Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Νέα Προγράμματα Σπουδών: Αναμένονται οι διαδικασίες για τη συγγραφή των 320 νέων βιβλίων για να είναι σε όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη του 2023

Εκδίδονται τα ΦΕΚ με τα Νέα Προγράμματα Σπουδών- Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή
Δημοσίευση: 23/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκινά  αυτές τις ημέρες η δίχρονη πιλοτική εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου στα Πρότυπα και Πειραματικά, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος, ενώ από το μεθεπόμενο που θα έχουν συγγραφή και τα νέα βιβλία θα διδάσκονται και στα 13.700 σχολεία της χώρας.

Ήδη μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η δημοσίευση των 166 νέων Προγραμμάτων Σπουδών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 
Μέσα στο 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα 336 Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα αφορούν όλους τους τομείς και όλες τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εκπονούνται από εκπαιδευτικούς σχολικού και πανεπιστημιακού επιπέδου, σε στενή συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που περιλαμβάνει και εκπροσώπους της αγοράς, ώστε το περιεχόμενό τους να αντανακλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το ΙΕΠ αναμένεται να  “τρέξει”  το  Μητρών 600 περίπου  αξιολογητών των σχολικών βιβλίων.  Ο όρος συμμετοχής στο Μητρώο Αξιολογητών είναι να μην ανήκει κάποιος σε συγγραφική ομάδα. Η συμμετοχή τους σε συγγραφική ομάδα αυτόματα σημαίνει την εξαίρεσή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης .

Όλα τα νέα βιβλία θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2022 ,για να δοκιμαστούν στα Πρότυπα και Πειραματικά, και μετά από τις διορθώσεις που θα προταθούν από την πιλοτική εφαρμογή, να είναι σε όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη  του 2023.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το  ΙΕΠ θα εκδώσει την  προκήρυξη   προς όλους του ενδιαφερόμενους, δηλαδή σε συγγραφικές ομάδες, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα Εκδοτικούς Οίκους.για την συγγραφή συνολικά περίπου  320 βιβλίων.   

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω  για να ανοίξετε τα νέα Προγράμματα Σπουδών:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Σχόλια (5)

 
Λίγα και καλά!!!
23 Νοε 2021 23:11

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος!!! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα αναλυτικά προγράμματα δεν έχουν επαφή με τη σχολική πραγματικότητα...

 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
23 Νοε 2021 18:52

Μια κατασκευή ζητάμε όλη τη χρονιά να κάνουν οι μαθητές και αρκετοί δεν την κάνουν. Είναι δυνατόν να γίνουν όλα αυτά; Είναι εκτός πραγματικότητας οι συγγραφείς των ΠΣ. Απαιτούνται αρκετά χρήματα. 150 ευρώ ζήτησα για να εξοπλίσω με βασικά εργαλεία το εργαστήριο και αυτ΄ά με μεγάλη δυσκολία εγκρίθηκαν από τη σχολική επιτροπή. Αρκετά Γυμνάσια δεν διαθέτουν εργαστήριο. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΟΓΩ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ. OUT OF REALITY. Γι' αυτό διδάσκουν αρχαία και άλλα προϊόντα αδρανούς γνώσης.

 
Εκπαιδευτικός
23 Νοε 2021 12:40

Επιμένει το Υπουργείο σε αμετάβλητο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας, παρά τη δημόσια κριτική που αυτό δε΄χεται . Απαιτούνται ευρείες διορθωτικές παρεμβάσεις, αν θέλει τα βιβλία που θα συγγραφούν βάσει αυτού να είναι διδάξιμα και παιδαγωγικά αξιοποιήσιμα. Και μη μας πουν ότι το μάθημα της Ιστορία πάντα εγείρει κριτική. Εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδαγωγικές αστοχίες και πραγματολογικά λάθη
Δεν είναι κακό οι ιθύνοντες να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν και άλλους που έχουν ασχοληθεί με ΠΣ Ιστορίας

 
Εκπαιδευτικός που είδε τα τρένα να περνούν στην εκπαίδευση
23 Νοε 2021 11:41

Άλλη μια αποτυχημένη συρραφή πεπαλαιωμένων προγραμμάτων σπουδών με μερικά σύγχρονα στοιχεία χωρίς ενιαία αντίληψη που θα διαμορφώνει τη γνώση για το αύριο.

Ακρονεοφιλελεύθερο περιεχόμενο σπουδών κι αυτό αποτυχημένο , αποσπασματικά που αποδιοργανώνει τη γνώση για τους μαθητές. Ένα έγκλημα που επαναλαμβάνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όχι μονο σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρία που διαμαρτυρήθηκε έντονα αλλά και σύμφωνα με πολλούς καθηγητές πανεπιστημίου και σαφώς το σύνολο των εκπαιδευτικών !!!

Φύγετε...πριν ξοδέψετε τους πολύτιμους οικονομικούς π΄όρους της Εκπαίδευσης... Φύγετε όσο είναι νωρίς τα προγράμματα σπουδών και τα ΑΠΣ δεν είναι απλώς ΕΣΠΑ !!

 
Πιτσιφλής
23 Νοε 2021 11:35

Στα Μαθηματικά του Δημοτικού βλέπω σημαντικές ομοιότητες με το πρόγραμμα σπουδών της Κύπρου. Αυτό δεν είναι κακό, είναι όμως βέβαιη η πανωλεθρία, αν δεν σχεδιαστεί σωστά από τους συμβούλους το κατάλληλο πρόγραμμα επιμόρφωσης!...
Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως τα κριτήρια επιλογής των συμβούλων. Αν ήμουν στο ΙΕΠ, θα πρότεινα μεταπτυχιακό σαφώς ορισμένο στη διδακτική των Μαθηματικών της ΠΕ. Με μεταπτυχιακά για τον χ φιλόσοφο που έζησε τον ψ αιώνα , δεν πρόκειται να δούμε προκοπή ποτέ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ