ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Σιγή ασυρμάτου από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τις κρίσεις στελεχών

Απαντήσεις σε 6 ερωτήματα
Δημοσίευση: 28/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Γιάννη Π. Πλατάρου Μαθηματικού

Βιώνουμε ήδη την 14η διάψευση διαρροών για το ότι οι κρίσεις στελεχών θα γίνουν «οσονούπω» . Στον ανυποψίαστο παρατηρητή  προκαλεί κατάπληξη η παντελής σιγή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για το θέμα των κρίσεων των στελεχών, δεδομένης της διαχρονικής υπερευαισθησίας τους για μη εκπαιδευτικά θέματα  όπως λ.χ. για το εμβληματικό ιστορικά  θέμα της επανάστασης στην Νικαράγουα.

Καθυστερήσεις κρίσεων στελεχών σε εξαντλημένες παρατάσεις επί παρατάσεων έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν. Και τότε οι Ομοσπονδίες μας είχαν πιεί το «αμίλητο νερό.» Έχουν γίνει πρόσφατα  και μάλιστα με κραυγαλέους αντισυνταγματικούς νόμους που άρεσαν στην πλειονότητα των εκπαιδευτικών επίσης με αιδήμονα σιγή από τις Ομοσπονδίες.   Ο λόγος φυσικά είναι αυτός που μπορεί να υποψιαστεί και να σκεφθεί ο κάθε ένας: Τα συνδικάτα εκπροσωπούν τους πολλούς , την μεγάλη μάζα, όχι τους κατά τεκμήριο  άριστους (προσοντούχους κτλ) . Εξ άλλου ο όρος «άριστος»  σηματοδοτεί ένα διαφορετικό πολίτευμα από την Δημοκρατία , την «Αριστοκρατία» που είναι ιδεατό, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και όποτε εφαρμόστηκε έγινε «Ολιγαρχία»  Άρα·  «αριστοκρατία εν Δημοκρατία» συνιστά πολιτική αντίφαση.  Η αντίφαση γίνεται εντονότερη αν το δίπολο είναι το πραγματικά καθιερωμένο: Αριστοκρατία ιδεωδώς περιγραφόμενη από την μία πλευρά  και λαϊκισμός και δημαγωγία από την άλλη.   Βασική συνιστώσα   σε αυτή την αδιαφορία περί τις κρίσεις είναι οι λεγόμενοι «απλοί συνάδελφοι» . Μια ματιά στα σχετικά σχόλια στο esos.gr και ότι μόνον, συνοψίζεται  στο σχόλιο «με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα μεσούσης της πανδημίας; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πειστικές και δόκιμες απαντήσεις για τα πάντα και αυτές θα επιχειρήσουμε να δώσουμε:

-Υπάρχει πρόβλημα τήρησης υγειονομικού πρωτοκόλλου στις συνεντεύξεις;

Ήδη το ΙΕΠ και το  ΕΚΔΔΑ στις επιλογές στελεχών όπου προβλέπεται συνέντευξη, χρησιμοποιείται η τηλεδιάσκεψη, χωρίς καμία απολύτως εμπλοκή, εδώ και δύο έτη τουλάχιστον.  Φυσικά , ακόμα και με την ύπαρξη αυστηρών πρωτοκόλλων, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ένας και μοναδικός υποψήφιος απασχολεί 20 λεπτά πενταμελή επιτροπή σε μια μεγάλη αίθουσα από κάποια απόσταση με τήρηση μάσκας και όλων των γνωστών συμπαρομαρτούντων.

 -Υπάρχει σοβαρή γραφειοκρατία ή κάτι το χρονοβόρο  στην διαδικασία επιλογών;

Όχι πλέον, αφού έχει υπάρξει πρόβλεψη για πολλαπλά Συμβούλια επιλογής και όχι μοναδικά όπως είχαμε διαχρονικά. Επίσης η ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών, έχει καταστήσει ευκολότερη από κάθε άλλη φορά τον έλεγχο και την υποβολή τους.

-Βολεύεται κόσμος με την υπάρχουσα νοσηρή κατάσταση;

Βεβαίως: Ήδη μαζεύουμε μόρια εμείς που υστερούμε έναντι δυνητικών ανθυποψηφίων και μειώνουμε την διαφορά μορίων ή την αυξάνουμε. Αν έχουμε πιάσει οροφή προσόντων και υπερβαίνουμε τους «κόφτες» του νόμου, δεν μας νοιάζει. Μας νοιάζει και μας κόφτει  όταν έχουμε περιθώρια βελτίωσης.

-Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους προκαλείται μετρήσιμη ζημία οικονομική υπό το καθεστώς μη κρίσεων και πολλαπλών παρατάσεων θητειών;

Η πλέον διακριτή κατηγορία είναι οι εν δυνάμει νέοι Διευθυντές που έχουν ιδιαιτέρως αυξημένα προσόντα (Διδακτορικά κτλ ) , γίνονται σίγουρα διευθυντές σχολικών μονάδων λόγω μη υπάρχοντος σοβαρού ανταγωνισμού και δεν μπορούν να αυξήσουν τις αποδοχές τους μέσω του διευθυντικού επιδόματος, έστω κι αν έχουν πολλαπλάσιες υποχρεώσεις. Πέραν των μορίων που ήδη χάνουν για το μέλλον τους επειδή είναι νέοι ακόμα. Το καθεστώς μη κρίσεων γι αυτή την κατηγορία τουλάχιστον, είναι μια οιονεί υπεξαίρεση εισοδήματος που τους ανήκει και το νέμονται  τρίτοι . Αν λάβουμε και την μη προσπόριση μοριοδότησης μακροπρόθεσμα, η απώλεια δυνητικά μπορεί να είναι και μείζονος σημασίας για την ανέλιξη των δυνητικών στελεχών. Διαπράττεται δηλαδή ήδη αδικία για τους κατά τεκμήριο άριστους και αυτό ιδεολογικά χρεώνεται  διπλά  σε μια κυβέρνηση που την ευαγγελίζεται και πιστώνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση που επίσης ιδεολογικά είναι ενάντια στην αριστοκρατία (βλέπε  αντισυνταγματικές μυστικές ψηφοφορίες, χωρίς λογοδοσία, επιλογής στελεχών  που θέσπισε )

-Μειώνεται ή αυξάνεται ο ανταγωνισμός με τις καθυστερήσεις επιλογών;

Σαφώς μειώνεται ο ανταγωνισμός καθώς τα πολύ παλαιά στελέχη (60+) με ώριμα διοικητικά και αξιοκρατικά προσόντα οδεύουν σε συνταξιοδότηση ενώ τα λεγόμενα «μεσαία» (που όμως δημογραφικά είναι στα 50+ όπως ο Μ.Ο. όλων των εκπαιδευτικών μη εξαιρουμένων των νεοδιορίστων)  διεκδικούν τις θέσεις και με την αποχώριση των παλαιών με «προσόντα οροφής» από την ενεργό  δράση.

-Απασχολεί το σύνολο της εκπαίδευσης η καθυστέρηση επιλογής στελεχών ή μήπως όχι;

Η καθυστέρηση που είναι αντικειμενικός υπαρκτός φραγμός στην υπηρεσιακή ανέλιξη παντός εκπαιδευτικού, είναι απόλυτα μετρήσιμη και επώδυνη, ανεξαρτήτως των πονηρών κραυγών ενίων ανωνύμων σχολιαστών ότι «έχουμε σοβαρότερα πράγματα και προβλήματα να κάνουμε και να λύσουμε» . Λένε την αλήθεια με τον τρόπο τους: «Δεν ξαναγινόμαστε στελέχη με τίποτα, οπότε βάστα Ρόμελ!»

Κλείνοντας το παρόν σημείωμα να επισημάνω την αύξηση της υποκρισίας της αντινομίας της ασυνέπειας και της κυνικότητας. Ναι, υπήρχε ποιοτικά ανέκαθεν αυτό και προβληματίζομαι αν η αύξηση που διαπιστώνω οφείλεται στην αύξηση της υποκειμενικής εμπειρίας μου ή είναι αντικειμενική.  Πάντως η περιβόητη κανονικότητα έχει ήδη διαταραχθεί σοβαρά ενώ οι αιτιάσεις για την πανδημία είναι μόνο  για τον Κλήδονα…

Σχόλια (26)

 
καλό μήνα, καλό σανό
01 Δεκ 2021 08:08

κοροϊδία και βόλεμα ημετέρων , δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
το χειρότερο υπαιθ και από την περίοδο γαβρόγλου.
πού είναι η πρόσκληση; να δούμε τι άλλες μεθοδεύσεις θα έχει εκεί. η ξεφτίλα της εκπαίδευσης στην ουσία, στον τύπο, στην παιδεία , στη διοίκηση. όποιος άλλος να έρθει -όταν έρθει- κλάσεις ανώτερος από τη χειρότερη έκφραση της δεξιάς

 
Αναμένω
01 Δεκ 2021 00:33

Αναμένω τον εκ Γρανάδας να τοποθετηθεί.Απορω γιατί σιωπά.

 
@Αντιδεξιος-Αντισυριζα
30 Νοε 2021 19:58

Οι 9 αναβολές στο ΣτΕ απαιτούσαν την σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών.Με διαφωνία μιας εκ των δύο θα είχε εκδικασθεί το πολύ την τρίτη φορά.Αρα ΠΕΣΣ και Υπουργείο είτε επί ΣΥΡΙΖΑ είτε επί ΝΔ συμφώνησε να αναβληθούν.Σου θυμίζω ότι οι πρώτες αναβολές είναι επί ΣΥΡΙΖΑ.Επομενως είναι λάθος αυτό που γράφεις.Σν ήθελε η ΠΕΣΣ την τρίτη φορά θα είχε εκδικασθεί η υπόθεση.Δεν ήθελε όμως αφού συμφωνούσε σε ΟΛΕΣ τις αναβολές που ορισμένες τις πρότεινε η ίδια.Το γιατί δεν ήθελε το ξέρεις.Οταν κατατέθηκε η προσφυγή δεν είχαν ξεκινήσει οι επιλογές και δεν ήξεραν ποιοι από αυτούς θα επιλέγονταν σαν ΣΕΕ.Οταν έγιναν και οι περισσότεροι επιλέχτηκαν για ΣΕΕ δεν θα στρέφονταν εναντίον του εαυτού τους.Το ανεβαλαν λοιπόν μέχρι να λήξει η θητεία τους σαν ΣΕΕ.

 
Γκαγκάριν
30 Νοε 2021 14:05

@Πλατάρος Γιάννης 29 Νοε 2021 15:22

"Το ότι ΟΛΟΙ κάθε μέρα κάνουμε ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑ με λιγότερες προφυλάξεις" όπως λέτε, νομίζω ότι :
- Το αποφάσισε άλλος, δηλαδή το ΥΠΑΙΘ, όταν ακόμα και σε μια τράπεζα ή σε ένα εστιατόριο λαμβάνονται περισσότερες και αυστηρότερες προφυλάξεις και μέτρα.
- Δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές, επειδή δεν κολλήσαμε ή δεν πεθάναμε ΄όλοι.
- Δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα, πολλώ δε μάλλον αποδεικτικό τεκμήριο, για να δικαιολογήσει δια ζώσης διαδικασίες με ανάλογα μέτρα και ειδικά, με την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Θα ήταν σαν να λέω, ότι αφού έβαλα πχ 10 άτομα στο ΙΧ μου και δεν πάθαμε και τίποτα, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα-είναι ασφαλές εάν βάλω 9.

Επειδή λοιπόν γιατροί ΔΕΝ είμαστε, καλό είναι τα όποια μέτρα και αποφάσεις για την όποια διαδικασία και για τη δυνατότητα ή όχι πραγματοποίησής της, να προέρχονται έγκριτα και επίσημα από αυτούς που πρέπει και που έχουν την ευθύνη. Αλλιώς, κι εγώ μπορώ να πω ότι όλα μπορούν να γίνουν κανονικά, αν πχ φοράμε.... στολή αστροναύτη....

 
@Πλατάρος Γιάννης
29 Νοε 2021 23:20

@Πλατάρος Γιάννης
''Άλλη μια παρέμβαση με ευφυολογήματα εξημμένης φαντασία...''

@Πλατάρος Γιάννης... πες μας, για ποια θέση ενδιαφέρεσαι και κόπτεσαι τόσο...;;;

 
Πλατάρος Γιάννης
29 Νοε 2021 15:22

Να απαντήσουμε σε σχόλια συναδέλφων για τα θέματα:
1. Οι Ομοσπονδίες οι εκπαιδευτικές διαχρονικά λαλίστατες και υπερευαίσθητες για παν θέμα μη εκπαιδευτικό, διαχρονικά επίσης, δεν ασχολούνται με τα θέματα επιλογής στελεχών, παρ΄ότι ιστορικά έχουν υπάρξει παρατάσεις ΕΤΩΝ σε θητείες ορισμένου χρόνου. Επεχείρησα να δώσω και μια ερμηνεία. Όσοι την δεχθούν...Όσοι όχι, ας γράψουν την δική τους. Φυσιολογικό πάντως, ΔΕΝ είναι και επειδή είναι ΧΡΟΝΙΟ, χρήζει απαντήσεων και ερμηνείας.
2. Οι συνεντεύξεις ενώπιον των Συμβουλίων επιλογής ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ, μπορούν να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα, με τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήτοι μάσκα, αντισηπτικό, τήρηση μεγάλης απόστασης, κλιματισμός, πιστοποιητικό ράπιντ , νόσησης ή εμβολιασμού, μεγάλη αίθουσα συνεντεύξεων, έλεγχος θερμοκρασίας, βοηθητικό προσωπικό που θα καθαρίζει κάθε φορά το μέρος που θα κάθεται ο συνεντευξιαζόμενος και ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο. Θα πρότεινα το Υπουργείο να επιλέξει μεταξύ προσώπων που έχουν εμβολιαστεί στα Συμβούλια επιλογής , που κατά 90%+ ισχύει έτσι κι αλλιώς .
Σε περίπτωση απαγορευτικού μετακινήσεων απλώς οι συνεντεύξεις αναβάλλονται μέχρι την άρση του.
Ένα επιπρόσθετο μέτρο που μπορώ να φανταστώ και δικαιολογείται με ηλικιακά κριτήρια των εμπλεκομένων, είναι και η διενέργεια ράπιντ τεστ για όλους μια μέρα πριν την συνέντευξη είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι.
Πιο αυστηρό από αυτό τι άλλο πια;
Το ότι ΟΛΟΙ κάθε μέρα κάνουμε ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑ με λιγότερες προφυλάξεις, καθιστά τα αντεπιχειρήματα όντως «για τον κλήδονα» όπως σημειώσαμε ήδη.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
29 Νοε 2021 13:41

@Πλατάρος Γιάννης
Άλλη μια παρέμβαση με ευφυολογήματα εξημμένης φαντασίας με σκοπό να υποστηριχθεί και πάλι η υπουργός, χωρίς ωστόσο δεν πατάνε σε καμία διάταξη του νόμου! Ή μήπως έτσι θα εφαρμοστεί ο νόμος, με μπακαλίστικες αλχημείες;

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
29 Νοε 2021 12:31

Μήπως οι ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης θα έπρεπε να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με τα απίστευτα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν ακόμη (κυρίως σε "δευτερεύοντες" κλάδους) και μετά με τις επιλογές στελεχών;

 
ennikos
29 Νοε 2021 10:39

@Ερώτημα σε Πλατάρο

Δες τον Νόμο 4823/2021 - Άρθρο 40
Κατάρτιση αξιολογικών πινάκων επιλογής

 
Ερώτημα σε Πλατάρο
29 Νοε 2021 09:39

Αναφέρεις ότι "Στην συνέντευξη δεν καλούνται όλοι οι υποψήφιοι, αλλά το 50% με την επιπρόσθετη προϋπόθεση, να είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι από τις θέσεις".

Ποια διάταξη το προβλέπει αυτό;
Και όσοι δεν κληθούν, πως μοριοδοτούνται στα κριτήρια που μοριοδοτούνται μέσω συνέντευξης;

 
Κωνσταντίνος Σ.
29 Νοε 2021 07:50

Πραγματικά ποιον ενδιαφέρει η αγωνία ελάχιστων για την μοιρασιά μεταξύ των στελεχών της ΝΔ.
Η εκπαίδευση βουλιάζει στην κρίση και η πανδημία σαρώνει.
Είναι πάντως γραφικό να ζητάει κανείς τα ρέστα από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες γιατί κάτι που αφορά τη διοίκηση. Αλλά πώς αλλιώς να δείξει κάνεις ότι είναι πιστός στην πολιτική ηγεσία, τη βασική προϋπόθεση της αριστείας δηλαδή.

 
Διδάσκων
29 Νοε 2021 01:20

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ όπως και ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος ξέρουν καλά ότι οι νέες κρίσεις για στελέχη είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιβολή της αξιολόγησης. Το μοναδικό ζήτημα που θα κληθούν να απαντήσουν στις συνεντεύξεις οι υποψήφιοι/ες θα είναι η γνώμη τους "για την ποιότητα της εκπαίδευσης σε σχέση με την κουλτούρα αξιολόγησης στο σύγχρονο σχολείο". Αναλόγως της ευκόλως εννοούμενης απάντησης (για το ΥΠΑΙΘ) που θα δώσει κάθε υποψήφιος/α θα παίρνει και την βαθμολογία που θα τον κατατάσσει ("αξιοκρατικά" πάντοτε) σε καλή σειρά στον πίνακα ή θα τον εκπαραθυρώνει της υπόλοιπης διαδικασίας συνοπτικότατα. Άρα λοιπόν γιατί να βιαζόμαστε για τα περιβόητα νέα στελέχη; Ούτως ή άλλως η σύγκρουση πλέον τότε θα λάβει τεράστιες διαστάσεις…

 
!!!
28 Νοε 2021 23:46

η επιλογή στελεχών αφορά ελάχιστους/ες εκπαιδευτικούς (εξαίρεση εν μέρη οι διευθυντές σχολείων)... περιφερειακοί, διευθυντές εκπαίδευσης και σχ. σύμβουλοι θα γίνουν ελάχιστοι, αφού έτσι κι αλλιώς οι θέσεις είναι λίγες και κάποιες από αυτές θα τις ξαναπάρουν αυτοί που ήδη είναι... για τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι αδιάφορο θέμα.

 
Η Εκπαιδευτικός
28 Νοε 2021 23:16

Έχετε σε όλα δίκαιο.
Η στάση όμως, του Υπουργείου είναι αδικαιολόγητη και γεννά υποψίες.

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Νοε 2021 22:03

Μια τεχνική υπενθύμιση για τις επιλογες:
Στην συνέντευξη δεν καλούνται όλοι οι υποψήφιοι, αλλά το 50% με την επιπρόσθετη προϋπόθεση, να είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι από τις θέσεις.
Με την παραπάνω ρύθμιση του νόμου οι επιλογές επισπευδονται και η υγειονομική επικίνδυνοτητα, μειώνεται κι άλλο...

 
Ακούσατε για Μποτσουάνα?
28 Νοε 2021 21:56

@ΠΕ19 (18:51)
Μπορώ σας παρακαλώ, να έχω το δικαίωμα να διαφωνώ και με τις "καταλήψεις" και με την "ΕΒΕ στα μέσα της χρονιάς" και με τα "2-3 μηχανογραφικά" και με τις "εξετάσεις στρατιωτικών σχολών" και με τις "εκλογές σε αιρετούς" και με την "αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και αργότερα των εκπαιδευτικών", ακόμα και με "Πανελλαδικές"..... ΜΕ 100 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ??? Γιατί πρέπει λοιπόν να συμφωνήσω, με επιλογές ΣΤΕΛΕΧΩΝ.... με webex? Ποιά σοβαρή εταιρία ή επιχείρηση, θα επέλεγε πχ CEO ή Πρόεδρο με webex?

 
ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ - ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ
28 Νοε 2021 19:50

Γιάννη μου δούλεψαν στο ψιλό γαζί τους Σχολικούς Συμβούλους και με 9 αναβολές ξεμπέρδεψαν με αυτούς, αφού δεν έγινε η δίκη. Ο νόμος Κεραμέως είναι χειρότερος από του Γαβρόγλου και γι' αυτό δεν ήθελε το υπουργείο να γίνει η δίκη. Οι κρίσεις θα γίνουν και θα επιλεγούν οι ημέτεροι (όπερ έδει δείξαι) όπως δείχνουν οι 20 μονάδες συνέντευξη. Γιατί βιάζεσαι; Θα πέσει το ρουσφέτι της αρκούδας. Τέρμα οι "άριστοι", ζήτω οι "αρεστοί". Στο ΒΟΛΕΒΟΎ είναι όλη η φιλοσοφία. Σε αυτή τη χώρα μπορούν να κυβερνούν τέτοιοι τύποι όσο εμείς παραμένουμε στον Ηomo Ufium και όχι να μεταβούμε στον Homo Sapiens.

 
Νίκος φυσικός
28 Νοε 2021 19:02

Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο απο τη δημοκρατική διακυβέρνηση μας και τους βουλευτάς και υπουργάς που διαθέτει. Ζήτω η πατρίς!

 
πε19
28 Νοε 2021 18:51

@Ακούσατε για Μποτσουάνα?
Ξαναλέω αν είναι πρόβλημα οι επιλογές στελεχών στην πανδημία τότε οι καταλήψεις τι είναι ? Η ΕΒΕ στα μέσα της χρονιάς ? Τα 2-3 μηχανογραφικά ? Οι Εξετάσεις στρατιωτικών σχολών Μάρτη-Απρίλη ? η εκλογές σε αιρετούς και παράλληλα η άρνηση να γίνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ? Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και αργότερα των εκπαιδευτικών ? Δηλαδή λόγω πανδημίας να μη γίνουν Πανελλαδικές ???
Δεν έχει νόημα για την κάθε εκούσια ή ακούσια παράληψή μας να τα ρίχνουμε στην Πανδημία.
Δηλαδή να έχει σχολείο αναπληρωτή του Διευθυντή αναπληρωτές των υποδιευθυντών και 80% αναπληρωτές είναι καλό ??να λειτουργεί δηλαδή με τη λογική κάτσε να φύγει η βάρδια μου και βλέπουμε ???
Η αναβολή πλέον αγγίζει τα όρια της νομιμότητας !!!
Η επιλογές στελεχών είναι το τελευταίο που πειράζει τα σχολεία. Συνεντεύξεις γίνονται εξ’ αποστάσεως παντού που το πρόβλημα ακόμα και με κλειστά σχολεία τι πρόβλημα υπάρχει ν’ αλλάξει ο Διευθυντής ???

 
Μάχιμος εκπαιδευτικος
28 Νοε 2021 18:22

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα περιγραφετε. Αδικαιολόγητες και προκλητικές καθυστερήσεις και μεθοδευσεις. Να προσθέσουμε και τα παλαιά ΚΠΕ που οι κρίσεις είχαν γίνει, αν θυμάμαι καλώς, το 2012!!!!

 
Πιτσιφλής
28 Νοε 2021 18:12

Έλα Χριστέ και Κύριε!
Δυο μοίρες αριστερή στροφή σε «ελβετικό ρολόι»!
Περιμένω εναγωνίως να απολαύσω τον πρώτο δημόσιο «Ανήσυχο έπαινο», δεν θέλω να τον απονείμω εγώ, έχω βάλει μια ρακή και περιμένω τον μετρ του είδους!...

 
ERT
28 Νοε 2021 17:13

Πως τους πετσόκοψες έτσι;

 
ΠΕ19
28 Νοε 2021 17:09

Καλά τα λες Δάσκαλε !!!
Κανένα πρόβλημα στο να γίνουν οι επιλογές και ειδικά με την πανδημία ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα.
Συνεντεύξεις γίνονται εξ΄ αποστάσεως και δια ζώσης να γίνονταν πόσο χειρότερο είναι από 25 παιδιά στην τάξη και εκδρομές και χοροεσπερίδες και και και.
Και όσον αφορά την αναστάτωση στα σχολεία πόσο περισσότερο θα αναστατωθούν αν αλλάξουν διευθυντή σε όταν είναι σε εξ’ αποστάσεως διδασκαλία σε σχέση με το που τους ήρθε η ΕΒΕ στα μέσα της χρονιάς ή που θα χρειαστεί να κάνουν 2 μηχανογραφικά το 1 με 15 επιλογές χωρίς να υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ μέριμνα για συμβουλευτική !!!!
Η τόσο μα τόσο αναβλητικότητα σε κάνει καχύποπτο !!!!
Αν κάποιος έχει διδακτορικά, μεταπτυχιακά δημοσιεύσεις κλπ και έχει καμιά 40ρια μόρια και το 19 ή το 20 οι ανταγωνιστές του κατά μέσο όρο είχαν 25 και 30 δεν θα ανησυχήσει τώρα που και ωριμάζουν υπηρεσιακά αλλά και εμφανίζονται από το πουθενά σε θέσεις ευθύνης χωρίς κρίση απλά επειδή ήταν οι «αρχαιότεροι» σε κάποιο σχολείο, η ακόμα παίρνουν χαρτιά από επιμορφώσεις fast-track ή μεταπτυχιακά στη διοίκηση εξ’ αποστάσεως, δεν πρέπει να ανησυχεί. Δηλαδή γιατί αν έχω «σκληρά χαρτιά» Διδακτορικό μεταπτυχιακό με υποτροφία διδασκαλία σε ΑΕΙ και δημοσιεύσεις να χάσω ένα σχολείο από κάποιον που πήρε χτες χαρτί από επιμόρφωση ή μεταπτυχιακό επί πληρωμή.
Τα 2.5 (και να δούμε) χρόνια αυτά αδράνειας δεν έχουν πάρει μόρια Δ/ντη εκπαίδευσης υπ/νοι εκπ/κων θεμάτων που ήταν στη θέση αυτή χωρίς μετρήσιμα μόρια και συνέντευξη ??? σε μια θέση που όταν την πήραν ήταν αντίστοιχη (όπως και το επιμίσθιο μαρτυρούσε) υποδιευθυντή και ξαφνικά έγιναν Δ/ντες εκπαίδευσης ?? δεν έχουν γίνει Δ/ντες εκπαίδευσης άνθρωποι μόνο με απλή αίτηση και χαρτιά χωρίς να βγουν λίστες χωρίς τίποτα ??
Δεν είναι επικίνδυνο για ένα σχολείο να μην έχει ηγέτη απλά να αναπληρώνεται με κάποιον που δεν κάνει αρνητική δήλωση ?? άλλο 1 μήνας άλλο 2 άλλο 6 και άλλο 1 χρόνος και να δούμε.
Πόσο καλό είναι για ένα σχολείο να έχει διευθυντή από το τέλος της λίστας, χωρίς προσόντα ή κάποιον που στη συνέντευξη πήρε 2 η 3 στα 8 (8 στις 10 περιπτώσεις ο πολύ χαμηλός βαθμός στη συνέντευξη σήμαινε ότι υπήρχε πρόβλημα).

 
Εκπαιδευτικός
28 Νοε 2021 16:41

Επιτέλους, κάποιος μίλησε με τεκμήρια, αν κρίνω από τον εαυτό μου με διακατέχει πλέον μόνο απογοήτευση για τα εκπαιδευτικά δρώμενα από πλευράς πολιτικών.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
28 Νοε 2021 16:40

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΜΕΧΡΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ......ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.
ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ.
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ......ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ......ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

 
Ακούσατε για Μποτσουάνα?
28 Νοε 2021 16:31

Απευθύνεστε στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, για κάτι που είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας?!?! Η κα. υπουργός δεν δέχεται πλέον καν συναντήσεις με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (εδώ έφτασε να ακυρώνει ραντεβού η υφυπουργός). Κι όταν τους δέχονται, μιλάνε "άλλη γλώσσα" αμφότεροι. Δηλαδή, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα πιέσουν την Κεραμέως.... και θα την υποχρεώσουν να προχωρήσει στις κρίσεις των στελεχών???
Για τη σοβαρότητα της υγειονομικής κατάστασης και το εάν επιτρέπει ή όχι συνεντεύξεις κλπ, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το πολύ φρέσκο άρθρο εδώ στο esos, με τις απόψεις ενός κατ' εξοχήν "μάχιμου" επί του θέματος (κι όχι τη γνώμη από την ασφάλεια κάποιου γραφείου).
https://www.esos.gr/arthra/75646/protasi-n-kapraveloy-kleista-sholeia-ma...
Τέλος, μόλις εχθές, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, ανέβαλλε το προγραμματισμένο Συνέδριο της ΝΔ εξαιτίας της μετάλλαξης Ο του ιού. Πολλά τα γράμματα της αλφαβήτου φοβάμαι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ