Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Οι 4 λανθασμένες επιλογές του υπ. Παιδείας

"Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΑΜΕ εμμένουν στη «μητέρα όλων των μαχών», στον αγώνα κατά της αυτοαξιολόγησης και , αποκρύπτουν ότι καμία άλλη αρνητική επίπτωση δεν υπάρχει για τους συναδέλφους"
Δημοσίευση: 01/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για σωρεία λανθασμένων επιλογών του υπουργείου Παιδείας, που επιβαρύνουν   τους εκπαιδευτικούς, κάνει λόγο η ΔΑΚΕ Καθηγητών, με ανακοινωθέν .

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η κυβερνητική παράταξη, το υπουργείο Παιδείας:

 1. Επέβαλε ένα γραφειοκρατικό μοντέλο αυτοαξιολόγησης, που προσθέτει μεγάλο όγκο εργασίας στους εκπαιδευτικούς, στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία.
 2. Επέβαλε ένα απαράδεκτο υγειονομικό πρωτόκολλο (νόσηση του 50% +1 των μαθητών,  προκειμένου να κλείσει το τμήμα).
 3. Άλλαξε στα μέσα του σχολικού έτους τους συντελεστές μαθημάτων για την είσοδο στα ΑΕΙ, προκαλώντας απαράδεκτη σύγχυση σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.
 4. Επέδειξε προχειρότητα στην τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών, γεγονός που οδήγησε σε μία αχρείαστη σύγκρουση μεταξύ μονίμων  και αναπληρωτών καθηγητών.

Επιπροσθέτως, σημειώνει η ΔΑΚΕ,  οι εκπαιδευτικοί, επί σειρά ετών και λόγω των μνημονιακών πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας,  παραμένουν μισθολογικά καθηλωμένοι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΑΜΕ  εμμένουν στη «μητέρα όλων των μαχών»

«Και ενώ ο κλάδος υποφέρει από την συσσώρευση των ανωτέρω προβλημάτων, οι δυνάμεις της εξτρεμιστικής Αριστεράς (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΑΜΕ) εμμένουν στη «μητέρα όλων των μαχών», στον αγώνα κατά της αυτοαξιολόγηση» υπογραμμίζει η ΔΑΚΕ και σημεώνει: «Φυσικά, αποκρύπτουν από τους συναδέλφους, ότι εκτός από το δυσβάσταχτο γραφειοκρατικό έργο, καμία άλλη αρνητική επίπτωση δεν υπάρχει για τους συναδέλφους».

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, ανακοινώνει παράλληλα πως θα απαιτήσει από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να ασχοληθεί   με τα  ακόλουθα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

 • Μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών
 • Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα
 • Επαναφορά του επιδόματος αδείας
 • Να σταματήσει η δυσμενής αντιμετώπιση των Δημοσίων Υπαλλήλων σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά τα επιδόματα και τα δώρα.
 • Θεσμοθέτηση ενός λειτουργικού συστήματος αυτοαξιολόγησης με αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
 • Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μειωθεί το εργασιακό στρες των εκπαιδευτικών.
 • Να καθιερωθεί ένα αξιόπιστο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

 

Σχόλια (15)

 
@ αιώνιοι συνδικαλιστές
02 Δεκ 2021 21:56

Από που έβγαλες το συμπέρασμα πως οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι χαμηλότεροι; Σκέφτηκες ότι είναι 14; Είμαστε η μόνη χώρα που δημόσιοι υπάλληλοι με πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακά παίρνουν όσα ανειδίκευτοι του ιδιωτικού τομέα. Πήγαινε σε μία χώρα στην Ευρώπη να δεις αν συμβαίνει. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

 
Κακός Μαθητής
02 Δεκ 2021 20:21

Η ΔΑΚΕ προβλέποντας την καταστροφή που έρχεται βρήκε 4(!!!) σημεία στα οποία διαφωνεί. Όλα τα άλλα είναι σωστά! Έρχονται εκλογές στις ΕΛΜΕ και θα ψάχνετε να βρείτε ψήφο στη κάλπη. Ήδη κάποια αποτελε΄σματα το δείχνουν.

 
αιώνιοι συνδικαλιστές
02 Δεκ 2021 18:02

Τόσα χρόνια που τις διαβάζω, οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι εύκολα προβλέψιμες. Πολύ σπάνια θα καταθέσουν προτάσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Λειτουργούν συχνά ως αντιδραστικοί εργατοπατέρες, που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δική τους κομματική καριέρα εκθέτοντας τελικά τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν. Πώς θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υπόλοιποι κοινωνικοί φορείς ανακοινώσεις που στερούνται ρεαλισμού; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς τους ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται δυσμενέστερα σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, όταν ο μέσος μισθός του δημόσιου υπαλλήλου είναι υψηλότερος του ιδιωτικού, χωρίς να υποστεί περικοπές κιόλας την περίοδο της πανδημίας; Ή όταν αρνούνται το ρόλο της αξιολόγησης στην εκπαίδευση; Επαναλαμβανόμενα αιτήματα για αυξήσεις μισθών δεν είναι ρεαλιστικά, όταν δε συνοδεύονται και με προτάσεις εξεύρεσης των πόρων που απαιτούνται (οι αυξήσεις θα καλυφθούν από περικοπές άλλων κονδυλίων του προϋπολογισμού, από αυξήσεις της φορολόγησης, πώς;). Για οικονομικά αιτήματα αρμόδιο είναι το υπουργείο οικονομικών, για το υγειονομικό πρωτόκολλο η επιτροπή του υπουργείου υγείας, δεν τα αποφασίζει αυτά ο υπουργός παιδείας.

 
ERT
02 Δεκ 2021 14:21

Διάβασα μέχρι εκεί που λέει: "ΔΑΚΕ Καθηγητών:"

 
Καλά να πάθετε...
02 Δεκ 2021 09:43

...αντί να βγείτε μπροστά και να στηρίξετε τα μέτρα της πολιτείας (ηλεκτρονική ψηφοφορία, μαθήματα από απόσταση, αξιολόγηση σχολικής μονάδας, ...), το παίξατε "αρραγές" συνδικάτο. Μια υπηρεσία μπορείτε να προσφέρετε : Ανανέωση πλήρη (δεν ήμουν, ούτε θα είμαι υποψήφιος)

 
στελιος
02 Δεκ 2021 05:12

Οι σύμβουλοι της υπουργού κάνουν πολύ ζημιά στην παράταξη γιατί δεν ακούνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς. Κοιάξτε τι έχουν κάνει με τις κρίσεις συμβούλων. Θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επαρχίες συνάδελφος με μόνο το βασικό πτυχίο, επειδή θα έχει Β2 στα Βουλγαρικά, ενώ δεν θα μπορεί να είναι ο άλλος με δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, επειδή δεν θα έχει Β2 επίπεδο σε γλώσσα.

 
Σε καλό δρόμο είστε....
01 Δεκ 2021 22:01

Για τη ΔΑΚΕ, από ΟΛΕΣ τις αποφάσεις-εγκυκλίους-οδηγίες-διατάξεις-υποδείξεις και νο΄μους του ΥΠΑΙΘ(Κεραμέως)..... 4 είναι οι "λανθασμένες επιλογές"..... ΟΚ!!!

 
ΔΑΚΕ 3%
01 Δεκ 2021 14:55

Μάλλον το κατάλαβαν στη ΔΑΚΕ ότι τελείωσαν.

 
Ακης
01 Δεκ 2021 12:14

Δήθεν "αντιπολίτευση" από την... συμπολίτευση!

 
panos
01 Δεκ 2021 11:58

οικογένειες συναδέλφων που τόλμησαν και βγήκαν στη σύνταξη εξακολουθούν να αισθάνονται την αδιαφορία της πολιτείας και να τιμωρούνται για την μη ταχεία απονομή της σύνταξης αλλά και του γεγονότος ότι δεν είναι ΕΝΤΟΚΗ ως όφειλε!

 
NIC
01 Δεκ 2021 10:28

Όπως πάντα η ΔΑΚΕ πετά την μπάλα στην εξέδρα. Θα έπρεπε να βάλει στα ζητήματα και την κλιματική αλλαγή, την υγειονομική κάληψη των παιδιών της υποσαχάριας Αφρικής, τη διάσωση της φώκιας κλπ.

Κύριοι της ΔΑΚΕ μόνο ένα ζήτημα ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΕΙΣΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ .

 
Δαναη
01 Δεκ 2021 09:49

Φυσικά και αποκρύπτεται για κάποιο λόγο ότι δεν είναι τιμωρητική και δεν έχει ποσόστωση. Είναι η ίδια με την αξιολόγηση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου ασχέτως αν δεν την ακολούθησε στο βαθμό που έπρεπε κσι τώρα την κατηγορεί.

 
"έξω οι βάσεις@@
01 Δεκ 2021 09:34

Και 100 ευρώ πρόστιμο στους μη συμμορφούμενους !!!!!
Τί ζούμε Θέ' μου;;;
Το συζητάς;;;;

 
ΤΑΣΟΣ
01 Δεκ 2021 08:55

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ -ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΦΟΡΤΟ- ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΤΥΧΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ, ΕΓΩΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

 
"έξω οι βάσεις
01 Δεκ 2021 07:34

....του θανάτου" και "Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα". Τί ζούμε Θέ' μου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ