίνητρο-συμφέρον που μπορεί να έχουμε, ή διαφορετικά, στο ότι σταθήκαμε προσωπικά τυχεροί, μη βλέποντας ή αδιαφορώντας γι' αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Τα "περισσότερα μέτρα υγιεινής", τα ακούω μεν, δεν τα βλέπω δε να εφαρμόζονται από όλους και παντού. Ούτε βλέπω να είναι αποτελεσματικός, ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων από την πολιτεία. Όσα μέτρα και να πάρουμε λοιπόν ατομικά, δεν θα αρκούν ποτέ με τέτοια έξαρση της πανδημίας. Είναι σαν να λέμε, ότι θα πάρουμε μέτρα προστασίας, κατά της πυρινικής βόμβας και του δ' παγκόσμιου πολέμου (αφού γ' δεν έγινε ως γνωστόν).

 
Μαρία
17 Νοε 2021 20:35

@γονιός από Κοζάνη, τα σχολεία μας αρέσει δεν μας αρέσει ΔΕΝ πρέπει να κλείσουν. Όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά πόσο καταστρεπτική ήταν η προξγουμενη χρονιά με κλειστά σχολεία. Περισσότερα μέτρα υγιεινής και, κλειστά σχολεία ΟΧΙ!

 
γονιός από Κοζάνη
17 Νοε 2021 19:38

το μόνο που μπορώ πια να πω είναι ότι λυπάμαι για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας...όταν δεν έχεις τις υποδομές να σώσεις τον πληθυσμό σου τότε ΔΥΣΤΥΧΩΣ παίρνεις τη δύσκολή απόφαση και κλείνεις τα σχολεία μέχρι να έρθουν τα φάρμακα...ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΑΕΤΟ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ