ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών από τα Δημοτικά Σχολεία στα Γυμνάσια της χώρας

Δημοσίευση: 01/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο για την χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών από τα Δημοτικά Σχολεία στα Γυμνάσια της χώρας, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β ́ 2005), όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 72367/ΓΔ4/17-6-2021 ΥΑ (Β ́ 2675), σας υπενθυμίζουμε ότι: «Για την εγγραφή στην Α ́ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο/Η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφασή του/της κατά το μήνα Ιανουάριο το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών...».

Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις, και να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο, παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς και στην επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Στη χωροταξική κατανομή από τις Δ.Δ.Ε. μπορεί να συνδράμει η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» (https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr), που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Β ́- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και παράλληλα να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή στα δημόσια Γυμνάσια της χώρας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ