ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ποιοι θα επιλέξουν τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Δείτε τα ονόματα των τεσσάρων Περιφερειακών Συμβουλίων
Δημοσίευση: 20/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τέσσερα Περιφερειακά Συμβούλια συγκρότησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , τα οποία θα αναλάβουν το έργο της   επιλογής των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Α. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση του Α Συμβουλίου

(Έχει έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα το κεντρικό κτήριο του Υ.ΠΑΙ.Θ. και αρμοδιότητα για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής και Στερεάς Ελλάδας).

Β. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση του Β Συμβουλίου

(Έχει έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα το κεντρικό κτήριο του Ι.Ε.Π. και αρμοδιότητα για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου).

Γ. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση του Γ Συμβουλίου

(Έχει έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα το 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών και αρμοδιότητα για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων)

Δ. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση του Δ Συμβουλίου

(Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το κεντρικό κτήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και αρμοδιότητα για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονία)

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Το Α' Συμβούλιο

1. Σιασιάκος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Οικονόμου Κωνσταντίνο, Σύμβουλο του Α.Σ.Ε.Π.

2. Κουτούζης Εμμανουήλ, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Αργυροπούλου Αικατερίνη, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

3. Καλδή Σταυρούλα, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Καλογήρου Γεωργία, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

4. Φουντοπούλου Μαρία-Ζωή, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Φωτεινό Δημήτριο, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

5. Δασκαλογιάννης Γεώργιος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Μπενιάτα Ελένη, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Το B' Συμβούλιο

1. Μαυρομούστακου Ήβη-Αγγελική, Σύμβουλος Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρος, με αναπληρώτριά της την Λαχάνου Ευαγγελία, Σύμβουλο του Α.Σ.Ε.Π.

2. Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Μιχάλη Αθανάσιο, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

3. Ανδρεαδάκης Νικόλαος, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Μαμούρα Μαρία , μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α. 4. Μαγουλά Ευγενία, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α. , ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Παναγιωτόπουλο Γεώργιο, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών.

5. Παπαδανιήλ Μαρία, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Οικονομόπουλο Δημήτριο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Το Γ' Συμβούλιο

1. Σακέλλης Ιωάννης, Σύμβουλος Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Διέλλα Γεώργιο, Σύμβουλο του Α.Σ.Ε.Π.

2. Αναστασίου Σοφία, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Παρθένη Χρήστο, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

3. Σταμάτης Παναγιώτης, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Καλαμάκη Διονύσιο, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

4. Σακελλαρίου Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Παπακωνσταντίνου Αντιγόνη-Άλμπα, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.

5. Πασσάς Παναγιώτης, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Μαρούγκα Καλομοίρα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων Υποδομών και Εξετάσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το Δ' Συμβούλιο

1. Ρέπα Βασιλική, Σύμβουλος Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή της τον Δραγώνα Γεράσιμο, Σύμβουλο του Α.Σ.Ε.Π.

2. Ιορδανίδης Γεώργιος, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Γιαννακουδάκη Παναγιώτη , μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

3. Μητροπούλου Βασιλική, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ., ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Τσορμπατζούδη Χαράλαμπο, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

4. Μπίκος Κωνσταντίνος, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Νικολάου Σουζάννα - Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

5. Τσαχαλάς Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Χρήστου Ιωάννα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σχόλια (16)

 
Πιτσιφλής
21 Δεκ 2021 19:32

@ { @ Πιτσιφλής21 Δεκ 2021 15:24 }
Καλέ μου συνάδελφε,
Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι δεν σε τρομάζει ο σύμβουλος ως αξιολογητής. Έτσι πρέπει να νιώθουμε όλοι! Και τότε θα φανεί γρήγορα ότι οι «υποταγμένοι» είναι τελικά τα σύγχρονα ξωτικά, οι ιδεατοί εχθροί που πλάστηκαν για λόγους που γνωρίζεις...
Καλή σωτηρία*!

*Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος.

 
@ Πιτσιφλής
21 Δεκ 2021 15:24

Συνάδελφε, ζητάς εναγωνίως τον Σύμβουλο σου.
Μήπως πρέπει να μελετήσεις τον νόμο με την περιγραφή καθηκόντων των ΄νέων θεσμών;
Αυτός που θα έρθει δυστυχώς δεν θα είναι ο Σύμβουλό σου, αλλά ένας υποταγμένος στη διοίκηση ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΟΥ/ΜΑΣ!

Και δεν με τρομάζει το "αξιολογητής" με τρομάζει το "υποταγμένος"!!!

Και δυστυχώς θα περάσει!

 
Αλήθεια λες τώρα?
21 Δεκ 2021 09:36

@Ert
Φυσικά και έχει δίκιο η @Τίνα, λέξη προς λέξη. Το ότι ηχογραφείται η συνέντευξη, τί σημαίνει δηλαδή? Δεν μπορούν να γίνουν "μαγειρέματα" ή "ασανσέρ".... ΕΠΕΙΔΗ ηχογραφείται??? Κι αν κάποιος θέλει πχ να κάνει ένσταση, θα ζητήσει (και θα του δώσουν) αντίγραφα ή απομαγνητοφωνήσεις των συνεντεύξεων? Πώς? Με απλή αίτηση? "Πιστεύω ότι αδικήθηκα στη συνέντευξη, παρακαλώ όπως μου αποστείλετε τη συνέντευξή μου καθώς και αυτές των συνυποψηφίων μου χ, ψ, ω???

 
Πιτσιφλής
21 Δεκ 2021 09:17

Δεν με ενδιαφέρουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, δεν τους βλέπω ποτέ, τον σύμβουλό μου θέλω, και έχετε αργήσει πολύ, πάρα πολύ, απίστευτα.... Να κοπούν αμέσως οι επισκέψεις στα σχολεία, το βόλεϊ, οι παρατηρήσεις στα ζωηρά αγόρια και οι διαλέξεις για τις αταξίες!...

 
Αυτός είναι καφές....
21 Δεκ 2021 07:27

@μπράβο
Δηλαδή τους ξέρετε ΟΛΟΥΣ έναν-έναν???....

 
Περίεργες συμμετοχές στα συμβούλια επιλογης
21 Δεκ 2021 02:38

Δύο από τα μέλη που ξέρω δεν έχουν σχέση με την διοίκηση της εκπαίδευσης.Ειναι καλοί άνθρωποι ,καλοί επιστήμονες όμως επί του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν έχουν ιδέα.Αυτοι δεν ξέρουν το αντικειμενο για το οποίο θα εξετάσουν και θα επιλέξουν τους ενδιαφερόμενους,αφού δεν το διδάσκουν και όμως θέλησαν να μπουν στο συμβούλιο και αναρωτιέμαι γιατι..Το υπουργείο όμως δεν το έλεγξε αυτό;Και μην βιαστεί κάποιος εξ αιτίας αυτού να μιλήσει για κομματικές επιλογές.Στην μείζονα αντιπολίτευση ανήκουν.Εκτος αν έχουν συμφωνηθεί ποσοστώσεις των κομμάτων στα συμβούλια επιλογης και στις θέσεις .επιλογής.Αν συμβαίνει αυτό κρίμα για την χώρα που δεν θέλει να αλλάξει προς το καλυτερο

 
@ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
20 Δεκ 2021 23:24

Καλά αγαπητή ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ δεν σου φτάνει η σύσταση των συμβουλίων θες και προκήρυξη; Πολύ βιαστική σε βρίσκω!!!!

 
Ert
20 Δεκ 2021 22:37

Καλά, από αυτήν την γελοιοποίηση της όλης διαδικασίας, εσείς κυρία τίνα μας το μόνο που σας πείραξε είναι ότι δεν υπάρχουν αιρετοί ενώ ΗΧΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ η διαδικασία; Το ότι φτάσαμε Χριστούγεννα και ακόμα η πλατφόρμα δεν είναι έτοιμη; Μητσοτάκη κάπου ΕΛΕΟΣ!

 
ΠΕ19
20 Δεκ 2021 17:20

Καλοί είναι αυτοί αλλά πότε ????
ΠΟΤΕ !!!!

 
μπράβο
20 Δεκ 2021 17:17

Συγχαρητήρια για την επιλογή των μελών. Επιστήμονες με γνώσεις στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης!! Εξαιρετικοί στην ακαδημαϊκή τους πορεία!!

 
Τίνα
20 Δεκ 2021 17:01

Συμβούλια χωρίς αιρετούς. Το συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει ο,τι θέλει χωρίς παρατηρητές, να επιλέγει όποιες και όποιους επιθυμεί. Χωρίς διαφάνεια, χωρίς δημοκρατία…

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
20 Δεκ 2021 16:52

Ωραία όλα αυτά, η προκήρυξη πότε θα βγει;

 
σιγά μην κάνει κρίσεις
20 Δεκ 2021 15:11

γιατί δεν ε΄χει παντού ΠΔΕ ; δεν έγιναν αιτήσεις;

 
Αναστασία
20 Δεκ 2021 14:55

Θυμάμαι την επιλογή των τωρινών διευθυντών. Σε έξι ημέρες μια επιτροπή εξέτασε εκατοντάδες βιογραφικά υποψηφίων και μετά ΠΡΟΤΕΙΝΕ τους καλύτερους.
Θα μου πεις ότι τώρα είναι σαφές το πλαίσιο επιλογής. Ναι αλλά το παρελθόν της Κυβέρνησης δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για αξιοκρατικές κρίσεις.

 
Τί ζούμε?
20 Δεκ 2021 14:48

Έτσι μπράβο.... ΚΕΝΤΡΙΚΑ για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Μην μας ξεφύγει και μπει κανένας τριτοδεύτερος, που ΔΕΝ είναι άριστος.
Από Έβρο πχ, θα περάσει κάποιος συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη (600km aller retour).... για να δει και τον ΠΑΟΚ ε?

 
θα γίνουν κρίσεις; μπα
20 Δεκ 2021 12:57

καλό πάσχα στο μαρούσι. καλά βολέματα παντού

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.