Υπ. Παιδείας : Ο Διευθυντής Σχολείου κινητοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα , από παρατεταμένη απουσία μαθητή

"Κάθε Διευθυντής Σχολείου κινητοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα , από παρατεταμένη απουσία μαθητή , η οποία δεν έχει δικαιολογηθεί από τον γονέα ή κηδεμόνα".
Τη διευκρίνιση αυτή έκανε το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία με τη οποία θα επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή στους γονείς και κηδεμόνες που κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.
Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι "όταν ένας μαθητής απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σχολείο, κυρίως για λόγου υγείας, ενημερώνει το σχολείο και προσκομίζει τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον λόγο απουσίας του".
Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι επιβάλλεται η ίδια ποινή και στους γονείς που στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο ,αλλά δεν γίνεται δεκτό επειδή δεν φοράει μάσκα, καθώς όπως σημειώνει "πρόκειται για παρεμπόδιση του μαθητή από την πρόσβαση στην εκπαίδευση"
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- ΕΚΠΑ: Τελετή απονομής μεταλλίων της Διεθνούς Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2022-2023
- Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
- Aναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
- Μήνυμα του ΔΔΕ Μαγνησίας στους Διευθυντές Σχολείων για την τηλεκπαίδευση
- Κ. Πιερρακάκης: Κονδύλι 2,27 εκ. ευρώ για την άμεση αποκατάσταση ζημιών στο παν. Θεσσαλίας και την επιστροφή των φοιτ...
- Ο υπ. Παιδείας στα πλημμυρισμένα σχολεία της Θεσσαλίας
- Tο Προσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια ετοιμάζει ο υπ. Παιδείας
- Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων του Λυκείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.)
- Εξαγγελίες προέδρου ΙΕΠ για αλλαγές σε Τράπεζα Θεμάτων, αξιολόγηση, πολλαπλό βιβλίο
- Στις 4 Οκτωβρίου 10.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Σχόλια (5)
Εξ όσων διαβάζω στην εγκύκλιο, ο Δ/ντής θα πρέπει να ενημερώνει σε ΕΥΛΟΓΟ χρόνο τις αρμόδιες αρχε΄ς για τη συστηματική και αδικαιολόγητη απουσία μαθητών. Πάλι νομικές ασάφειες... Πάλι στην κρίση του διευθυντή... Πόσος είναι ο εύλογος χρόνος; Δυο βδομάδες, ένας μήνας, δύο μήνες; Γιατί δεν ορίζει ο νομοθέτης και η Υπουργός, επακριβώς το χρονικό διάστημα; Στη Γερμανία και μια μέρα να λείψει το παιδί, οφείλει ο γονέας να ενημερώσει άμεσα το σχολείο. Κι αν ο διευθυντής δεν έχει ενημερωθεί άμεσα, ενημερώνει την αστυνομία και σου έρχεται στο σπίτι. Εδώ, αρχίζουμε τα αόριστα και ασαφή... Σε εύλογο χρόνο....!!!
Δεν μπορεί το υπουργείο να δει στο my school ποιο παιδι λείπει παρατεταμένα από το σχολείο και γιατί ετσι ώστε να μην ανακατευτεί ο διευθυντής;
Αναρωτιέμαι!!!
Ο διευθυντής.... Εμάς αφήστε μας ήσυχους να μοιράζουμε αρμοδιότητες.
Αυτονόητο. Όπως η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρεμβαίνει όταν ένα παιδί κακοποιείται από τους γονείς του έτσι θα πρέπει να παρεμβαίνει και όταν του στερούν το δικαίωμα στην μόρφωση. Και μάλιστα για γελοίους λόγους όπως ότι θα πάθει ασφυξία από τη μάσκα ή θα μολυνθεί από την αποστειρωμένη μπατονέτα των self test.
Να προστατέψουμε τον διευθυντή, να στέλνει δηλαδή τα σχετικά έγγραφα απευθείας σε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου κι αυτή με τη σειρά της στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η αρμόδια υπηρεσία είναι ουσιαστικά ανώνυμη κι επομένως καλά προφυλαγμένη... Ο διευθυντής πώς θα αντιμετωπίσει την πιθανή επέλαση, κι αν είναι λιανός;... Κι εγώ, γιατί να χάσω τη διευθύντριά μου που την αγαπώ πολύ και πώς να την προστατέψω στην ηλικία που είμαι;