Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΔΟΕ/Αξολόγηση: Αυθαίρετες προφορικές εντολές και πιέσεις για τα ενιαία κείμενα

Δημοσίευση: 27/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ λαμβάνει καθημερινά διαμαρτυρίες και καταγγελίες Συλλόγων Π.Ε. και εκπαιδευτικών που αφορούν σε:

1. Παράνομες προφορικές εντολές από στελέχη εκπαίδευσης, με τις οποίες πιέζουν εκπαιδευτικούς και Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενους/ες να μην δεχτούν και να μην αναρτήσουν τα ενιαία κείμενα της Δ.Ο.Ε.

2. Παράνομες πράξεις Διευθυντών/ Προϊσταμένων οι οποίοι/ες αρνούνται να αναρτήσουν τον συλλογικό προγραμματισμό που έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων, σύμφωνα με την ενιαία στάση που ακολουθεί ο κλάδος για την ακύρωση της αξιολόγησης – χειραγώγησης.

3. Παράνομες αναθέσεις ομάδων και σχεδίων δράσης, ενώ υπάρχει αντίθετη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

4. Παράνομες αρνήσεις να καταγραφούν σε Πρακτικό οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Η ΔΟΕ καλεί:

Α. Τις Δ/νσεις εκπ/σης, τους Συντονιστές και τα στελέχη της διοίκησης να μην εκτρέπονται του θεσμικού τους ρόλου ασκώντας κλίμα τρομοκρατίας στους/στις συναδέλφους.

Β. Τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπ/σης συλλογικά να καταθέσουν τον προγραμματισμό αγνοώντας τις εξωθεσμικές πιέσεις στελεχών (σχετικό ΔΟΕ : α) αριθμ. Πρωτ. 1974/3.11.2021 και β) αριθμ. Πρωτ. 1960/26.10.2021.)

Γ. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων, να αποστείλουν προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συγκεκριμένες περιπτώσεις Σχολείων και Νηπιαγωγείων, όπου επιχειρείται να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων είναι δεσμευτικές για όλους και οποιαδήποτε προσπάθεια ή ενέργεια αντιβαίνει σε αυτές τις αποφάσεις αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες είναι καταδικαστέες από το σύνολο του κλάδου και δεν υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί να τις εφαρμόσουν.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Ετικέτες: 
ΔΟΕ

Σχόλια (13)

 
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ
28 Νοε 2021 21:31

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι συνδικαλιστές μας , ότι δεν είναι αρμόδιοι να κατευθύνουν την σκέψη των; τα έτοιμα κείμενα προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε ανθρώπου, πόσο μάλλον του επιστήμονα εκπαιδευτικού, που φυλάει μετερίζι στο σχολείο του!

 
@γιάννης
28 Νοε 2021 13:39

Χούντα η εφαρμογή των νόμων; Τι άλλο θα ακούσουμε;

 
Μαρία
28 Νοε 2021 12:58

Ο Σύλλογος διδασκόντων αποφασίζει σε συγκεκριμένα ζητήματα και προφανώς δεν μπορεί να ακυρώνει νόμους και εγκυκλίους του κράτους.

 
Γιάννης
28 Νοε 2021 11:45

Εφόσον συγκληθεί σύλλογος διδασκόντων και αποφασίσει να ανεβάσει τα κείμενα της ΔΟΕ καμία ανάθεση δεν είναι νόμιμη απ' το διευθυντή. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα αν αρέσουν ή όχι στο υπουργείο τα κείμενα της ΔΟΕ είναι δικό του πρόβλημα. Ας αφήσει λοιπόν τις απειλές και την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς. Η χούντα έπεσε ή μήπως όχι?

 
Γιάννης
27 Νοε 2021 22:01

Πληρωνόμαστε από την πολιτεία που νομοθετεί και όχι από συνδικαλιστικά όργανα. Ακολουθούμε τους νόμους του κράτους ως δημόσιοι υπάλληλοι . Διαφορετικά ακολουθούμε άλλους δρόμους.

 
Εκπαιδευτικός
27 Νοε 2021 20:22

Μας κούρασε η ΔΟΕ! Να μας αφήσει ήσυχους!

 
Παυλος
27 Νοε 2021 19:49

Οι προθεσμίες για σύγκληση συλλόγων διδασκόντων σχετικα με τον συλλογικό προγραμματισμό και την δημιουργία ομάδων και ανάθεση δράσεων σε αυτές έχουν παρέλθει λόγω της συμμετοχής στην απεργία - αποχή .Βάση του νέου νόμου οι διευθυντές έχουν υποχρέωση να κάνουν αυτοί τις σχετικές ενέργειες σε συνεργασία με τους συμβούλους παιδαγωγικής ευθύνης . Όλα τα άλλα είναι για πολιτικη κατανάλωση .

 
Λευτέρης
27 Νοε 2021 19:14

Κάθε απόφαση του συλλόγου πρέπει να είναι νόμιμη, διαφορετικά δεν πρέπει να εφαρμόζεται. Ο σύλλογος δεν νομοθετεί, αλλά εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία! Κάθε άλλη στάση και συμπεριφορά οδηγεί σε πολιτειακή ανωμαλία και παραβιάζει κατάφωρα το σύνταγμα της χώρας.

 
Φ. Κώστας
27 Νοε 2021 16:15

Δέσμευση είναι ο νόμος και όχι τα συνδικαλιστικα οργανα.

 
4. Παράνομες αναθέσεις ομάδων και σχεδίων δράσης
27 Νοε 2021 15:47

Είναι παράνομη η εφαρμογή του σχετικού νόμου από τους Διευθυντές και αποτελούν "νόμο" οι εντολές της ΔΟΕ; Τι είδους δημακρατία είναι αυτή;
Εχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους!

 
Αναρωτιέμαι
27 Νοε 2021 15:41

Που αναφέρεται η πλειοψηφία αποφασίζει; Γιατί να μη γίνονται δεκτά σχέδια εκτός Δοε; Γιατί συνεδριάζουν σύλλογοι με τα κείμενα φασόν της ΔΟΕ που το υπουργείο έκρινε μη δεκτά; Γιατί ζητούν κατάθεση των σχεδίων της πλατφόρμας από εκπαιδευτικούς για έλεγχο; Πως λέγεται αυτό;

 
Πάει
27 Νοε 2021 15:38

Πάει το κορμί πατριώτη . Κουρασατε

 
ERT
27 Νοε 2021 11:14

O Διευθυντής έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην εφαρμόζει παράνομες αποφάσεις Σ.Δ.. Επίσης, οι Διευθυντές εκπαίδευσης έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ακυρώνουν παράνομες αποφάσεις Σ.Δ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ