ΠΟΣΥΠ: Χιλιάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς εκπαίδευσης

"Σκανδαλώδης αδιαφορία για την επιλογή των Διοικητικών Στελεχών στο ΥΠΑΙΘ"

07/01/2022

Ενημερώθηκε: 07/01/2022, 07:05

Άκουσε το άρθρο

κ. Υπουργέ , κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ,

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας επιλογής νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης,  την δεύτερη μέσα στα  δυόμιση χρόνια της  θητείας σας στο  Υπουργείο Παιδείας και το μονοσήμαντο ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης,  θα θέλαμε να καταγγείλουμε ότι στον αντίποδα αυτού, δεν επιδεικνύετε κανένα ενδιαφέρον για τα θέματα της  Διοίκησης  του Υπουργείου και την επιλογή των Διοικητικών Στελεχών της!

Παραβλέποντας  τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό των Διοικητικών Υπαλλήλων από την δυνατότητα διεκδίκησης των θέσεων  των Διευθυντών Εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια, διότι η αριθμητική αναλογία και η εκλογική επιρροή τους  είναι συντριπτική υπέρ των εκπαιδευτικών, σας επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο μας αποτελεί την παρέκκλιση όλου του Δημοσίου, στα  θέματα επιλογής των Διοικητικών Στελεχών του, και συγκεκριμένα:

  • Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείουέχουν να επιλεγούν Διευθυντές από το 2010 και Προϊστάμενοι Τμημάτων από το 2007.Από τότε έχουμε μόνον ορισμούς, αναπληρώσεις και κάθε λογής και τύπουκομματικές και πελατειακές τοποθετήσεις!
  • ΣτιςΠεριφερειακές Υπηρεσίεςτου Υπουργείου έχουν να επιλεγούν Διοικητικοί Διευθυντές από το 2011 και Προϊστάμενοι Τμημάτων από το 2015.Από τότε έχουμε μόνον ορισμούς, αναπληρώσεις και κάθε λογής και τύπου κομματικές και πελατειακές τοποθετήσεις!
  • Κανένας Νόμος και κανένα σύστημα επιλογής Προϊσταμένων κάθε επιπέδου δεν έχει βρει εφαρμογή στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας από το 2010  και μετά, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο Δημόσιο!
  • Δεν υπάρχει κανένα Υπουργείοσε ολόκληρο το Δημόσιοπου να έχει επιλεγεί ο Υπηρεσιακός του Γραμματέας εδώ και δύο χρόνια σχεδόν και να μην έχει τοποθετηθεί!

Στο Υπουργείο Παιδείας έχει κυριαρχήσει διαχρονικά το κομματικό, πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος, το οποίο είναι ανίκητο!

Απότοκα αυτού του κράτους είναι η  παρέκκλιση του συστήματος επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης από το εκάστοτε ισχύον σύστημα επιλογής τωνΠροϊσταμένων όλου του Δημοσίου, η σπουδή της κάθε πολιτικής ηγεσίας για την αλλαγή του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου επιλογής και η συνεχής προσπάθεια τοποθέτησης των ημετέρων ως στελεχών εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα κομματικά και πελατειακά αιτήματα, όπως:

  • οι χιλιάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς εκπαίδευσης, φέτος περισσότερες από 2000,
  • οι χιλιάδες ρουσφετολογικές διαθέσεις εκπαιδευτικών (μερικές ή ολικές) σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Αυτή την στιγμή περισσότερες από 1200, όπως έχουμε καταγγείλει στην Πολιτική Ηγεσία, χωρίς αυτή να έχει ακόμη αντιδράσει, αν και αυτοί οι εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία,
  • οι κάθε τύπου ρουσφετολογικές διευθετήσεις,  τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, σε βελτιώσεις θέσεων,  κ.ά..

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν υπάρχει η  παραμικρή μέριμνα για την αξιοκρατική επιλογή και τοποθέτηση των Διοικητικών Προϊσταμένων τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του  Υπουργείου Παιδείας, διότι το σύστημα επιλογής τους είναι αυτό που ισχύει σε όλο το Δημόσιο και συνεπώς ούτε πολλά ρουσφέτια μπορούν να γίνουν, ούτε οι ημέτεροι να εξυπηρετηθούν!

κ. Υπουργέ , κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ,

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να αναθεωρήσετε την μέχρι τώρα στάση σας. Να επιδείξετε το οφειλόμενο υπηρεσιακό ενδιαφέρον και καθήκον  και να προχωρήσετε σε άμεση εκκίνηση των  διαδικασιών επιλογής και τοποθέτησης νέων προϊσταμένων επιπέδου Διεύθυνσης και Τμήματος στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου,  με αντικειμενικά κριτήρια,διότι  οι μέχρι τώρα  πρακτικές σας, πόρρω απέχουν από την λειτουργία του επιτελικού κράτους, της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Σε περίπτωση που για μία ακόμη φορά αδιαφορήσετε και δεν εκδώσετε εντός του Ιανουαρίου του 2022 τις σχετικές  προκηρύξεις, η ΠΟΣΥΠ θα μετέλθει κάθε συνδικαλιστικού και νομικού μέσου για να σας θέσει ενώπιον των ευθυνών σας!

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                                                     Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                               ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

ΜαουΜαου
|

Σταματήστε τις αποσπάσεις οριστικά. Ο φορολογούμενος πληρώνει για έναν υπάλληλο να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Όχι για να γυρνοβολάει σε άλλες υπηρεσίες.
Μ'αρεσει που έχουμε σχολεία με κενά, φωνάζουμε ότι χρειάζονται προσλήψεις, αλλά εντωμεταξύ έχουμε κόσμο να δίνουμε σε άλλες υπηρεσίες και θέσεις. Κακοδιαχείριση λέγεται αυτό.

Γιάννης
|

Τώρα κάτι καινούργιο μας είπατε. Αυτές οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις χωρίς τους πίνακες που ανακοινώνονται με προτεραιότητα όπως γίνονται οι αποσπάσεις απο ΠΥΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, γίνονται εδώ και χρόνια και κανενός αυτί δεν ιδρώνει. Είναι ένα καρκίνομα που δεν έχει εξαλειφθεί μέχρι τώρα και αποτελεί ντροπή και προσβολή του Υπουργείου Παιδείας προς την εκπαιδευτική κοινότητα και οχι μόνο.

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ
|

Για τις αδικίες που αφορούν εκπαιδευτικούς υπάρχει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Η ΠΟΣΥΠ καλώς ασχολείται με τα μέλη της. Δεν συμπάσχουμε; Απαράδεκτη λογική.
Είναι πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών η ελαχιστοποίηση έως κατάργηση των αποσπάσεων σε φορείς. Συνεπώς αίτημά μας διεκδικεί η ΠΟΣΥΠ. Αν τώρα κακώς αποκλείστηκαν κάποιοι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό τι δουλειά έχει η ΠΟΣΥΠ; Μήπως πήραν διοικητικοί τις θέσεις τους; To αντίθετο γίνεται. Κενά στά σχολεία και διοικητικοί αδιόριστοι...

ΞΑΝΘΟΣ
|

Ερώτημα: Γιατί υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε διοικητικές υπηρεσίες και δεν διορίζονται μόνιμοι υπάλληλοι, απόφοιτοι σχολών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;
Έχει λογική να υπηρετεί σε διοικητική θέση, φιλόλογος, χημικός, νηπιαγωγός κ.λ.π . Ενώ υπάρχουν απόφοιτοι σχολών ΑΕΙ διοίκησης....;
Φυσικά και ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ.....Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗ Η ΕΜΜΕΣΗ.....ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.....ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΘΕΙ.......!!!
Καλή χρονιά....!!!

όλη την αλήθεια
|

Η ΠΟΣΥΠ δεν αντέδρασε όταν το 2017 εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί από τις αποφάσεις αποσπασεων για τα σχολεία στην Ευρώπη γιατί διετέλεσαν πάνω από πενταετία παράλληλα και στελέχη εκπαίδευσης με απόφαση επιτροπής του υπουργείου. Ακόμη και Προιστάμενες Νηπιαγωγείων και υποδιευθυντές και σύμβουλοι. Βλέπουν ό,τι τους συμφέρει. Δεν συμπάσχουμε. Φροντίστε να εντοπίζετε όλες τις αδικίες.

Άριστοι
|

Μα όσοι τοποθετούνται έχουν αξιολογηθεί από το Μητρώο Στελεχών ως άριστοι.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη αξιοκρατίας.
Μπορούν να σας τα πουν αναλυτικότερα οι επώνυμοι και ανώνυμοι φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές. Είναι τόσο λαλίστατοι στα υπόλοιπα άρθρα, που αποκλείω μη παρέμβασή τους και εδώ.

Αλήθεια;
|

Πρώτη φορά ακούμε για ρουσφετολογικές αποσπάσεις; Κάπως απειλητικός μοιάζει ο επίλογος !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ