Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ξεκίνησαν οι πενθήμερες εκδρομές στη Ρόδο

Επανεξετάζονται οι πολυήμερες μαθητικές εκδρομές , λόγω της πανδημίας,από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας
Δημοσίευση: 30/11/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενώ το υπουργείο Παιδείας, λόγω της πανδημίας,  έθεσε ερώτημα προς το υπουργείο Υγείας εάν θα πρέπει να συνεχιστούν οι πολυήμερες εκδρομές, χθες Δευτέρα , στη Ρόδο έκαναν "ποδαρικό" (με πενθήμερη εκδρομή) , για το τρέχον σχολικό έτος,   δύο Λύκεια από την Αττική.

Πρόκειται για το ΓΕΛ Αναβύσσου και το 4ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής.

Επίσης τις επόμενες ημέρες, , σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα  το «νησί των ιπποτών"  αναμένει την άφιξη μαθητών άλλων δέκα Λυκείων.
Πρόκειται για τα εξής σχολεία

  •    ΓΕΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
  •     ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
  •     ΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
  •     ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  •     5ΟΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
  •     2ΟΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
  •     11ΟΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  •     2ΟΓΕΛ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
  •     ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ
  •     SAINT PAUL

Επανεξετάζονται οι πολυήμερες μαθητικές εκδρομές , λόγω της πανδημίας,από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Επανεξετάζεται από τα  υπουργεία  Παιδείας και Υγείας η    συνέχιση    πραγματοποίησης των μαθητικών εκδρομών , λόγω της πανδημίας.

Τα δύο υπουργεία, σύμφωνα με πληροφορίες  εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγών κυρίως στις εκδρομές με προορισμό το εξωτερικό.

Το ερώτημα που έθεσε το υπουργείο Παιδείας προς το υπουργείο Υγείας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, είναι "Τι γίνεται με τις πολυήμερες εκδρομές και κυρίως με τις πενθήμερες; Πρέπει να συνεχιστούν να πραγματοποιούνται;".

Στο ερώτημα δεν γίνεται καμία αναφορά στις ημερήσιες εκδρομές.

Σχετικές ανακοινώσεις, για ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις από το τι ισχύει σήμερα, θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

Τι   ισχύει για τις εκδρομές και  μετακινήσεις μαθητών

Σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά  (σ.σ. λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά) εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής, καθώς και τη διασφάλιση τη μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων.

Επίσης γίνεται κανονικά  η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/μετακίνησης/υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές καθώς και για τις αεροπορικές μετακινήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, των ημεδαπών/αλλοδαπών μαθητών/τριών τηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες αφορούν στους όρους και τις προϋποθέσεις επιβίβασης του συνόλου των επιβατών ημεδαπών και αλλοδαπών καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Χώρα, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεοι προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την μετακίνηση είναι όλοι/ες ημεδαποί/ές και αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες συμμορφώνονται κατά την υποδοχή τους και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19, που ισχύουν στην Χώρα υποδοχής.

Ετικέτες: 
ΕκδρομέςΡόδος

Σχόλια (13)

 
Δάσκαλος
02 Δεκ 2021 09:07

Όλα τελείως ξεκαρφωτα. Χωρίς νόημα. Ότι να ναι αυτή η άριστη. Έχει χάσει την μπάλα και τρέλανε και τον κόσμο. Από πού προέκυψαν τώρα οι εκδρομές;

 
@Απλός πολίτης
01 Δεκ 2021 22:24

Ξαναδείτε το. Υπουργείο και διοίκηση, πέταξαν το "μπαλάκι" της απόφασης (ή την καυτή πατάτα) και συνεπώς και την ευθύνη-συνέπειες.... στα σχολεία.....

 
Δ/ντης ΓΕΛ
01 Δεκ 2021 20:49

Η ισχύουσες διατάξεις όπως αναφέρει παραπάνω σχολιαστής είναι ότι οι εκδρομές πολυήμερες ή μονοήμερες επιτρέπονται (μιά διάταξη του Σεπτεμβρίου του 2021). Επιπλέον με νόμο του 2020 (εν μέσω κορονοϊού) δεν απαιτείται πλέον καμία έγκριση από την Δ/νση ή την περιφερειακή άλλα αποφασίζει το σχολείο και απλώς ενημερώνει. Επιπροσθέτως με τον ίδιο νόμο η Α, Β λυκείου μπορούν να κάνουν 5 ημέρες εκδρομή (με Σαββατοκύριακο συμπεριλαμβανομένου) αντί τον 4 που ίσχυε με νόμο του 2017.

 
Σάββας
01 Δεκ 2021 17:16

Καταλαβαίνω ότι οι μαθητές περιμένουν την εκδρομή την πολυήμερη αλλά υπό αυτές τις συνθήκες... δύσκολα. Δεν έχει νόημα λοιπόν να κλείνουν σχολεία αφού οι μαθητές θα είναι έξω.

 
Πιτσιφλής
01 Δεκ 2021 07:49

Πότε επιτέλους θα διοργανώσει μία πενθήμερη το esos για μας τους σχολιαστές;
Με συνοδούς την κυρία Νίκη και τον κύριο Νίκο!
Θα είμαστε ήσυχοι!
Εε, κύριε διευθυντά;

 
Περίεργα πράματα.....
01 Δεκ 2021 00:48

Ισχύει ή όχι η ΚΥΑ 55254/ΦΕΚ 4187/10-9-2021, σύμφωνα με την οποία : "Πραγματοποιούνται, λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά, εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής, καθώς και τη διασφάλιση τη μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων" ? Εάν ισχύει,
- πώς είναι δυνατόν σε μια 5ήμερη, να ΜΗΝ υπάρχει ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών? Θα πηγαίνει το κάθε τμήμα ΜΟΝΟ του και με δικό του ξεχωριστό λεωφορείο? Κι εκεί που θα πηγαίνει, δεν θα έρχεται σε επαφή με άλλες ομάδες-κόσμο? Μεταξύ τους θα είναι 5 ημέρες?
- το "λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά", πόσο λαμβανομένων υπόψη.... είναι σήμερα?

 
Μητέρα
30 Νοε 2021 23:47

Εδώ κρατάει ανοιχτά τα σχολεία και χαίρεται με το 50+1 ... Θεέ μου πόσο θα θέλα να ψηφίζω στην εκλογική της περιφέρεια ....

 
Απλός πολίτης
30 Νοε 2021 22:55

@ ΠΟΛΙΤΗΣ
Κακώς απευθύνεται μομφή στα σχολεία. Τα σχολεία προγραμμάτισαν τις εκδρομές σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου και πήραν έγκριση από ΔΔΕ.

 
Ελέησον
30 Νοε 2021 22:50

Για τον SAINT PAUL (τον Άγιο) δεν ξέρω..... αλλά ο συν-εορτάζων Άγιος Πέτρος, έχει πολύ δουλειά τελευταία. Δεν μπορεί από τη μία, να έχουμε 100 νεκρούς/ημέρα, νοσοκομεία σε ασφυξία, υγειονομικούς σε κατάρρευση, ως και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς (με χρηματικά πρόστιμα ως ποινές συμμόρφωσης)..... και από την άλλη να αποφασίζουμε για πολυήμερες εκδρομές, σαν να μην συμβαίνει και τίποτα σοβαρό.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Νοε 2021 22:47

ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
30 Νοε 2021 21:45

Αν μαθητής/τρια ή εκπαιδευτικός νοσήσει θα μείνει στο νησί καραντίνα για 10 τουλάχιστον μέρες. Δηλαδή, το σχολείο θα γυρίσει πίσω από την πενθήμερη και ο νοσούν/ούσα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεχίσει την «εκδρομή» μέχρις αποθεραπείας!!! Αν αυτό δεν είναι έλλειμμα υπευθυνότητας εκ μέρους του σχολείου, τότε τι είναι;

 
Αγάθη
30 Νοε 2021 18:32

Ροδίτες ετοιμαστείτε ... Ο κορονοϊός έρχεται!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ