ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ

Δημοσίευση: 11/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα και στην Καλαμάτα αντίστοιχα, επισκέφθηκε  ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής Περικλής Μήτκας  .

Η επίσκεψη του κ. Μήτκα έγινε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Αθανασίου Κατσή. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τους Κοσμήτορες, Προέδρους και μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Τμημάτων αλλά και η ενημέρωση του Προέδρου σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητες και υποδομές του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, ο κ. Μήτκας αντάλλαξε απόψεις και απάντησε σε απορίες της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες πιστοποίησης.

Στην πόλη της Πάτρας, έγινε αρχικά παρουσίαση στον κ. Μήτκα των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών) και στη συνέχεια ξενάγηση στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η ολοήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση του Προέδρου με το σύνολο των Καθηγητών και ερευνητών της Σχολής.

Στην Καλαμάτα, ο κ. Μήτκας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αντικαλάμου και του Παλαιού Στρατοπέδου όπου συνομίλησε με τους Κοσμήτορες, Προέδρους και Καθηγητές των Σχολών Διοίκησης, Γεωπονίας και Τροφίμων, Επιστημών Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις ερευνητικές δραστηριότητες των εργαστηρίων και των Τμημάτων ενώ απάντησε σε απορίες σχετικά με τις αιτήσεις πιστοποίησης των Τμημάτων.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , με ανακινωθέν, ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ για το ενδιαφέρον και την ενημέρωση και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την πολιτική ποιότητας που έχει ξεκινήσει από του 2018 ως ένα από τα πρώτα πιστοποιημένα Πανεπιστήμια της χώρας εμπλουτίζοντας τις δράσεις του Πανεπιστημίου με νέες ιδέες και προοπτικές για την ακαδημαϊκή πρόοδο του Ιδρύματος.

Σχόλια (1)

 
GEORGE
13 Δεκ 2021 18:32

Μπορούμε να μάθουμε για τις απαντήσεις σχετικά με τις διαδικασίες πιστοποίησης; Πότε θα αξιολογηθουν τα 5ετή τμήματα Τροφίμων και Γεωπονιας του ΠΑΠΕΛ; Πότε θα αντιστοιχηθούμοι σπουδες τους με INTEGRATED MASTER .
Επίσης οι πρυτάνεις πχ των νέων γεωπονικών τμημάτων δε θα έπρεπε να ενημερώσουν τους φοιτητές τους γιατί ακόμα δεν έχει δοθεί άδεια άσκησης γεωπόνου στους αποφοίτους (αν και το αναγράφει ο Οδηγός Σπουδών της Σχολής); Θυμίζω ότι απεσύρθη στις 25/11 η τροπολογία που έδινε το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος διότι η αντιπολίτευση αντέδρασε που συμπεριλαμβάνοντο (κακώς) και τα 3ετή κολέγια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.