Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Φυλάκιση δύο ετών στους γονείς οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά
Δημοσίευση: 25/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εχουμε συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έρθει το επόμενο διάστημα  μια διάταξη η οποία θα προβλέπει και ποινικές διαστάσεις δηλαδή και ποινή φυλάκισης  δύο έτη κατά πάσα πιθανότητα, σε γονείς οι οποίοι  αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και τόνισε:

  • Αυτό που εφαρμόζεται, γιατί είναι θέμα Δικαιοσύνης,  είναι ότι  ο Εισαγγελέας εξετάζει αυτό το πλαίσιο  της επιμέλειας δηλαδή μπορεί  ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει  το παιδί του στο σχολείο επιπλέον
  • Η  εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά.

Σχόλια (11)

 
@Ελένη από φιλελεύθερο
27 Νοε 2021 01:50

Κάνεις λάθος, ο χειρότερος υπουργός ήταν ο Γαβρόγλου και μάλιστα με διαφορά, χειρότερος και από τον Φίλη. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαινει αριστερά.

φιλελεύθερος

 
Ελένη
26 Νοε 2021 22:19

Η χειρότερη υπουργός που πέρασε ποτέ. Τώρα απειλεί και με φυλάκιση τους γονείς για τις δικές της παραλείψεις και την ανικανότητα της να διαχειριστεί την κατάσταση!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
26 Νοε 2021 13:06

@Νίκος
Αγαπητέ κύριε, θα ήταν δείγμα σοβαρότητας - την οποία στερείται παντελώς το σχόλιό σου - αν, αντί δίκης προθέσεων και επίκλησης εικονικών πραγματικοτήτων που έχεις χτίσει στο μυαλό σου, διάβαζες πιο προσεκτικά το σχόλιό μου και τα επιχειρήματα που περιέχει, χωρίς ιδεοληπτικές προκαταλήψεις, αλλά με άδολη ανθρωπιστική και παιδαγωγική λογική, ώστε να καταλάβεις ότι αυτοί που τόσο εύκολα καταφεύγουν σε απειλές για φυλακίσεις - υποκριτικά βέβαια, γιατί δεν πρόκειται να το πράξουν ποτέ! - είναι αυτοί ακριβώς που απέτυχαν να πείσουν τους περίφημους "αρνητές" να σταματήσουν αυτή την παράλογη αντίδρασή τους.
Η πολιτεία λοιπόν κι εν προκειμένω το υπουργείο παιδείας έχει την απόλυτη ευθύνη αυτού του φαινομένου στα σχολεία, τα οποία άφησε εντελώς ανοχύρωτα μέσα στην πανδημία που καλπάζει, ενώ η υπουργός διαλαλεί ακόμη - οποία αναίδεια!!! - ότι δεν βοηθάει σε τίποτε η αραίωση των μαθητών στα τμήματα σπεύδοντας μάλιστα να τα πυκνώσει ακόμη παραπάνω!
Μπροστά λοιπόν σε τέτοιες αντιλήψεις δε μου φαίνεται καθόλου ανεξήγητο πλέον που έχει εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο της άρνησης γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο (υποχρεωτικό) σχολείο σταθμίζοντας το μείζον αυτή τη στιγμή που ασφαλώς είναι η υγεία τους. Και όσο το υπουργείο θα συνεχίζει να κοροϊδεύει το σύμπαν νίπτοντας τας χείρας του, τόσο το φαινόμενο θα θεριεύει.
Αν λοιπόν όλα αυτά εσένα σου φαίνονται μια χαρά και δε βρίσκεις καμία ευθύνη στο υπουργείο, αλλά μονοκόμματα ενοχοποιείς μόνο την άλλη πλευρά καταλογίζοντας μάλιστα σε μένα αντιφάσεις, τότε συνέχισε να σκέφτεσαι έτσι και κάτσε να δεις πού θα οδηγήσουν όλα αυτά...

 
Προστασία του παιδιού
26 Νοε 2021 05:58

Μπράβο! Το παιδί πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο.

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
26 Νοε 2021 00:37

Αφού η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει μαθήματα σε σχολεία με ασφάλεια πχ το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη κλπ ας αφήσει οσους γονείς το επιθυμούν να κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι και να τους δώσει τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις λόγω όλης αυτής της κατάστασης που βιώνουμε
Βιώνουμε έναν πολλαπλό πόλεμο (οικονομικό, ψυχολογκό, βιολογικό και τέλος υγειονομικό) και να καταστέψουμε τις ήδη μισε΄ς και παραπάνω οικογένειες? Είμαστε σοβαροί; Κυρία Κεραμέως για σοβαρευτείτε. ... Προσέξτε γιατί ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου!!!!

 
Μα είναι δυνατόν;
25 Νοε 2021 23:18

Κάποιος να πει στην κα Υπουργό ότι αυτά που λέει όχι μόνο την εκθέτουν ως δικομανή, λλά εκθέτει και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, Αλλα θα μου πεις... τι σχέση έχει με την εκπαιδευτική κοινότητα κάποιος δικηγόρος που σπούδασε στην Αμερική διεθνές δίκαιο, πηρε ένα μεταπτυχιακό στη Γαλλία πάνω στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία και δεν έχει κάνει ούτε σεμινάριο πάνω στην παιδαγωγική; Όλη την ώρα ασχολείται ως δικομανής με δίκες, δικαστήρια και νέους νόμους περί και καταστολής των πάντων!!! Ακόμα καταστολή και στην ιερή ιδέα της οικογένειας!!!. Εκλείπει παντελώς ο διάλογος, η εν συναίσθηση οι παιδαγωγικές αρχές και θεωρίες. Φαντάζομαι ότι λέξεις όπως Skinner, Piaget, Vygotsky.... τις αγνοεί παντελώς.

 
Για το καλό των παιδιών θα τους "κλείσουμε" τα σπίτια
25 Νοε 2021 20:51

"για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά"....."ποινή φυλάκισης δύο έτη κατά πάσα πιθανότητα, σε γονείς κλπ". Αν αυτά τα μαθαίνουν στο Χάρβαρντ, τότε 100 φορές καλύτερα τα δικά μας πανεπιστήμια.
Όχι που θα άφηνε να της κλέψει τη δόξα η κα. Μακρή. 24 ώρες δεν πέρασαν από τη δημοσίευση της άριστης υφυπουργού εδώ στο esos κι έρχεται τώρα και η αρχη-άριστη υπουργός, για να μας τα πει καλύτερα. #ΤΨΡΜ....

 
NIC
25 Νοε 2021 20:37

Ξέρω μια περίπτωση που έγινε πριν από πολλά χρόνια (μεταπολίτευση) τότε που οι νόμοι εφαρμόζονταν. Ένας φορτηγατζής ξεφόρτωνε εμπορεύματα στις 11:00 το πρωί μέσα στην πλατεία. Το παράπτωμα ήταν 5000 δρχ και 30 ημέρες στέριση της άδειας οδήγησης. Είχε 4 παιδιά και μια γυναίκα. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα και του είπαν πως ο νόμος είναι νόμος και δεν θα κάνουν εκπτώσεις για την άδεια. Τότε τι έκανε ??? πήρε τα παιδιά, τα πήγε στο τμήμα στον διοικητή και τα άφησε με την υπενθύμιση πως αφού αυτός δεν θα έχει μεροκάματο για τα παιδιά να τα κρατήσουν στην αστυνομία και να τα θρέψουν. Τον απειλήσαν τότε και αυτοί με φυλάκιση και κλπ. Αυτός τους είπε αν θέλουν τον κρατούν στο τμήμα αλλιώς του δίνουν πίσω την άδεια??? Τι έγινε στο τέλος ??? Έφυγε με την άδεια και με 10 κουτιά γάλατα. Δεν είναι όλα όπως νομίζουν κάποιοι. Οι νόμοι πρέπει να είναι λογικοί και με σύνεση. Οι προηγούμενοι νομοθέτες δεν το είχαν αφήσει έτσι στον αέρα δίχως λόγο.!!! ας το σκεφτούν διπλά....

 
Νίκος
25 Νοε 2021 17:35

Καλά τα λέει η Κεραμέως. Ο νόμος λέει ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Όποιος παρανομεί θα πρεπει να έχει συνέπειες. Παράβαση του νόμου χωρίς συνέπειες δεν νοείται. Όποιος δεν θέλει να ζει με νόμους και κανόνες να πάει να ζήσει σε σπηλιά.

Από κοντά και οι αριστερούληδες δικαιωματιστές ανήσυχοι εκπαιδευτικοί. Από τη μία καταδικάζουν την άρνηση των γονιών να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, από την άλλη απαιτούν από την πολιτεία να μένει άπραγη και να μην εφαρμόζει τον νόμο.
Στα καθεστώτα που συμπαθούν βέβαια δεν υπάρχουν τέτοιες ελευθερίες και δικαιώματα ούτε για αστείο. Για την ακρίβεια δεν υπαρχουν καν τα στοιχειώδη δικαιώματα και οι πιο θεμελιώδεις ελευθερίες.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
25 Νοε 2021 15:44

Αδιανόητη (ή απλώς ανόητη;) αυτή η νεοπατερναλιστική αντίληψη του υπουργείου απέναντι στην ιερή σχέση γονέα και παιδιού, την οποία επιχειρεί να διαρρήξει βίαια με την επίκληση της - προφανέστατα αδικαιολόγητης - άρνησης να επιτραπεί σε κάποια παιδιά η προσέλευση στο σχολείο από τους γονείς τους. Ουδείς έχει τέτοιο δικαίωμα, όταν ένα παιδί βρίσκεται μεταξύ υγιών γονέων με πλήρη δυνατότητα να αναθρέψουν το παιδί τους! Σκεφτείτε τότε τι θα 'πρεπε να πράξει η πολιτεία σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που παιδιά υποσιτίζονται σε πάμφτωχες οικογένειες! Αλλά εκεί σφυρίζει αδιάφορα, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με αβανταδόρικα επικοινωνιακά πεδία.
Βεβαίως αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να σταθεί νομικά όλη αυτή η βάρβαρη σκέψη κι αν δε θα ανατραπεί πανεύκολα με μια προσφυγή για έλεγχο συνταγματικότητας. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, το βέβαιο είναι ότι τέτοιες ακραίες μεθοδεύσεις όχι απλά δε θα λύσουν το π΄ροβλημα, αλλά θα θεμελιώσουν απόρθητα τείχη πλέον ανάμεσα στην πολιτεία και τους αρνητές κι έτσι, αντί να λυθεί ένα πρόβλημα, θα ανακύψουν άλλα, ακόμη μεγαλύτερα!
Ελπίζω και εύχομαι να πρυτανεύσει τελικά η σύνεση και να μην προχωρήσει το υπουργείο σε τέτοιες παρανοϊκές αποφάσεις...

 
Kostas
25 Νοε 2021 14:29

Eλα με βάλεις φυλακή. Γελάνε και οι πετρες.κουμαντο κάνω μόνο εγώ στην οικογένεια μου και όχι εσύ άχρηστη και ανίκανη για όλα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ