ΜΑΘΗΤΕΣ

10.848 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών

Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μειώθηκαν στα 10 από 47 που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα
Δημοσίευση: 29/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου Παρασκευή , δηλαδή την  τελευταία εβδομάδα,      καταγράφηκαν συνολικά 10.848 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Όσον αφορά τα σχολεία , σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας :

  • Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μειώθηκαν στα 10 από 47  που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα
  • Τα σχολεία τα οποία  βρίσκονται σε ολική αναστολή αυξήθηκαν από ένα σε τρία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Ακολουθούν οι δύο αναλυτικοί πίνακες στις    22   και 29 Νοεμβρίου

22 Νοεμβρίου

29 Νοεμβρίου

Σχόλια (8)

 
@1 στα 3 παιδιά δηλαδή
01 Δεκ 2021 07:47

Αγαπητέ, το ότι χαρακτηρίστηκαν αυτά τα παιδιά ως «φορείς» σημαίνει ότι κόλλησαν και μεταδίδουν όπως σε κάθε ασθένεια. Όντως ο Κορωναίος είναι μεταδοτικότερος από την απλή γρίπη και βασικά αυτό είναι και το κυριότερο πρόβλημα. Παρόλο λοιπόν που νόσησε το ένα τρίτο των παιδιών της χώρας είχαμε τρεις θανατους (προφανώς με υποκείμενα νοσήματα).
Το ποσοστό που αφορά στους γονείς των παιδιών (ηλικιακές ομάδες κάτω των 60) δεν είναι υψηλό. Γι’ αυτό άλλωστε και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για άτομα άνω των εξήντα (που αν γινότανε από την αρχή πιθανότατα δεν θα συζητάγανε αυτή τη στιγμή..). Προσωπικά έχω κάνει όλα τα εμβόλια στα παιδιά μου χωρίς κανένα ενδοιασμό, ούτε αντιεμβολιαστης-ούτε αρνητής είμαι. Όταν όμως συζητάμε να εμβολιάσουμε ένα παιδί 5(!) χρόνων που έχει μια ζωή μπροστά του για να μηδενίσουμε (;) το ποσοστό θνησιμότητας στους γονείς τους -που έτσι κι αλλιώς είναι μικρότερο του 0.1% για «εμβολιασμένους» (βάλτε κάτω τα νούμερα σύμφωνα με την κυβέρνηση μας σχετικά με ποσοστό θνησιμότητας για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα σε συνδυασμό με ποσοστό εμβολιασμένων σε ΜΕΘ..) οφείλω να αντιδράσω.
Ξέρετε, δεν θα είναι η πρώτη φορά και ούτε η τελευταία αν μακροπρόθεσμα (βλ. 10 χρόνια) τελικά κάποια από αυτά τα παιδιά που τρέχουν οι γονείς τους να τα εμβολιάσουν, εμφανίσουν μια τάση νόσησης (πχ αυτοάνοσο) λόγω του εμβολίου (ένα καλό παράδειγμα ειναι το σκάνδαλο της Θαλιδομιδης). Θα μου πείτε «απίθανο» και συμφωνώ εν μέρη - είναι όμως μια υπαρκτή πιθανότητα καθως όπως βλέπετε και παρενέργειες υπάρχουν (μυοκαρδίτιδας) και θάνατοι έχουν υπάρξει (θα θυμάστε την περίπτωση του παιδιού στην Πελοπόννησο που τελικά δεν «βρέθηκε» η αιτία θανάτου). Ποιος άραγε θα συνδέσει τις οποίες τραγικές -ελάχιστες έστω περιπτώσεις- που ένα υγιέστατο παιδί θα βρεθεί να νοσεί στην καλύτερη περίπτωση;
Δεν είναι υπεραπλούστευση λοιπόν να φοβάσαι να κάνεις ένα νέο εμβόλιο σε ένα παιδάκι που ΔΕΝ κινδυνεύει αποδεδειγμένα μήπως μειώσεις τον κίνδυνο για τους άνω των εξήντα αντί να εμβολιάσεις μόνο αυτούς. Όσο για τις μακροχρόνιες συνέπειες αν ψάξετε λίγο - υπάρχει ευτυχώς ακόμα η δυνατότητα - θα δείτε ότι υπάρχουν νέες μελέτες που αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στην συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών (όσο βέβαια μπορεί κανείς να βγάλει κάποιο συμπέρασμα για «μακροχρόνιες» με δείγμα μετά από 1-1.5 έτος).

 
1 στα 3 παιδιά δηλαδή
30 Νοε 2021 15:41

@Απλή κοινή λογική που βουλιάζει..
Φοβάμαι ότι χωρίς να έχετε κακή πρόθεση, υποτιμάτε κάπως και μάλλον υπεραπλουστεύετε την κατάσταση και τη σοβαρότητά της.
Το ότι 300 χιλιάδες (από το περίπου 1εκατ.) παιδιά και κόλλησαν και ήταν φορείς (δηλαδή μετέδιδαν) και νόσησαν (λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά), δεν πρέπει άραγε να μας απασχολεί-ανησυχεί-ενδιαφέρει, επειδή κατέληξαν μόνο τρία περιστατικά?
Απομονώνετε το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών, μη λαμβάνοντας όμως υπόψη, ότι αυτοί οι 300χιλιάδες το μετέδωσαν με βεβαιότητα και σε άλλες ηλικιακές ομάδες (αφού ΔΕΝ ζουν σε απομόνωση από την κοινωνία). Άλλες ηλικιακές ομάδες, όπως πχ τους γονείς τους, που εκείνοι όμως παρουσιάζουν σημαντικά ποσοστά και σοβαρής νόσησης και θνησιμότητας.
Με άλλα λόγια, τί νόημα έχει, το να "την περνούν ελαφριά" τα παιδιά αλλά..... (για να υπερβάλλω κι εγώ με τη σειρά μου)..... να μένουν πχ ορφανά? Γιατί για κάποια δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τέλος, κανένας δεν νομίζω ότι μπορεί να μας εγγυηθεί, ότι ακόμα και η απλή νόσηση, δεν θα αφήσει καμία παρενέργεια ή ευαισθησία ή μακροχρόνια συμπτώματα στον οργανισμό ενός παιδιού.
Κι εγώ "φοβάμαι" τα εμβόλια. Και δεν τα εμπιστεύομαι απόλυτα. Και δεν θεωρώ ότι από μόνα τους θα μας προστατεύσουν 100%. Και δεν εμπιστεύομαι απόλυτα και τους ειδικούς, που πολλές φορές "πέφτουν έξω" γιατί και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και με τις κάθε φορά, νέες μεταλλάξεις. Αυτή τη στιγμή όμως, υπάρχει παγκοσμίως, άλλη καλύτερη λύση-αντιμετώπιση?

 
Μητέρα
30 Νοε 2021 13:42

Στην τάξη της κόρης μου 4 κρούσματα ... εμείς θα μείνουμε σπίτι για καλό και για κακό γιατί αν περιμένουμε 50+1 θα είναι αργά ...

 
tasos
30 Νοε 2021 13:06

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 70%+1 ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ.
ΖΗΤΩ !ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
30 Νοε 2021 10:25

Όλα καλά εκεί στο υπουργείο; Πέρα βρέχει;

 
Απλή κοινή λογική που βουλιάζει..
30 Νοε 2021 09:25

Από την αρχή της πανδημίας έχουμε 153880 επιβεβαιωμένα «κρούσματα» σε παιδιά 0-17 ετών. Πρφανως έχουμε αλλά τόσα που απλά ήταν ασυπτωματικα ή δεν το έλεγξαν/δήλωσαν.
Σε αυτό το πλήθος έχουμε 3 παιδιά που δυστυχώς κατέληξαν (προφανώς καποιο/α με υποκείμενες παθήσεις αλλά δεν δίνεται η πληροφορία).
Επομένως για ένα ποσοστό θνητότητας 3 στα 300000 περίπου -υπερβάλλοντας θεωρώντας ότι ο μίσος πληθυσμός όλων των παιδιών της χώρας 0-17 από την αρχή έκανε αξιόπιστα τον έλεγχο μέσω rapid και pcr test ενώ παρουσίασε και συμπτώματα(!) σε αυτή την ηλικία που τον οδήγησαν στο τεστ…
Για όποιον δεν θυμάται τα στοιχειώδη το ποσοστό μεταφράζεται το πολύ σε 0,01 % και αυτό θεωρώντας ότι δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα τα παιδιά που δυστυχώς κατέληξαν.
Μην φοβάστε όμως σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή και θα προτείνει τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 5-17 πλέον για να «προστατευτούν» από.. την όμικρον..

 
Κρίμα! Δεν νοιάζεστε για μαθητές , εκπαιδευτικούς , γονεις!
30 Νοε 2021 09:21

Είναι τουλάχιστον εγκληματική η ρύθμιση του 50% +1 των μαθητών για να κλείσουν τα σχολεία ιδιαίτερα σε καιρούς κορύφωσης της πανδημίας. Αλλάξτε το άμεσα!!

Κρίμα! Δεν νοιάζεστε για μαθητές , εκπαιδευτικούς , γονεις!

 
Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μειώθηκαν
30 Νοε 2021 08:51

Παρακαλώ μην αναγράφετε αυττή τη φράση
"Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μειώθηκαν στα 10 από 47"
Προσωπικά το θεωρώ προσβλητικό για τη νοημοσύνη μου με 10.000 κρούσματα σε παιδιά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.