Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Σύνταξη= Διαθεσιμότητα

Με ρωτούν συνάδελφοι/σσες και φίλοι/ες: «πώς είναι τώρα στη σύνταξη;» και μου ’ρχεται αυθόρμητα να απαντήσω «όπως στη διαθεσιμότητα»…….
Δημοσίευση: 26/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Θέμη Κοτσιφάκη, πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι βγαίνουν κάθε χρόνο στη σύνταξη συμπληρώνοντας 35, 40 ή και παραπάνω χρόνια στην εργασία τους.

Και πώς τους αντιμετωπίζει η πολιτεία, το κράτος και η κυβέρνηση;

Θα περιμένεις 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια για να πάρεις τη σύνταξή σου.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια περιμένουν γύρω στα 2,5 χρόνια για να λάβουν την κύρια σύνταξη  και γύρω στα 3 χρόνια για ένα έστω κουτσουρεμένο εφάπαξ από τις κρατήσεις που τους γίνονταν μια ολόκληρη ζωή.

Υποτίθεται ότι την κατάσταση θεραπεύει μερικώς η παροχή προσωρινής σύνταξης, που για τους εκπαιδευτικούς κυμαίνεται στα 600-700 ευρώ το μήνα!! Μετά από 35 και 40 χρόνια εργασίας……

Αλλά και για αυτήν όμως ακόμα, πρέπει να περιμένει ο συνταξιούχος ίσως και 5 ή και παραπάνω μήνες.

Μέχρι τότε;

Μέχρι τότε το γνωστό ανάλγητο κράτος, με την «κυβέρνηση των αρίστων» στο τιμόνι, απαιτεί από σένα να πληρώνεις κανονικά ολόκληρους τους φόρους (εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, αυτοκινήτου κ.ά.), αλλά και η ρημάδα η ζωή για να επιβιώσεις απαιτεί να ικανοποιούνται οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες στέγασης, διαβίωσης, υγείας κ.λπ. που δεν «καταλαβαίνουν» από γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησης…

Και όταν με το καλό πάρεις τη σύνταξη μετά από κάποια χρόνια, στην φορολογούν αναδρομικά δύο φορές, λόγω αυξημένου ετήσιου εισοδήματος !!

Αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήτες  του, που όμως απαιτούν από τους πολίτες να τηρούν τους νόμους και να ανταποκρίνονται χωρίς καθυστέρηση σε όλες τις υποχρεώσεις τους.

Πόσα ψέματα έχουν πει στην κοινωνία ο κ. Βρούτσης, ο κ. Χατζιδάκις και ο κ. Μητσοτάκης, όταν μας έλεγαν ότι θα πατάμε ένα κουμπί και θα βγαίνει η σύνταξη, ή ότι θα αναλάβουν την έκδοση σύνταξης ιδιώτες και θα βγαίνει γρήγορα. Πολλά και άθλια ψέματα. Και παράλληλα αντί να μειώνουν τον αριθμό των  εκκρεμών συντάξεων, τις αυξάνουν. Αντί να νοικοκυρεύουν το ΕΦΚΑ ως άριστοι που δηλώνουν ότι είναι, το πλεόνασμα το έκαναν έλλειμμα.

Με ρωτούν συνάδελφοι/σσες και φίλοι/ες:  «πώς είναι τώρα στη σύνταξη;» και μου ’ρχεται αυθόρμητα να απαντήσω «όπως στη διαθεσιμότητα»…….

Υ.Γ. Αφιερωμένο στην κα Κεραμέως, που μας έστειλε και επιστολή για να μας ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες μας στην εκπαίδευση και να μας πει ότι περιμένει τη γνώμη μας για εκπαιδευτικά θέματα (την οποία βεβαίως αγνοούσε επιδεικτικά όσο ήμασταν στα σχολεία). Μήπως να φροντίσει οι υπηρεσίες των οποίων προΐσταται να διαβιβάζουν έγκαιρα τα έγγραφα των συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών στον ΕΦΚΑ και όχι μετά από ακόμα και 4 - 5 μήνες;

Σχόλια (25)

 
Πολιτικά και μόνο
28 Νοε 2021 15:32

@ @Πολιτικά και μόνο (27 Νοε 2021 21:45)
Γράφω "κατά τη γνώμη μου", πριν από τους δύο λόγους που εγώ προσωπικά θεωρώ ως σημαντικότερους. Μπορεί να βάλει κανείς άλλους εκατό. Αν όμως όλοι οι λόγοι που αναφέρετε, είχαν πραγματικά επηρεάσει την ψήφο το 2019, τότε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πάρει 3% και όχι 31,53%.
Θα σταθώ λίγο στα παρακάτω, σε σχέση με τα όσα επισημάνατε.
- Δεν πιστεύω ότι κάποιος ψήφισε το 2019, με κριτήριο, το "με ένα νόμο και ένα άρθρο" του 2014. Ούτε με κριτήριο, το "δημοψήφισμα" για ευρώ ή δραχμή του 2015. Ή ότι κάποιος δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ΔΕΝ έφερε τη δραχμή (όπως "ήθελε" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος).
- "το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ" επιβλήθηκε από τους δανειστές (...ή θεσμούς) για να "ανοίξουν" τις Τράπεζες. Τα οικονομικά μέτρα λιτότητας των μνημονίων, επιβλήθηκαν από το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί. Δεν το λέω εγώ. Το γράφει στα απομνημονεύματά του (με τίτλο «Γη της Επαγγελίας») ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα. Κάτι παραπάνω θα ξέρει, αφού το λέει-γράφει δημόσια. Και δεν τον λες και φίλο του Αλέξη - Πάνου.
- Η υπόθεση Καλογρίτσα είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, τον Ιούλιο του 2020. Οι εκλογές έγιναν τον Ιούλιο του 2019. Ακόμα λοιπόν κι αν ευσταθούν τα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας, η υπόθεση αυτή ΔΕΝ επηρέασε στο ελάχιστο το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019. "Καλογρίτσες" νομίζω ότι έχουν όλα τα κόμματα εξουσίας σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν πιστεύω ότι η υπόθεση αυτή σοκάρει ΚΑΝΕΝΑΝ στη Ελλάδα.
- Για όλα τα άλλα που αναφέρετε, δεν είναι δεδομένο (εκ του αποτελέσματος των εκλογών) ότι επηρέασαν αρνητικά την ψήφο σημαντικού τμήματος των εκλογέων. Μάλλον κάποιοι συμφωνούν με αυτά, ακόμη κι αν δεν σας-μου αρέσουν.
- Τέλος, η "συμφωνία των Πρεσπών" καλά κρατεί, από αυτούς που την πολέμησαν. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο γείτονας έχει δώσει πολλές αφορμές για να ζητήσουμε την ακύρωσή της, λόγω μη τήρησης των δεσμεύσεων-μέτρων που έχει αναλάβει. Άρα?.....

 
Πιτσιφλής
28 Νοε 2021 14:13

Να προσθέσω κι εγώ άλλη μία ερώτηση, μαζί μ' αυτή του συγγενή μου, του Sancho Pancha:
Γιατί το κράτος την ίδια περίοδο ήταν εντελώς αναίσθητο και δεν έδινε μια προσωρινή σύνταξη σ' εκείνους που δεν έπαιρναν ούτε μισό ευρώ για να αγοράσουν ένα κουλούρι;

 
MATVAV
28 Νοε 2021 13:12

@katerina D και ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ - ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι και τους δυο σας ,γιατί οι ανησυχίες σας μπορεί να ΄έρχονται από άλλη αφετηρία ,αλλά εκφράζουν οι απόψεις σας ,την ίδια αγωνία για το μέλλον των συνταξιούχων . Ανεξάρτητα από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και την στάση ορισμένων συνδικαλιστικοπατέρων πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις μεταξύ μας διενέξεις, γιατί αυτό θέλουν οι κυβερνώντες, το: Διαίρει και βασίλευε! Ας συσπιρωθούμε κάτω από τις κοινές μας ανάγκες για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε μια αξιοπρεπή διαβίωση!

 
katerina D
28 Νοε 2021 08:14

Είμαι πριν από τη σύνταξη με πάνω από 35 χρόνια υπηρεσίας. Δεν μπορεί να περιγραφεί ο τρόμος μου γι' αυτό που θα βιώσω κι εγώ με τη σειρά μου, καθώς βλ΄έπω τον εφιάλτη που ζουν οι συνάδελφοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία τα προηγούμενα χρόνια. Το έναντι είναι ψίχουλα, τη στιγμή που και για τις βασικές ανάγκες της ζωής δεν φτάνει ούτε και ο κανονικός μισθός. Έχω δύο παιδιά φοιτητές σε δαφορετικές π΄όλεις στην Ελλάδα που ού΄τως ή άλλως χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη, παρόλο που πρακτικά σταμάτησαν τις σπουδές τους για να δουλέψουν. Ας κάνουμε όλοι μια σύγκριση με την ανάλογη κατάσταση οποιωνδήποτε συναδέλφων σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα.
Απορώ λοιπόν με μερικά σχόλια εδώ. Αποδεχόμαστε την κατάσταση μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε κομματικές επιλογές αντί να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε.

 
@Πολιτικά και μόνο
27 Νοε 2021 21:45

Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις εκλογές μαζί με το "με ένα νόμο και ένα άρθρο", "το δημοψήφισμα", "το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", "τη συμφωνία των Πρεσπών", "τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα", "τις χρηματοδοτήσεις της Βενεζουέλα στον ΣΥΡΙΖΑ", "στην θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα", "τα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή τα 67 έτη του νόμου του Κατρούγκαλου". Άστα φίλε, δεν είμαστε λωτοφάγοι στην Ελλάδα.

 
Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
27 Νοε 2021 18:22

ΕΡΩΤΗΜΑ
Το κράτος γιατί παρέμεινε ανάλγητο δίνοντας τα 700 ευρώ και επί ΣΥΡΙΖΑ?

 
ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ - ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ
27 Νοε 2021 13:55

@MATVAV
Δεν ήξερες ότι ο κύριος ήταν διευθυντής του γραφείου υψυπουργού Μπαξεβανάκη ΕΠΙ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ;
Πόσα έπαιρνε αποζημίωση; Γιατί όταν ήταν το κόμμα του στην εξουσία (ποτέ να μην ξανάρθει) δεν έκανε κριτική; Κάνει τώρα που το θέμα θα λυθεί το 2022 σύμφωνα με τον υπουργό Χατζηδάκη; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου που μείωνε τις συντάξεις και επίσης απαγόρευε έμμεσα (70% ΜΕΙΟΝ ΣΤΗ ΣΎΝΤΑΞΗ) την εργασία των συνταξιούχων για να αυξήσουν το πενιχρό ποσό που χορηγούσε η ταχαριστερά του ΤΣΥΡΙΖΑ. ΑΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.

 
Γιώργος Π.
27 Νοε 2021 12:41

Ανακρίβεια (ή σκόπιμη διαστρέβλωση) είναι επίσης ότι τα αναδρομικά φορολογούνται διπλά. Φορολογούνται για το έτος που αντιστοιχούν.

 
ΜΛ
27 Νοε 2021 12:11

Φαγομαρα σε όλα. Έλεος. Σκέτη κατάντια και μιζέρια είμαστε όλοι.

 
Γιώργος Π.
27 Νοε 2021 11:37

Βγήκα στη σύνταξη τον Αύγουστο του 2020. Στις 10 Σεπτεμβρίου πήρα το πρώτο έναντι. Φέτος οι συνάδελφοι που βγήκαν τον Αύγουστο πήραν διπλό έναντι τον Οκτώβριο. Το πότε θα δοθεί το έναντι εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η διεύθυνση θα ενημερώσει το σύστημα. Συνεπώς τα περί πέντε μηνών είναι τουλάχιστο ανακρίβεια (για να μην πω συνειδητή υπερβολή - ψέμα).
Δυστυχώς ακόμη παίρνω έναντι. Ο κ. Χατζηδάκης υπόσχεται ότι μέχρι τον Ιούνιο του 22 δεν θα υπάρχουν υπερήμερες συντάξεις. Περιμένω... Θυμάμαι βέβαια ότι η κ. Αχτσιόγλου είχε θέσει παρόμοια όρια και όχι μία φορά. Συνεπώς κρατώ μικρό καλάθι.
Η σύζυγος μου, εκπαιδευτικός και αυτή, βγήκε στη σύνταξη τον Ιούλιο του 2015, πήρε σύνταξη τον Μάιο του 2016 δηλαδή σε 10 μήνες. Μετά ήλθε ο νόμος Κατρούγκαλου και η απονομή συντάξεων βάλτωσε. Αν θυμάμαι καλά μέχρι το 2019 δεν είχε δοθεί καμία σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016.
Τελικά θα συμφωνήσω και εγώ ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

 
Πολιτικά και μόνο
27 Νοε 2021 00:15

Πολιτικά και μόνο θα μιλήσω (αν μου επιτρέπει το esos) και όχι κομματικά.
- Φυσικά και ο Κοτσιφάκης έχει δίκιο μέχρι κεραίας.
- Φυσικά και άλλοι είναι αυτοί, που έχουν επιλεκτική μνήμη. Αυτοί που "ξεχνούν" όσα έκανε σε 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ (ένα κόμμα από το πουθενά και με μηδενική κυβερνητική εμπειρία) για να σταθεί τελικά η χώρα όρθια. Όρθια από το χείλος του γκρεμού, που άλλοι την είχαν φέρει μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης.
- Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις εκλογές, όχι γιατί δεν έκανε αυτά που λέει ο Κοτσιφάκης αλλά κατά τη γνώμη μου α) για την τραγωδία στο Μάτι(δικαιολογημένα) β) (μη δικαιολογημένα) για το ότι "τόλμησε" να ζητήσει λεφτά από τα κανάλια, για το δικαίωμά τους να εκπέμπουν στις δημόσιες συχνότητες.
- Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεραπεύσει όσα επισημαίνει ο Κοτσιφάκης. Γιατί είναι το μόνο κόμμα..... που το θέλει.

 
Δημήτρης
27 Νοε 2021 00:11

Επειδή πλησιάζω στη σύνταξη και παρακολουθώ τα σχετικά θέματα, θυμάμαι την Αχτσιόγλου να δηλώνει κάποτε: το Φθινόπωρο του 17 θα έχει λήξει το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Ο Βρούτσης έλεγε ότι από Ιούνιο του 21 θα βγαίνουν ηλεκτρονικά, τουλάχιστον οι απλές περιπτώσεις. Ούτε το ένα ούτε το άλλο έγινε βεβαίως. Μιλάμε για μεγάλη ανευθυνότητα και κοροϊδία. Αν λείπει η τσίπα από τους υπουργούς, ποιος περιμένουμε να την έχει; Αγαπητοί συνάδελφοι μόνο εμείς, οι απλοί εργάτες της εκπαίδευσης, δουλέψαμε συνειδητά και υπεύθυνα και έχουμε τουλάχιστον ΄ήσυχη τη συνείδησή μας και το δικαίωμε να κρίνουμε αυστηρά όλους , μηδενός εξαιρουμένου.

 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
26 Νοε 2021 21:34

Ως συνδικαλιστής χτυπούσες απέξω την πράσινη εξώπορτα του Υπουργείου και ως Υπουργικός Σύμβουλος κοιτούσες από το Υπουργικό παράθυρο τους επόμενους να χτυπούν στου "κουφού την πόρτα"!

 
@
26 Νοε 2021 21:22

Μην το ψάχνεις. Θα σου πουν γιατί δεν το 'κανε ο Τσίπρας. Ξεχνώντας ΠΑΝΤΟΤΕ πως ο Τσίπρας είχε δεμένα τα χέρια για να βγάλει τη χώρα απ' τα μνημόνια! Ο άλλος βρήκε γεμάτα ταμεία και πού τα δίνει τα βλέπουμε όλοι!

 
Κατρούγκαλος
26 Νοε 2021 20:07

Θέμη μου το όνομα Κατρούγκαλος σου θυμίζει κάτι ?? αν όχι να σου στείλω τι ψηφίσατε για εφάπαξ και συντάξεις ώστε να θυμηθείς.

 
απαντηση
26 Νοε 2021 18:18

δεν προλαβε να τα διορθωσει.Την επομενη φορα με ενα νομο κι ενα αρθρο ολα θα διορθωθουν και οι συνταξιουχοι την επομενη μερα της αποχωρησης θα παιρνουν τη συνταξη τους και το εφαπαξ.Καποιοι νομιζουν οτι χασαμε τη μνημη μας και τα λογικα μας.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
26 Νοε 2021 17:36

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΗΣΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ........ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ......ΤΩΡΑ......ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ,
ΑΝ ΤΟΤΕ ΦΩΝΑΖΕΣ......ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ......ΜΟΝΟ...... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ......ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ......ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ .
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ......Α.....Β....Γ....ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ.
ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ......ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.....;
ΓΙΑΤΙ...... ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ......ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.....ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΊΖΟΥΝ......ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ......ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ......!!!

 
MATVAV
26 Νοε 2021 16:53

Καλό και σωστό θα ήταν αν δινόταν μέρος του εφ άπαξ για τη αντιμετώπιση της δύσκολης περιόδου για την πλήρη χορήγηση της κανονικής σύνταξης!

 
MATVAV
26 Νοε 2021 16:02

κ.Κοτσυφάκη ,δεν με ενδιαφέρει που ανήκετε κομματικά αλλά αυτά που λέτε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, διότι είμαι και γω ομοιοπαθής και αγγίξατε τις ευαίσθητες χορδ΄ές μου . Γνωρίζαμε τι μας περιμένει βγαίνοντας στη σύνταξη αλλά δεν το εστερνιζόμασταν όσο ήμασταν εν ενεργεία .Οντως νιώθεις τον εφιάλτη του αύριου και αντί να απολαύσεις τους κόπους σου, σε κυριεύει ο φόβος και ο πανικός πως θα ανταποκριθείς στις καθημερινές σου ανάγκες . Ούτως ή άλλως και οι μισθοί είναι πενιχροί, όταν οι απαιτήσεις στη ζωής έχουν αυξηθεί αλλά και η πίεση της πολιτείας που μας ξεζουμίζουν με τους άμεσους και έμμεσους φόρους! Το χειρότερο και πιο ανησυχητικό είναι ότι το θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο και δεν κάνουμε κάτι να το διορθώσουμε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ,διότι δεν το αξίζουν αυτό παλιοί και νέοι συνταξιούχοι! Εγώ ζήτησα ακόμα και ένα μικρό δάνειο από τράπεζα και δεν μου εγκρίθηκε....Στο διάστημα αυτό εξαντλήθηκαν και τα ελάχιστα αποθέματα , αφού η αποταμίευση δεν είναι πλέον εφικτή και κοντεύουμε να γίνουμε ζητιάνοι! Υπομονή και αγώνας ! Οι γονείς μας αυτό μας δίδαξαν! Σας ευχαριστώ για το κείμενό σας!

 
πανος
26 Νοε 2021 14:43

γρήγορη απονομή της σύνταξης τώρα επιτέλους που ζούμε στην ψηφιοποίηση με ανάλογους τόκους όπως συμβαίνει και απο τη πλευρά της εφορίας που σε τοκίζει αμέσως όταν ακόμη και για μερικά sec καθυστερήσεις κάποια πληρωμή!!

 
Maria
26 Νοε 2021 12:39

Εχετε πλάκα. Επί ΣΥΡΙΖΑ διορθώθηκαν όλα και χάλασαν τώρα.Ψέματα δε φάγαμε και από τον Κατρούγκαλο ας πούμε. Οι Υπηρεσίες του Φίλη διαβίβαζαν αμέσως τα έγγραφα στον ΕΦΚΑ και τώρα της Κεραμέως το χάλασαν το σερί. Κε Κοτσιφάκη απολαύστε την σύνταξή σας και αφήστε εμάς που ακόμα υπηρετούμε στον πόνο μας.

 
ΔΕΠ
26 Νοε 2021 12:31

Τι μας λεει το άρθρο; Η υπερβολική αναμονή για να πάρεις σύνταξη αφορά όλο το Δημόσιο, όχι μόνο την ΟΛΜΕ ρε παιδιά! Έτσι όπως είναι γραμμένο κάνει σαν να είναι η εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς μόνο. Κατα τ'α΄λλα κατηγορίες και αφορισμοί χωρίς στοιχεία, με επίκληση στο θυμικό.

Και ναι, κάποια πράγματα νοικοκυρέψανε τα τελευταία χρόνια, και στον e-ΕΦΚΑ πολλά γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Δε με νοιάζει ποιός τα έκανε, με νοιάζει που ταλαιπωρούμε λιγότερο. Γιατί πρέπει με το ζόρι οι "δικοί" μας πάντα να είναι καλοί και οι "άλλοι" να είναι οι άχρηστοι/κακοί κλπ;
Δε βλάπτει λίγη σοβαροτητα.

 
foros1
26 Νοε 2021 12:06

Στο σπιτι του κρεμασμενου, δεν μιλανε για σχοινι (ισχυει για τον ΣΥΡΙΖΑ).
Απο εκει και περα, αν και το διδυμο Χατζηδακης - Πιερακακης, δεν λυσουν οριστικα το προβλημα μεχρι το καλοκαιρι, δεν ξερω αν θα υπαρξει ποτε ελπιδα σε αυτο τον τοπο, στο θεμα των συνταξεων.

 
NIC
26 Νοε 2021 11:17

Είδαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ πόσο γρήγορα δινόταν η σύνταξη όχι ότι δικαιολογώ αυτούς εδώ, αλλά για το "στην φορολογούν αναδρομικά δύο φορές, λόγω αυξημένου ετήσιου εισοδήματος " γιατί το κόμμα σου δεν φέρνει τροπολογία να το αλλάξει??? μήπως γιατί όλα τα τσακάλια αλικτιζουν το ίδιο???

 
ανάλγητο κράτος
26 Νοε 2021 09:48

Εφόσον μετείχατε σε υψηλή θέση επί 4 χρόνια γιατί δεν αλλάξατε το ανάλγητο κράτος να το κάνετε συμπονετικό; Ή τότε οι εκπαιδευτικοί με το που έβγαιναν στη σύνταξη πληρώνονταν κανονικά όλη τη σύνταξη; Όσον αφορά το κουτσουρεμένο εφάπαξ γιατί δεν αλλάξατε με τροπολογία τότε μη κουτσουρεμένο εφάπαξ και να το τριπλασιάσετε; Τουλάχιστον ο ΕΦΚΑ που ήταν σε κακά χάλια αναβαθμίζετε και ο Πιερακάκης κάνει εξαιρετική δουλειά. Αλλά τι να πρωτοδιορθώσει ο άνθρωπος με όσα παρέλαβε!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ