ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Είκοσι μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου βρίσκονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δημοσίευση: 03/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είκοσι (20) μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαταλέγονται και φέτος μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης των Baas J, Boyack K, Ioannidis JPA., (2021) του Stanford University, του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3), όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς,

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για περισσότερους από 8.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου.

Η αξιολόγηση βασίζεται στη διεθνή επιστημονική βάση δεδομένων του Scopus και παρουσιάζονται ξεχωριστά δεδομένα για τον συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και κατά τη διάρκεια του έτους 2020.

"Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας", τονίζει , σε ανακοινωθέν, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Τα είκοσι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

  • επτά (7) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου,
  • πέντε (5) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής,
  • τέσσερα (4) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής,
  • δύο (2) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
  • ένα (1) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας και
  • ένα (1) από το Γενικό Τμήμα. 

Σχόλια (1)

 
Πιτσιφλής
04 Ιαν 2022 12:15

Άντε, πλησιάζει η ώρα που θα φάμε πεντανόστιμο γιαχνί, με πρώτες ύλες σαν κι αυτές που είχε ο παππούς μου στο περιβόλι... Και φυσικά βραστή όρνιθα, σαν κι αυτές που μεγάλωνε η γιαγιά μου, έδινε μια σούπα με βαθιά νοστιμιά, αρωματική, βάλσαμο για τους κρυωμένους. Τη ρουφούσαμε επίτηδες με θόρυβο, θέλαμε ΄έτσι να αναδείξουμε τη απόλαυση που νιώθαμε...
Μετά ήρθε η Αλλαγή κι αρχίσαμε να τρώμε μιμίκο...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ