Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Ονομαστικά "τελεσίγραφα" σε σχολεία που δεν κατέθεσαν έκθεση αξιολόγησης- Νέα προθεσμία μέχρι 3 Δεκεμβρίου

Προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις , σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 29/11/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέο έγγραφο "τελεσίγραφο" ονομαστικά  σε κάθε  σχολείο που μέχρι σήμερα δεν κατέθεσε την  έκθεση αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου , που αφορά στο προηγούμενο σχολικό έτος 2020-21, απέστειλε ο Γενικό Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας  την συγκεκριμένη έκθεση κατέθεσε το 98% των σχολείων.

Με το έγγραφο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας:

Α. Δίνει νέα ευκαιρία κατάθεσης της  της έκθεσης, παρατείνοντας την προθεσμία (σ.σ. η οποία λήγει σήμερα 29 Νοεμβρίου) μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, και,

Β. Προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις , σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν ανταποκριθούν στην εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης για την αξιολόγηση. 

Στο έγγραφο αυτό δεν γίνεται αναφορά στα κείμενα "φασόν" τα οποία κατέθεσαν σχολεία στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.

Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας  οι εκθέσεις "φασόν" που κατατέθηκαν από Διευθυντές Σχολείων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ χαρακτηρίζονται ως  “μη σύννομα”  και θεωρείται  ως μη γενόμενη η ενέργεια αυτή.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι: "Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου και σχολικής μονάδας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως η ανάρτησή σας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης, το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις και δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής σας μονάδας, δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο εν συνόλω, συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενόμενη".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ esos: Το έγγραο στάλθηκε μόνο στα σχολεία που δεν κατέθεσαν την έκθεση και όχι σε αυτά που υπέβαλαν την έκθεση "φασόν".

Σχόλια (16)

 
Σώστης
30 Νοε 2021 14:21

Τώρα που εφαρμόζεται στνειδητοποίησαν όλοι πόσο χρήσιμη μπορεί να μας είναι! Συνεργασία, σύμπνοια, καλές σχέσεις, αντελλαγή ιδεών… σε όλα αυτά πού υπάρχει κάτι κακό;

 
Ζωή
30 Νοε 2021 07:33

Να εφαρμοστεί ο νόμος και να όχι άλλες δικαιολογίες . Αν οι γονείς έμπαιναν στα σχολεία και μας υποδείκνυαν τι να κάνουμε με τις αντίστοιχες δικαιολογίες τι θα λέγαμε; Δε θα επικαλούμασταν το νόμο;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Νοε 2021 01:00

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!

 
Εδώ τα 500 εκεί τα 500....
29 Νοε 2021 21:15

Πού είναι βρε παιδιά τα 500 φασόν? Εξαϋλώθηκαν? Δηλαδή τελικά, ΜΟΝΟ όσοι δεν κατέθεσαν καθόλου έχουν πρόβλημα? Πόσο σανό πια? 500 κιλά και βάλε....

 
Ντιν-ντονγκ
29 Νοε 2021 21:09

Έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα και από το σχολείο, τόσο το υπουργείο όσο και μερικοί(μα τόσο νομοταγείς πχια?)! Με όσα συμβαίνουν γύρω σας-μας, η αξιολόγηση, τα τελεσίγραφα και οι "καμπάνες" του Γ.Γ. είναι τα σοβαρά? Τις άλλες καμπάνες(τις πραγματικές) ΔΕΝ τις ακούτε? Όσο για την πολιτική ηγεσία, το δικό της "τελεσίγραφο" και τις "καμπάνες" από το λαό στις κάλπες, το διαισθάνεται-ακούει καθόλου ή μπα?

 
@ Αντζυ-δημοσιος υπαλληλος
29 Νοε 2021 20:48

Και όλες τις προηγούμενες δεκαετίες που δεν υπήρχε Covid υπερ-πλεόνασε η αντίδραση της ... ενσυναίσθησης, με τα ίδια επιχειρήματα και με τις ίδιες αντιδραστικές συμπεριφορές.
Δεν το αφήνουν μέχρι να πάρουμε όλοι σύνταξη; Γιατί τέτοια πρεμούρα;

 
@Άντζυ Δημόσιος υπαλληλος
29 Νοε 2021 19:33

Από πότε η τήρηση μιας προεκλογικής δέσμευσης εκλεγμένης κυβέρνησης αποτελεί απειλή; Ποιος καθορίζει τους νόμους που διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία; Η συνδικαλιστές της ΔΟΕ ή η εκάστοτε κυβέρνηση;

ΥΓ: Το "δημόσιος υπάλληλος" δίπλα στο Άντζυ είναι πλεονασμός. Κάνει μπαμ. Δεν χρειάζεται να το γράφεις.

 
ΠΕ19
29 Νοε 2021 19:24

Μετά τις 3/12 η όποια προκύρηξη !!

 
ERT
29 Νοε 2021 19:08

Η δημόσια διοίκηση δεν παρακαλάει, ούτε δίνει παρατάσεις. Επιβάλλει τον νόμο. Σταματήστε να γελοιοποιείτε το Υπουργείο. Σοβαρευτείτε επιτέλους!

 
Νίκος
29 Νοε 2021 18:32

Καιρός ήταν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τηρεί μόνο τους νόμους που τον βολεύουν και στους υπόλοιπους να κάνει απεργία αποχή κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά.

 
ΔΜ
29 Νοε 2021 18:14

Οι Συντονιστες πολλοί εκ των οποίων ήταν παλιά εναντίον και της Αυτό αξιολόγησης κατέθεσαν τώρα κάποια έκθεση αξιολόγησης; Θα θέλαμε αν μπορεί το ΕΣΟΣ νάτο ερευνήσει και να μας πληροφορήσει σχετικά.

 
Αντζυ-δημοσιος υπαλληλος
29 Νοε 2021 17:49

Τόση χαρά για τις απειλές του υπουργείου...
Χάθηκε η ενσυναίσθηση, λόγω covid να υποθέσω....

 
Νώντας
29 Νοε 2021 17:47

Λογικό. Διαφορετικά κάνει ο καθένας ο,τι ακούει, ο,τι τον συμφέρει και ο,τι μπορεί.

 
Αντζυ-δημοσιος υπαλληλος
29 Νοε 2021 17:42

Ασε μας ρε Σακη ...Απειλουν τα υπουργεια,οπως συμφωνεις και εσυ, κι αυτο σου δημιουργει χαιρεκακια....Καμια ενσυναισθηση!!!!

 
Πέτρος
29 Νοε 2021 17:39

Αναδίπλωση του Υπουργείου για τα φασον κείμενα .. ένα εξώδικο έπρεπε να στείλει η ΔΟΕ και επιτέλους εκεί στο υπουργείο αναδιπλωθηκαν... Αυτο που δεν έχουν καταλάβει ακόμα, αλλά θα το καταλάβουν είναι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν το 90% διαφωνεί... Θα εφαρμοστεί απλά κούτσα στραβά και για λίγο και μετά θα ατονήσει...

 
ΣΑΚΗΣ
29 Νοε 2021 13:33

Επιτέλους, κάτι κινείται στον ορίζοντα, αρκεί να μη μείνει το υπουργείο μόνο στις απειλές !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ