Συγκροτήθηκε Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.).

31/12/2021

Άκουσε το άρθρο

Συγκροτήθηκε , με απόφαση της υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως,  το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 111 του ν. 4823/2021, Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.), ως εξής:

α. Κορναράκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Μάριο Κουκουνάρα - Λιάγκη, αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ,

β. Γεώργιος Μπαραλής, Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.Π., ως Αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Νικόλαο Μαρίνη, μέλος Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.

γ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων, με αναπληρώτριά του την Αλμπανάκη Ξανθή, Σύμβουλο Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων.

δ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Ιωάννα Κομνηνού, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ε. Νικόλαος Μαγγιώρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Πρέντο, εκπαιδευτικό.

στ. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με αναπληρωτή του τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Χαλκιαδάκη.

ζ. Νικόλαος Γιαννής, Διευθυντής που υπηρετεί στο ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ως μέλος με αναπληρωτή του τον Πέτρο Κόρδα, εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο ΓΕ.Ε.Λ. - Γ/σιο Λαμίας.

Στις περιπτώσεις που το Ε.Σ.Ε.Ε. επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.) και στο διδακτικό προσωπικό τους συμμετέχουν, επιπλέον των αναφερομένων στην παρ. 1, οι:

α. Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Πρωτοπρεσβύτε- ρο Βασίλειο Γεωργόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

β. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με αναπληρωτή του τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο.

Εισηγήτρια του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.) ορίζεται η Ελένη Κόλλια, μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βαθμό Α ́, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή της τον Παπαθανασόπουλο Νικόλαο, μόνιμο υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βαθμό Α ́, και Προϊστάμενο του Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της ίδιας Διεύθυνσης.

Οι συνεδριάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.) πραγματοποιούνται στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου - Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ή με τηλεδιάσκεψη.

Η θητεία των μελών του Ε.Σ.Ε.Ε. είναι τετραετής και η συμμετοχή στο Ε.Σ.Ε.Ε. είναι άμισθη.

Σχόλια (2)

ΔΕΠ
|

Πότε θα γίνουμε κανονικό Δυτικό κράτος, σύγχρονη δημοκρατία κλπ, να σταματήσει το κράτος να ασχολείται με τη θρησκεία, να αφεθεί η Εκκλησία να εκπαιδεύει όποιον θέλει (όχι με λεφτά από τους φόρους μας φυσικά), και ο ένας να μην ανακατεύεται στα πόδια του άλλου;

Για τα πάντα συμβούλια
|

Και δεν έχει αλλάξει στην εκπαίδευση Τίποτα απολύτως και σε τίποτα.... Αντί να συσταθεί συμβούλιο δεν αλλάζουν την κεραμεως..χτες... μήπως και δούμε μια αλλαγή μετά από _30 χρόνια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ