Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Με επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Χαιρετισμοί από τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης Δ. Αναγνωστόπουλο ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα
Δημοσίευση: 29/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός της 57ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών,  παρουσία  του εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου στην Αίθουσα Τελετών "Οδυσσέας Ελύτης.

Με τον Χαιρετισμό  του  εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και  του Πρύτανη   του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Μπούρα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του προγράμματος  της φετινής  εκδήλωσης.

Στα πολύπλευρα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Πατρών σε επίπεδο έρευνας, στα οφέλη που αποκομίζει από την εστίασή του στην εξωστρέφεια, στην επικέντρωση του Πανεπιστημίου στην ψηφιακή μεταρρύθμιση και  στις επωφελείς  και αναγκαίες  μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε βάσει του στρατηγικού σχεδίου που η Πρυτανική  Αρχή εφάρμοσε, εστίασε τον χαιρετισμό του, ο Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης  τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση προχωρά το Προεδρικό Διάταγμα για το Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Τέλος, ευχήθηκε την περαιτέρω προαγωγή του Πανεπιστημίου σε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Από την πλευρά του ο  Πρύτανης   του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας αναφέρθηκε στην βαρύτητα που έχει η  συγκεκριμένη επέτειος για το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ, επεσήμανε ότι αυτή επέτειος συνδυάζει διττό εορτασμό: της ιδρύσεως 57 χρόνια πριν, του Πανεπιστημίου Πατρών  και του προστάτη Αγίου του, Αποστόλου Ανδρέα προστάτη και της πόλεως. «Σήμερα μέρα διπλής γιορτής, ας την τιμήσουμε ορίζοντας την ως ένα σημειολογικό ορόσημο,  απολογισμού των πεπραγμένων και παράλληλα ως σημείο εκκίνησης για την εγχάραξη της νέας ταυτότητας του Πανεπιστημίου μας, έτσι  που να ανταποκρίνεται επάξια στις επιταγές  ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου. Απαραίτητη προϋπόθεση  η  σύζευξη του Πανεπιστημίου και της πόλης ως συγκοινωνούντα δοχεία και μέσα από αυτή την σχέση αλληλεπίδρασης  να πορεύονται  μαζί,  με κοινό σχεδιασμό και στόχο την ανάπτυξη του  Πανεπιστημίου και της  περιοχής για  την επίτευξη ενός αειφόρου μέλλοντος. Σε αυτήν την νέα σκληρή πραγματικότητα και τη ραγδαία μεταλλασσόμενη εποχή, αποτελεί πρόκληση να  δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο  Πανεπιστημίου, που όχι μόνον  θα παρακολουθεί την πορεία των διεθνών μεταρρυθμίσεων αλλά και θα  πρωτοπορεί και θα βρίσκει επάξια  τη σωστή  θέση  σε ένα ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Ακολούθησε η  κεντρική ομιλία με θέμα: «Η Αχαΐα στον Αγώνα της Εθνεγερσίας» από τον γνωστό Δικηγόρο, Συγγραφέα & Πρόεδρο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου,   Χρήστο Αθ. Μούλια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  μουσικό επίλογο από το Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών Α. Κατσανιώτη, οι βουλευτές Ά. Τσιγκρής (ΝΔ),  Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Φίλιας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π. Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων Π. Πετρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Α. Μαρτζάκλης, ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων & Οργανώσεων, πρώην Πρυτανικές Αρχές, Κοσμήτορες & Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και λοιποί συμμετέχοντες

Σχόλια (7)

 
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
30 Νοε 2021 15:06

Κλείσιμο και άλλων τμημάτων Γεωπονικού χαρακτήρα χρειάζεται η χώρα μας, πχ
γιατί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να διαθέτει 4 τμήματα γεωπονικής όπως και της Πάτρας, ας αρκεστούν στο 1 τμήμα. Μάθαμε την Ελληνική κοινωνία κάθε χωριό και τμήμα. Έλεος πια......κλείστε το 20% των τμημάτων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Πανεπιστημίων, παράγουμε άνεργους πτυχιούχους χαμηλού επιπέδου.

 
Ποια νομική? Γεωπονικά
30 Νοε 2021 10:48

Εδώ έκλεισαν 3 τμήματα γεωπονικού χαρακτήρα, το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πατρών κιόλας (εντάξει δεν πήραν νέους εισακτέους φέτος, το ίδιο είναι!)... η ατμομηχανή στην οικονομία της χώρας μας έχει απομείνει να είναι τα χωρ΄άφια, ζώα και τα τρόφιμα (τα άλλα φροντίσαμε και τα κλείσαμε από τα 80-90ς)... ποια επιπλέον νομική τώρα?

 
Πιτσιφλής
30 Νοε 2021 09:24

Αχ, βρε Aleko, τι είναι αυτά που λες, ελληνικές ταινίες δεν βλέπεις;
Δεν έχεις δει, δηλαδή, ποτέ σου εκείνη την ταινία με τον Κωνσταντίνου που δούλευε μέρα νύχτα για να συντηρήσει την οικογένειά του και είχε έναν αδελφό που ήθελε να γίνει μόνο βουλευτής και τελικά αναγκάστηκε να τον κάνει διευθυντή στο σπίτι με υπάλληλο τον μικρότερο αδελφό της οικογένειας;

 
Back to the 80's
30 Νοε 2021 09:04

Καλά ρε παιδιά, πάντα είναι σίγουρο ότι όταν πεις "Πάτρα" κάποιος θα κλαφτεί γιατί "δεν ιδρύουν Νομική" εκεί. Ακούστε κύριε/κυρία: καλύτερα να μάχεστε υπερ την "νομιμοποίησης" των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και όταν κερδηθεί αυτό, να ιδρύσετε με τους ομοιδεάτες σας την δική σας ιδιωτική σχολή Νομικής, ή όποιο είναι το μεράκι σας τέλος πάντων. Γιατί τον τοπικό σας καημό - και το δικό μου - δεν είναι υπεύθυνο το κράτος και οι υπόλοιποι να τον πληρώνουν.

 
@Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών
30 Νοε 2021 09:01

Αφήστε μας ήσυχους επιτέλους. Ο καθένας θέλει Νομική, Πολυτεχνείο, Ιατρική, στο χωριό του και την πόλη του. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ; Το κράτος έχει ήδη νομικές σχολές, 3, και παράγει περισσότερους νομικούς απ'ότι μπορούν να απορροφηθουν. ΦΤΑΝΕΙ με τις εποχές όπου σπέρναμε ΑΕΙ και ΤΕΙ τμήματα σε κάθε χωριό στις 4 γωνίες της χώρας.

 
Alekos Salonikios
30 Νοε 2021 08:55

...4η Νομική Σχολή με τον κορεσμό να έχει φθάσει στα ΄υψη, σε σημείο δηλ. που για να βρούν δουλειά να δίνεται "πιστοποίηση" στους αποφ. Νομικής ως ...Διεκπεραιωτές συντάξεων του ΕΦΚA; ('Eλεος, πια...)

 
Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών
29 Νοε 2021 20:35

Δυστυχώς χωρίς Νομική Σχολή, να γράφουμε όλη την ιστορία.

Μεγάλη παράλειψη της σημερινής κυβερνήσεως, αλλά και όλων των προηγουμένων. Ειδικά τις δεκαετίες 1960-2000, όταν υπήρχαν ο χρόνος και τα χρήματα για την ομαλή ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ