Θέλουν να κάνουν την Αρχαία Ολυμπία Κέντρο Σπουδών Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων

17/12/2021

Ενημερώθηκε: 17/12/2021, 21:40

Άκουσε το άρθρο

Οι  δυνατότητες για δομές τριτοβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, εξετάστηκαν , στη σημερινή επίσκεψη του υφ. Παιδείας , αρμόδιου για τα ΑΕΙ, Άγγελου Συρίγου και του Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας  Γ. Βούτσινο, στην Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και την Αμαλιάδα.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο για να συζήτησαν τις δυνατότητες να αποτελέσει η Ολυμπία το κέντρο που θα «τραβήξει» Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από το Εξωτερικό, τους μη τουριστικούς μήνες, σε αυτή την εξαιρετικού κάλλους περιοχή.

Η Αρχαία Ολυμπία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ισχυρά ονόματα της χώρας που μπορούν να προσελκύσουν πανεπιστήμια του εξωτερικού για την ανάπτυξη τέτοιων δομών.

Στη συνέχεια ο υφ. Παιδείας και ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Πύργου Π. Αντωνακόπουλο και τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πύργου συνοδεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή  Χ. Μπούρα..


Στην Αμαλιάδα η πολιτική ηγεσία  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γ. Λυμπέρη και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Γεωπονίας και του 2ου ΕΠΑΛ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ