Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία κόμβου επιχειρηματικότητας μεταξύ τριών Πανεπιστημίων

14/12/2021

Άκουσε το άρθρο

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία κόμβου επιχειρηματικότητας υπογράφηκε  μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα εν λόγω συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο της κύριας αποστολής τους,  η οποία είναι η δημιουργία και η διάδοση γνώσης σύναψαν το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, ώστε να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα, το οποίο θα επιτρέπει σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας εκτός από την παραγωγή γνώσης  και τη διάχυση στην κοινωνία.

Για τη διαμόρφωση αυτού του οικοσυστήματος είναι σημαντική η ύπαρξη κατάλληλης θεσμικής διοικητικής δομής, η οποία θα έχει ως ρόλο τη διασύνδεση του πανεπιστημίου και των μελών του με την οικονομία και ειδικότερα με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Μία τέτοια δομή είναι τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ) που λειτουργούν στα ΑΕΙ της χώρας και πραγματοποιούν δράσεις πληροφόρησης και υποστήριξης στα θέματα μεταφοράς τεχνολογίας {αναζήτηση χρηματοδότησης Βιομηχανικής Έρευνας, προστασία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, αξιοποίηση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με licensing ή/και ανάπτυξη Τεχνοβλαστών (spinoffs)}. Επίσης, παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας ή συνεργάζονται άμεσα με τις αντίστοιχες δομές επιχειρηματικότητας (Επιχειρηματικοί Επιταχυντές, Τεχνολογικά Πάρκα), για τη δημιουργία τεχνοβλαστών και νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και επιχειρηματικών διαγωνισμών.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ιδρύεται ένας κόμβος επιχειρηματικότητας, o οποίος είναι θελκτικός για νέους επιστήμονες και δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάσχεση της διαρροής του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό.  Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν οι καινοτομίες και θα δημιουργηθούν νέες οικονομικές μονάδες με τη μεταφορά τεχνολογίας, που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσουν ερευνητική υποδομή προκειμένου να εργαστούν νέοι επιστήμονες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ