ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Α. Τσίπρας: Η Κυβέρνηση απαξιώνει το Παν. Δυτ. Μακεδονίας

Δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια
Δημοσίευση: 02/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης  για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εξαπέλυσε σήμερα απο την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

"Πέρα από όλα τα άλλα ζητήματα και προβλήματα στην περιοχή ήρθε να προστεθεί και η απαξίωση-συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας", είπε ο Α. Τσίπρας και τόνισε:

  • Δεν είναι ότι έχουν κλείσει 6 τμήματα. Είναι ότι με την ειδική βάση εισαγωγής άφησε εκτός ΑΕΙ 40 χιλιάδες νέους για να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια.
  • Ουσιαστικά συρρικνώνει, οδηγεί σε μαρασμό το πανεπιστήμιο Μακεδονίας αφού από τις 5.390 θέσεις μόνο 2.300 μπήκαν φέτος, δηλαδή μείωση 43%.

"Το Πανεπιστήμιο γιατί το συρρικνώνουν;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια (12)

 
@ ΓΟΝΙΟΣ
04 Δεκ 2021 07:43

Μόνο 2 και 3 γράφουν όλα τα παιδιά; Αν φταίνε τα προγρα΄΄μματα σπουδών και το υπουργείο, όπως λέτε, γιατί η πλειοψηφία γράφει από 12 και πάνω μέσο όρο;

 
@ΔΕΠ
03 Δεκ 2021 18:55

Με τις απόψεις σας αυτές προσβάλετε αδιακρίτως μια μερίδα «συναδέλφων» σας που θυσίασαν πραγματικά πολλά και για αρκετά χρόνια -με ελάχιστα «εφόδια» (βλ. υποψήφιους διδάκτορες, χρηματοδότηση ιδρύματος, 16+ ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα κ.α.) συγκριτικά με εσάς - ώστε να αναβαθμίσουν το Τμήμα τους και πλέον να στέκεται επάξια δίπλα σε παραδοσιακά πανεπιστημιακά (πχ Σχολές Μηχανικών ΠαΔΑ, Τμήμα λογοθεραπείας, Πληροφορικής κ.α.).
Θα πρότεινα να σταματήσετε λοιπόν να διαδίδετε το αφήγημα περί «πανεπιστημιοποίησης σε μια νύκτα». Άλλωστε, στο νέο έτος θα υπάρξει πχ η αντιστοίχιση των σχολών Μηχανικών με τις πολυτεχνικές , τι ακριβώς θα πείτε τότε; Ότι η Κεραμέως αλλά και τα μέλη ΔΕΠ πολυτεχνικών σχολών, μαζί με το ΤΕΕ «αναβάθμισαν σε μια νύκτα τις σχολές αυτές;»
Λίγη σοβαρότητα σας παρακαλώ.
Από ένα μέλος ΔΕΠ (πρώην ΤΕΙ) που δεν «αναβαθμίστηκε σε μια νύκτα» αλλά με μεγάλη και αξιόλογη προσπάθεια ετών «συνάδελφε»..

 
ΓΟΝΙΟΣ
03 Δεκ 2021 12:47

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΠ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 2 ΚΑΙ 3 ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΗΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ 2 ΚΑΙ ΤΟΥ 3...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 
more @ΔΕΠ
02 Δεκ 2021 21:49

Αλλο ειπε ο ανθρωπος (ΔΕΠ), αλλα λετε οι επομενοι. Υποθετω οτι ειστε φανατικα υπερ του οτι ολα τα ΤΕΙ και ολο το προσωπικο τους μπορουσαν ανετα να γινουν σε μια νυχτα προδιαγραφων ΑΕΙ. Εξ'ου και η απουσια αξιολογησης, τι να αξιολογησουμε αφου μια χαρα ειναι ολοι μηδενος εξαιρουμενου. Πολυ αδικο για πολλους διδασκοντες σε ΤΕΙ που οντως ειχαν και με το παραπανω τις προδιαγραφες να ειναι ΔΕΠ ΑΕΙ

 
ΣΤΕΦ Κοζανης
02 Δεκ 2021 21:12

Την ΣΤΕΦ ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάργησε χωρίς να την ενσωματώσει στο πανεπιστήμιο,όπως έκανε άλλου.Αφησε στον αέρα χιλιάδες αποφοίτους και φοιτητές.Ποιος θα προσλάβει κάποιον από καταργημενη σχολή;Ο κύριος Τσίπρας δεν δικαιούται να ομιλεί στην Κοζάνη για απαξίωση.Αυτος με τον κ.Γαβρογλου την απαξιωσαν

 
Ηλίας
02 Δεκ 2021 20:24

Σε κάθε ραχούλα και ΑΕΙ . Εκεί φτάσαμε. Παρακαλάμε για τη μονάδα να γεμίσουν τα αμφιθέατρα.

 
@ΔΕΠ
02 Δεκ 2021 19:12

Τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ από το 2001. Επειδή η χώρα όμως δεν ήταν σοβαρή και χώριζε τους αποφοίτους των ΑΕΙ σε ΠΕ και ΤΕ (πλην εκπαίδευσης) και επειδή τα περισσότερα τμήματα δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα (βλέπε Μηχανικοί ΤΕ), η λύση που προτάθηκε ήταν η συνένωση των δύο κατευθύνσεων των ΑΕΙ σε μια, δηλαδή η χώρα να έχει μόνο ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ. Που άραγε βλέπετε το λάθος; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε σε κάθε χωριό και από ένα τμήμα ΤΕΙ; Φυσικά και όχι, απλώς έδωσε μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν ήθελε να το λύσει.
Ποιος σας είπε, αξιότιμο μέλος ΔΕΠ, ότι εμείς δεν θέλουμε να φορολογουμαστε για να υπάρχουν Πανεπιστήμια σε κάθε γωνιά της χώρας; Πρέπει να φορολογουμαστε για να υπάρχουν Πανεπιστήμια σε τρεις τέσσερις πόλεις και μετά να δίνονται vouchers για να μπαίνεις στα κολέγια, πάλι στις ίδιες προαναφερθείσες πόλεις;
Αν σας αρέσουν τα ιδιωτικά ο δρόμος είναι ανοικτός, εμπρός λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό!!!
Ολους σας αρέσει το brand name του ΕΚΠΑ του ΕΜΠ του ΑΠΘ κλπ δημοσίων Πανεπιστημίων, αλλά κατα τα άλλα είστε υπέρ των Ιδιωτικών Πανεπιστήμιων...Παραιτηθείτε δημιουργήσετε με άλλους συναδέλφους σας Ιδιωτικά Πανεπιστήμια καλύτερα από τα Δημόσια...και αφήστε τα Δημόσια Πανεπιστήμια να στελεχωθούν από άτομα που είναι υπέρ του δημοσίου Πανεπιστημίου!!!

 
@ΔΕΠ - τρίτεκνη μητέρα
02 Δεκ 2021 18:49

Αγαπητέ μου αφού τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παρέχουν τόσο υψηλού επιπέδου σπουδές γιατί δεν αναζητάτε εκεί εργασία παρά παραμένετε στο δημόσιο ...;;;;;Αυτά είναι επιχειρήματα τύπου δεν πληρώνω τη ΜΕΘ για τον ανεμβολίαστο ούτε για τον καπνιστή ή τον υπέρβαρο ....Καλά Χριστούγεννα αν και δεν τα βλέπω

 
η απάντηση είναι απλή
02 Δεκ 2021 18:42

θεωρούν ότι από την περιοχή μας ψήφο δεν παίρνουν με όσα κάνουν στη ΔΕΗ ...οπότε...!

 
ΔΕΠ
02 Δεκ 2021 17:43

Εχει ενδιαφέρον να μιλάει για απαξίωση ο αρχηγός της κυβέρνησης που με μια υπογραφή πανεπιστημιοποίησε τα ΤΕΙ, αλλάζοντας ουσιαστικά ταμπέλες και επιστολόχαρτα, χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, όλοι οι καλοί χωράνε.

Αν ένα πανεπιστήμιο είναι σε απομακρυσμένη περιοχή, αν ένα τμήμα προσφέρει σπουδές που δεν έχουν ζήτηση στην αγορά, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο φουκαράς ο φορολογούμενος να συντηρεί αυτή την κατάσταση "για να μην υπάρξουν ιδιωτικά".

 
Βασίλης
02 Δεκ 2021 17:02

Να βγει να παρακαλεί με βαθμό εισαγωγής 2 να γεμίσουν οι θέσεις;

 
Γιώργος Σ
02 Δεκ 2021 17:01

Όλοι γνωρίζουμε γιατί, το ίδιο συμβαίνει και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ