Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι δράσεις του Παν. Πατρών

Δημοσίευση: 03/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναγορεύτηκε σήμερα  Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2021 σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τιμώμενος για την προσφορά και το έργο του. Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Μπούρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης. Στον Χαιρετισμό του ο Πρύτανης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα  για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το Πανεπιστήμιο μας αποδίδει  την τιμή που αξίζει σε ένα πρόσωπο που έχει καταφέρει να φέρει Χαμόγελο σε περισσότερα από 1.800.000 παιδιά. Ο Κώστας  Γιαννόπουλος εικοσιέξι χρόνια επιδίδεται σε έναν απίστευτο αγώνα και προσφέρει με ανεξάντλητη δύναμη και αφοσίωση  ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη και κυρίως σκύβει  με σεβασμό στα προβλήματά των παιδιών και δίνει λύσεις που εξασφαλίζουν το μέλλον τους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει χρέος και οφειλή όχι μόνον να τιμά αλλά και να συνδράμει ανθρώπους αυτής της εμβέλειας. Ο Κώστας Γιαννόπουλος μετουσιώνει σε πράξη την ανθρωπιά και την  κοινωνική αλληλεγγύη με αδιάκοπο αγώνα ώστε να δίνει ελπίδα στο μέλλον. Στο μέλλον που είναι τα παιδιά».

Για το έργο, την προσφορά και την προσωπικότητα του τιμώμενου μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Ιωάννης Δρίτσας. Στη συνέχεια  ακολούθησε  η τελετή αναγόρευσης του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Καθηγητή Γεώργιο Νικολάου και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Κώστα Γιαννόπουλου με θέμα «25 Χρόνια για το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος βαθιά συγκινημένος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή, τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για “Το Χαμόγελο του Παιδιού” να αποτελώ και επισήμως μέλος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, και μάλιστα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας. Εδώ και 26 χρόνια, στο “Χαμόγελο”, υπηρετούμε την κοινωνική εργασία, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, μέσω του εξειδικευμένου και ολιστικού έργου μας δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί ή οικογένεια. Σε 26 χρόνια προσφοράς, και με την αμέριστη συνεργασία μίας από τις πολυπληθέστερες επιστημονικές ομάδες, έχουμε δώσει ένα “φιλί ζωής” σε χιλιάδες παιδιά σε ανάγκη ή κίνδυνο. Αφιερώνω αυτή την ημέρα στον γιο μου, Ανδρέα, σε κάθε ένα από τα παιδιά που φροντίσαμε, στους εργαζόμενους, τους εθελοντές, και όλους εκείνους που μας στηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την τεράστια τιμή.»

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/teleti-anagorefsis-tou-konstantinou-giannopoulou-...

Η  7η  Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ αρχίζει αύριο  4 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου 2021 - Κεντρικός ομιλητής  ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

Η 7η  Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021 με εικονικό τρόπο (virtually) και με παράλληλη ψηφιακή (digital) επικοινωνία.

Παράλληλα θα υπάρχουν τα 50 ψηφιακά εκθεσιακά περίπτερα στα οποία προβάλλονται νεοφυείς & ώριμες επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα & ώριμες ερευνητικές ιδέες, ερευνητικά εργαστήρια, ινστιτούτα και φορείς υποστήριξής τους. Τα ψηφιακά περίπτερα θα παραμείνουν επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και την Κυριακή 12.12.21.
Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 20 συνεδρίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο στις αίθουσες του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, με την συμμετοχή 120 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομιλίες με πλούσια θεματολογία, όπως Μεταφορά τεχνολογίας, χρηματοδότηση βασικής & εφαρμοσμένης έρευνας, θερμοκοιτίδες για καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, συνδέσεις έρευνας- αγοράς, επιτυχημένες ιστορίες και βραβεύσεις, απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό.

Εκπρόσωποι δε της πολιτείας, των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης συνεργασιών.

Η πολιτεία θα εκπροσωπηθεί από Υπουργούς και υφυπουργούς ενώ την  Κεντρική ομιλία του συνεδρίου  θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση θα παρίστανται οι υφυπουργοί  κ.κ. Χρήστος Δήμας, Άγγελος  Συρίγος, ο Αχαιός υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Καθηγητής  Αθανάσιος Κυριαζής.

Επίσης, θα παραβρεθούν ο Καθηγητής  Περικλής Μήτκας, πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν τα βιομηχανικά διδακτορικά που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και απαντούν στην ουσία της διασύνδεσης έρευνας-παραγωγής, με συνεργαζόμενες εταιρείες τις ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., DEMO S.A./Βιομηχανία Φαρμάκων, ΑΔΑΜΑΝΤ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ, ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Α.Ε. Αειφόρων Προϊόντων και Υπηρεσιών, και ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ.

Τρεις (3) European Patent Attorneys θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας ενώ δύο σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά θα εξηγήσουν πως η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές. Επίσης, θα δοθεί βήμα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους 3 σημαντικά Κέντρα Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) που αναμένεται να επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνον της Περιφέρειας αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.

Στην Patras IQ θα συμμετέχουν τα Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας.

Η  Patras IQ ως γνωστό, διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Περισσότερα: https://patrasiq.gr/ 

Στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021 το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους απόφοιτους του

Στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στους διακεκριμένους απόφοιτους του Ιδρύματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα: 13.00 και περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό και επίσημη παρουσίαση του κοινωνικού δικτύου των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών (https://alumni.upatras.gr/) από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθηγητή Διονύσιο Μαντζαβίνο.

Ομιλίες από τους διακεκριμένους απόφοιτους κ.κ.:

Κωνσταντίνος Μπέκας, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

Χριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος – Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών

Συντονιστής της εκδήλωσης: Γιώργος Πλής, Δημοσιογράφος

MET: «Εθελοντισμός=Δύναμη στην εποχή CoVID-19"-το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές»

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Εθελοντισμός=Δύναμη στην εποχή CoVID-19"-το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές» διοργανώνουν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ και ο Σύλλογος Φίλων του, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 18.00. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπορείτε να συνδεθείτε στον σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/j/91506323037?pwd=WWJyQmJWMkI5QTRMRWxUWCtEcXd...
Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: Εθελοντισμός=Δύναμη στην εποχή Covid19 (upatras.gr)

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ