Aπονομή του τίτλου του επίτιμου Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Frederick, στον Καθηγητή κ. Οδ. Ι. Ζώρα

10/12/2021

Άκουσε το άρθρο

Οι «πρεσβευτές» της χώρας μας στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, είναι όλοι οι επιστήμονες που τιμώνται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους καθημερινά από τους συναδέλφους τους αλλά και τα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα του κόσμου.

Σ αυτήν την κατεύθυνση, με τη δική του συνεισφορά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο απέκτησε χθες μια ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά για την επιστημονική παρουσία του προέδρου του, Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα - Ιωάννη Ζώρα.

Έτσι, την Τετάρτη 9 του μήνα, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, τελετή αναγόρευσης του Προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Στη διάρκεια της τελετής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, επεσήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη αναγόρευση που πραγματοποιείται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας την πέμπτη για το πανεπιστήμιο συνολικά. Στο παρελθόν έχουν γίνει αναγορεύσεις του διακεκριμένου Καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιου Μπαμπινιώτη, του τέως γενικού εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, του τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου,   Βασίλειου Πέππα και του ακαδημαϊκού και Καθηγητή Αστροφυσικής Σταματίου Κριμιζή. Η αναγόρευση του Καθηγητή κ. Ζώρα έγινε μετά από εισήγηση του Συμβουλίου της Σχολής Επιστημών Υγείας, ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και επικύρωσή της από το συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα αποτελεί την κορυφαία έκφραση τιμής που μπορεί να αποδοθεί με βάση τους ακαδημαϊκούς θεσμούς. Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο της Κύπρου τίμησε τον διακεκριμένο, με ευρεία αναγνώριση διεθνώς, Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας αλλά και ακαδημαϊκό επιστήμονα Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα για τη μεγάλη του προσφορά στην ιατρική επιστήμη, την κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρία Αννίτα Δημητρίου, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές αρχές του Ιδρύματος και πλήθος φοιτητώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ