Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δύο νυν Πρυτάνεις κι ένας πρώην στο “άρμα” Συμβούλων με «βαριά βιογραφικά» του Α. Τσίπρα

Επίσης οι δύο “Αρχιτέκτονες” των συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 23/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δύο νυν Πρυτάνεις ο Σπύρος Κίντζιος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και  ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,καθώς και ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος,  βρίσκονται από σήμερα στο “άρμα” των “30”  Συμβούλων και Εμπειρογνωμόνων με «βαριά βιογραφικά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.

Επίσης στην ομάδα των  Συμβούλων του Α. Τσίπρα βρίσκονται και οι Σύμβουλοι του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και “Αρχιτέκτονες” των Σχεδίων συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμα , Καθηγητές  Ερρίκος Βεντούρας και Αντώνης Μπόγρης.

Ο Α. Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα  με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και   συμβούλων

Πρόκειται για τα εξής 30 ονόματα :

 1. Όθων Ηλιόπουλος
 2.  Δέσποινα Σίνου
 3. Κορίνα Χατζηνικολάου
 4. Ντόρα Γιαννάκη
 5. Πέτρος Δαμιανός
 6. Γιώργος Παπανικολάου
 7. Σοφία Βιδάλη
 8. Ζωρζέττα Λάλη
 9. Δημήτρης Χριστόπουλος
 10. Κωστής Παπαϊωάννου
 11. Αντώνης Μπόγρης
 12. Ερρίκος Βεντούρας
 13. Μανώλης Τερροβίτης
 14. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
 15. Νίκος Φαραντούρης
 16. Διάνα Βουτηράκου
 17. Σπύρος Κίντζιος
 18. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
 19. Γιάννης Μυλόπουλος
 20. Δημήτρης Πλουμπίδης
 21. Τάσος Τανούλας
 22. Νατάσα Ρωμανού
 23. Γιώργος Τσελιούδης
 24. Άρις Καζάκος
 25. Σταύρος Κατσανέβας
 26. Γιάννης Κρεστενίτης
 27. Παντελής Μπάγκος
 28. Γιώργος Σταμπουλής
 29.  Γρηγόρης Γεροτζιάφας
 30. Αιμίλιος Αυγουλέας

Σχόλια (9)

 
Δημήτρης Κ.
26 Νοε 2021 12:27

@Πάλι ο Τσίπρας φταίει?
Αγαπητή/-έ,
Επανέρχομαι για τελευταία φορά.
- Το αρχικό μου σχόλιο έχει να κάνει με τους πανεπιστημιακούς που κρατάνε μια θέση σε δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και παράλληλα απασχολούνται σε ιδωτικό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Δηλ. απολαμβάνουν τα όποια οφέλη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού πανεπιστημίου. Αν αυτό για εσάς δεν αποτελεί "ασυμφωνία μεταξύ λόγων και έργων", τι να πω!
- Σχετικά με τους απαξιωτικούς μισθούς των πανεπιστημιακών, όπως και πολλών άλλων του δημόσιου τομέα, αυτά είναι γνωστά. Ωστόσο, είναι επιλογή τους να ακολουθήσουν καριέρα σε δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό και είπα πως "ήξεραν που πήγαιναν [γιατί] άγνοια ’κινδύνου’ δεν νοείται." Από τη στιγμή λοιπόν που γνωρίζουν τα υπέρ και τα κατά της επιλογής τους και παράλληλα "προσέφεραν ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού" υπάρχει "πλήρης ασυμφωνία μεταξύ λόγων και έργων".
- Τα περί "ποιότητας" αφήστε τα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα δημόσιων αλλά και ιδιωτικών Πανεπιστημίων που είναι ποιοτικά και πρωτοπορούν. Όπως και πολλά δημόσια και ιδωτικά Παανεπιστήμια που απορεί κανείς, γιατί ακόμα λειτουργούν. Άρα, τα επιχειρήματα περί βελτίωσης της ποιότητας των δημόσιων Πανεπιστημίων δεν έχουν νόημα, μόνο ως δικαιολογία ακούγεται. Είναι δηλ. σαν να μας λέτε πως πήγαν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού για να βελτιώσουν την ποιότητα των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων. Λυπάμαι, δεν στέκει το επιχείρημά σας.
Εν κατακλείδι, το αρχικό μου ερώτημα παραμένει:
Πόσoι από το "άρμα των 30" [συμβούλων του κ. Τσίπρα] με τα "βαριά βιογραφικά" που κόπτονται για τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου έκαναν ή ακόμα και τώρα κάνουν καριέρα σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Ταύτα και μένω!

 
Πάλι ο Τσίπρας φταίει?
25 Νοε 2021 13:25

@Δημήτρης Κ.
- Το να μην θέλουμε να δούμε-παραδεχθούμε-διορθώσουμε, τί και ποιός φταίει που 10.000δες επιστήμονες έφυγαν και φεύγουν ακόμα στο εξωτερικό και δεν επιστρέφουν ποτέ πίσω, ούτε μας τιμά ως πολίτες-χώρα, ούτε θα λύσει ποτέ το πρόβλημα. Ούτε η απλή διαπίστωση-παραδοχή του προβλήματος, οδηγεί σε οποιαδήποτε λύση.
- Οι πανεπιστημιακοί που "κόπτονται για τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου", κόπτονται για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που θα πρέπει να έχει το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Και επέλεξαν για τον εαυτό τους να "δρέπουν τους καρπούς του ιδιωτικού", εξαιτίας των απαξιωτικών αμοιβών του δημόσιου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Που και για αυτό νομίζω ότι κόπτονται, ότι πρέπει να αλλάξει-αναβαθμιστεί. Συνεπώς, καμία αντίφαση και ασυμφωνία δεν βλέπω.
- Για τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι δηλαδή ασυμφωνία λόγων και έργων, όταν ενώ "πιστεύει στον θεσμό των ιδιωτικών Πανεπιστημίων", διατείνεται ότι οι νόμοι του έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων?

 
31ος
24 Νοε 2021 17:38

Πάρτε και έναν 31ο απο ΤΕΙ για να σας εξηγήσει γιατί χάσατε 350,000 ψήφους.

 
Δημήτρης Κ.
24 Νοε 2021 16:52

@Πάλι ο Τσίπρας φταίει?
Αγαπητή/-έ,
Δεν θα μπω στη διαδικασία να βρω ποιος φταίει για το ότι κάποιοι ξενιτεύτηκαν. Αν ήθελαν, είχαν την ευκαιρία και μπορούσαν να το κάνουν, με γειά τους και χαρά τους! Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω πως τους έταξαν ’παλάτια’ όταν μόνοι τους επέλεξαν να ενταχθούν στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Ήξεραν που πήγαιναν. Αν πάλι δεν ήξεραν, άγνοια ’κινδύνου’ δεν νοείται.
Αυτό που σχολίασα είναι πως υπάρχουν πανεπιστημιακοί που κόπτονται για τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, ενώ οι ίδιοι προσέφεραν ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Δηλ. πλήρης ασυμφωνία μεταξύ λόγων και έργων. Να το πω και διαφορετικά ... διακηρύσσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και δρέπουν τους καρπούς του ιδιωτικού.
Όσο για τον Μητσοτάκη, και απ’ όσο μας έχει δώσει να καταλάβουμε, έχοντας ο ίδιος αποφοιτήσει από ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και εγγράφοντας την κόρη του στο ίδιο πιστεύει στον θεσμό των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Αλλού θα πρέπει να κοιτάξετε για ασυμφωνία λόγων και έργων.

 
Κάποιος
24 Νοε 2021 15:23

η συγχώνευση ήταν καταστροφική για τα πανεπιστήμια και η σωτηρία τους ως ΤΕΙ

 
Πάλι ο Τσίπρας φταίει?
24 Νοε 2021 15:12

@Δημήτρης Κ.
Γιατί, έκανε κάτι η πολιτεία σήμερα (αλλά και εδώ και 40 χρόνια) για να τους κρατήσει στα Δημόσια Πανεπιστήμιά μας? Αυτοί φταίνε που ξενιτεύτηκαν ή η Ελλάδα που τους "έδιωξε"? Και πόσοι από αυτούς θέλησαν να επιστρέψουν κάποια στιγμή, για να προσφέρουν-εργαστούν στην πατρίδα μας..... και βρήκαν "κλειστές πόρτες"? Οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη, πού διδάσκουν-εργάζονται δηλαδή?

 
Δημήτρης Κ.
24 Νοε 2021 11:12

Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε πόσoι από το "άρμα των 30" με τα "βαριά βιογραφικά" που κόπτονται για τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου έκαναν ή ακόμα και τώρα κάνουν καριέρα σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (γνωστή είναι η ’τρίπλα’ με την άδεια χωρίς αποδοχές ή το sabbatical).

 
Παύλος
24 Νοε 2021 08:24

Όλο αυτό το "άρμα" συμβούλων πληρώνεται ή οικειοθελώς;

 
έχω να πω
24 Νοε 2021 08:23

Αυτό έπρεπε να γίνει όταν ήταν κυβέρνηση για να μην οδηγηθούμε τότε να κλείσουν οι τράπεζες και να πάμε σε ακόμη μία σκληρή λιτότητα. Τελικά είδαν ότι οι αγορές δε χορεύουν όταν τους χτυπάς το νταούλι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ