ΜΑΘΗΤΕΣ

Από τις 7 το πρωί η παραλαβή από τα σχολεία των self test - θα γίνονται και θα δηλώνονται με ευθύνη των γονέων

Πεντάδα self test θα παραλάβουν από το σχολείο οι γονείς
Δημοσίευση: 10/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οδηγία προς του γονείς που δεν κατάφεραν να προμηθευθούν self test  από φαρμακεία, να στείλουν κανονικά τα παιδιά τους τη Δευτέρα το πρωί στο σχολείο, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ήδη έχει ζητήσει:

Α. Από τους Διευθυντές των Σχολείων να διαθέσουν τα αποθέματα τα οποία ήδη έχουν .

Β.Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test.

Σε ερώτηση του  esos το υπουργείο Παιδείας μας διευκρίνισε ότι :

  • Οι διευθυντές έχουν οδηγία να είναι στα σχολεία στις 7  το πρωί, και να έχουν   self test  για τους μαθητές που δεν κατάφεραν να προμηθευθούν από τα φαρμακεία.
  • Ο  γονιός θα μπορεί  να προμηθευθεί   το self test από το σχολείο , να το κάνει στο παιδί του κι εφόσον είναι αρνητικό εισέρχεται στη σχολική μονάδα

Ο  Γενικός Γραμματέας  του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Κόπτσης,  ήδη έχει δώσει οδηγία προς  τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης να προτρέψουν  τους Διευθυντές των σχολείων, ώστε να βρίσκονται τη  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου  στις 7 το πρωί, στα σχολεία, προκειμένου   να προμηθεύσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν βρήκαν self test και τα οποία υποχρεούνται να διενεργήσουν για να συμμετάσχουν στο μάθημα.

Πεντάδα self test θα παραλάβουν   από το σχολείο οι γονείς που δεν κατάφεραν να τα προμηθευθούν από τα φαρμακεία

Τα πέντε δωρεάν self test που δεν κατάφεραν  να τα προμηθευθούν από τα φαρμακεία, λόγω έλλειψης οι γονείς θα τα παραλάβουν σήμερα το πρωί από το σχολείο που πηγαίνει το παιδί τους, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείο  Παιδείας Αλ. Κόπτση.

Σχόλια (107)

 
Ανεγκέφαλοι
09 Ιαν 2022 23:07

Τεστ απαγορεύεται να κάνει ο οποιοσδήποτε στα παιδιά, διότι είναι ιατρική πράξη. Μόνον οι γονείς-κηδεμόνες τους! Άρα, θα προμηθεύσουμε τα τεστ στις 8πμ., γιατί νωρίτερα δεν εργαζόμαστε, και μετά θα πάνε κάπου (στο σπίτι τους, στο πεζοδρόμιο ή όπου αλλού) κι όχι εντός σχολείου διότι απαγορεύεται και αφού το κάνουν και είναι αρνητικό το τεστ, θα το δηλώσουν και στο edupas και μετά θα εισέλθουν. Ούτε είναι δυνατόν να μας το επιδείξουν, χωρίς να το δηλώσουν, διότι μπορεί κάποιος να μας επιδείξει ένα άλλο (ψευδές). Μ΄όνο με δήλωση edupass είτε να εμφανίζεται στο σύστημα είτε εκτυπωμένη ή έστω με επίδειξη στο κινητό.

 
Ποια οδηγία
09 Ιαν 2022 23:00

Αγαπητό esos,
καμία γραπτή οδηγία δεν έχουμε λάβει από τον Γ.Γ. του Υπουργείου.
Το μόνο που λάβαμε είναι ένα απλό μήνυμα από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης του νομού μας, το οποίο αναφέρει απλά, ότι εάν κάποιοι γονείς δεν έχουν παραλάβει self test να είμαστε από τις 7 π.μ. στο σχολείο, για να του δώσουμε από αυτά που παραλάβαμε. Εμείς έχουμε αποστείλει ενημέρωση στους γονείς, να μας ενημερώσουν εάν δε διαθέτουν τεστ, αλλά κανείς τους δεν ανταποκρίθηκε. Υπενθυμίζω βέβαια, ότι το εργασιακό ωράριο των Δ/ντών είναι 8.00-14.00 και κανένας Γ.Γ. δεν μπορεί ούτε να υποχρεώσει τους Δ/ντές, αλλά και δεν τολμά να εκδώσει τέτοια γραπτή οδηγία, γιατί μετά θα του ζητάμε και υπερωριακή αποζημίωση... Γι' αυτό οδηγία δεν βλέπω να βγαίνει...!

 
Τα σχολεία θα μετατραπούν σε
09 Ιαν 2022 22:55

ιατρικά κέντρα, πάρκινγκ, ψυχιατρεία, ενεχυροδανειστήρια, εξομολογητήρια και τι άλλο ακόμα, για διακωμώδηση, εξευτελισμό και συρρίκνωση

θα πληρώσετε πολύ ακριβά το μόμπιν και την ασέβεια προς δημοσίους λειτουργούς εκπαιδευτικούς, που είναι κυρίως αυτοί που μελετούν και εξελίσσουν την επιστήμη, τα γράμματα και τον πολιτισμό μιας χώρας

 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
09 Ιαν 2022 22:53

Τη Δευτέρα 10/01 σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας, εκτός από την παραλαβή self tests, θα είναι δυνατή η μέτρηση πίεσης, οξυγόνου και σακχάρου σε όποιον το επιθυμεί.
Εκ του Υπουργείου

 
Πέτρος
09 Ιαν 2022 22:26

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.

Τα παιδιά παίρνουν 5 self-test για τις 2 πρώτες εβδομάδες δωρεάν από τώρα.
Αν έχουμε κρούσμα σε ένα τμήμα τότε οι εμβολιασμένοι πχ μαθητές πρέπει να κάνουν 5 συνεχόμενα self-test.
Το ένα το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την Κυριακή.
Άρα την δεύτερη εβδομάδα δεν θα έχουν να self-test διαθέσιμο για να κάνουν την εξέταση.

Υπάρχει πρόβλεψη από τους "άριστους" για αυτό ή την επόμενη εβδομάδα θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους;
Απαντώ στον εαυτό μου και λέω όχι δεν θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους αλλά ούτε και θα τα κάνουν.
Πάντως θα τα δηλώσουν στην πλατφόρμα.
Εκτός και αν τα σχολεία γίνουν μόνιμοι πάροχοι self-test για τα παιδιά, ε;

 
Γιάννης Ν
09 Ιαν 2022 21:49

Οι Διευθυντές να μάθουν να δουλεύουν. Στις 7 κάθε Δευτέρα να δίνουν self tests. Την ίδια ώρα κάθε Τρίτη να παίρνουν πίεση, την Τετάρτη να κάνουν εμβόλια, την Πέμπτη εξετάσεις αίματος και την Παρασκευή να κάνουν ένα σφουγγάρισμα στα σχολεία.

 
Ε.
09 Ιαν 2022 20:37

Αφού ο γονιός θα είναι μαζί με το παιδί, γιατί πρέπει να ειδοποιηθεί να το παραλάβει , όταν βγει το τεστ θετικό; Ένα προβληματάκι στην παραγωγή γραπτού λόγου εντοπίζω στους αρίστους.

 
Το 87% πρωτοφανής προσέλευση
09 Ιαν 2022 19:57

....."στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο"......Δηλαδή πριν που προμηθευονταν απο τα φαρμακεία ενα μικρότερο ποσοστό αλλά στην πλατφόρμα δήλωναν όλοι...δεν τους περνούσε από το μυαλό ότι δεν ηταν όλες οι δηλώσεις αληθείς;;;;;;Τι έκαναν γι αυτό....σφυριζαν αδιάφορα κι ολα καλά...

 
Ε.
09 Ιαν 2022 19:26

Άχρηστοι και επικίνδυνοι! Τέλος.

 
ΠΕΠΗ
09 Ιαν 2022 19:14

Να πως θα χαθεί η πρώτη μέρα. Κάνοντας τέστ και μετατρέποντας τα σχολεία σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Καλά τα έλεγε ο Σουρής!!

Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.

 
Γονέας εκπ/κός
09 Ιαν 2022 19:02

Νομίζω ότι έχει χαθεί η μπάλα. Αναρωτιέμαι ότι αφού ο γονέας θα κάνει φυσικά έξω από το σχολείο το test και το αποτέλεσμα είναι Θετικό, θα το αφήσει σε προκαθορισμένο χώρο? Δεν θα το πάρει μαζί του?

 
50%+1
09 Ιαν 2022 17:18

Δε σπάει σχεδόν ποτέ.
Όλοι πρέπει να αρρωστήσουμε
εδώ και τώρα.

 
self test και σύσταση Αμερικανών
09 Ιαν 2022 15:27

Πέρασε στο ντουκου και η δηλωση υφυπουργού υγείας μας για τη "μικρή χρησιμότητα πια των σελφ τεστ" κατά τους Αμερικανούς συμβούλους, δηλ θα κολλήσει τεράστιο μέρος του πληθυσμού ούτως η άλλως κι ότι τα τεστ βγάζουν αποτέλεσμα μόνο μετά από 2-3 μέρες θετικότητας.

Why? Μια επιστημονική εξήγηση (κι όχι οικονομική...) από το υπουργείο;

 
Αααα
09 Ιαν 2022 15:25

Προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο!!!!!!

 
Κίνδυνος
09 Ιαν 2022 14:45

Αν τραυματιστεί το παιδί στη μύτη από λάθος τοποθέτηση ποιος άλλος θα φταίει εκτός από τον εκπαιδευτικό

 
Χαχαχα
09 Ιαν 2022 14:32

Δεν υπάρχει τέρμα …

Πάντα βρίσκουν κάτι πιο απόκοσμο …

Και δεν μπορώ να βλέπω τα γνωστά:
«θα σας μαυρίσουμε» και τέτοια
γιατί όποιος τα λέει ψήφισε και αυτούς
και τους προηγούμενους κτλ
και ότι θα ψηφίζει πάλι το ίδιο θα γίνεται

 
Μητέρα παιδιών και φοιτητών
09 Ιαν 2022 14:11

Νομίζω ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα όπως διατείνεται η κυβέρνηση δεν συμβαίνουν αυτά .Είναι δυνατόν να τα κάνουμε έξω από τα σχολεία ; Το κάνουν εικόνα ; Οι διευθυντές είναι φαρμακοποιοί ; Ο Πρωθυπουργός πρέπει να κάνει κάτι έχουν εξοργιστεί τόσες οικογένειες ,θεωρώ ότι ένας σωστός πολιτικός μπορεί να βγει και να βρει τρόπο να διορθώσει μια λάθος απόφαση όταν δεν βγαίνει η όλη κατάσταση και στην τελική σχεδόν κανείς δεν θέλει να ανοίξουν τώρα . Παράταση μιας ή δυο εβδομάδων που ούτως ή άλλως μαθήματα θα γίνουν ποιο το πρόβλημα ;

 
Πιτσιφλής
09 Ιαν 2022 13:42

Στέλνω απόψε με το βραδινό καράβι μια γερή κατσούνα στον Πρωθυπουργό για να δράσει επιτέλους... Μια γερή χρειάζεται... τέρμα οι τρυφερότητες και οι ενθουσιασμοί!...

 
Πιτσιφλής
09 Ιαν 2022 13:32

Ένας σκληρός, πολύ σκληρός, πάρα πολύ σκληρός δημοσιογράφος χρειάζεται για να τους περιλάβει... θα πάρω τηλέφωνο τον Αυτιά!..
- Ουφφφφφφφφ, μην το κάνετε, δείξτε λίγο έλεος!....

 
KONSTANTINOS
09 Ιαν 2022 13:12

Αν αυτοί είναι οι Άριστοι και τέτοια κάνουνε, τότε χίλιες φορές τους προηγούμενους.

 
Θ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
09 Ιαν 2022 12:52

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ (Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ )ΤΟΥ /ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΗ /ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ή ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΟΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ Ή ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ .

 
διασωλήνωση στο προαύλιο
09 Ιαν 2022 12:23

αν δεν έχει ΜΕΘ το διπλανό νοσοκομείο ! έχω προϋπηρεσία , ο διευθυντής του σχολείου να γίνει διευθυνουσα με τη ρόμπα τη λευκή

 
Πιτσιφλής, επίκουρος ιατρός
09 Ιαν 2022 12:08

Και μην ξεχνάτε τις συνταγογραφήσεις:
Όχι χειρόγραφες, όλες στο myschool και άυλες, οικονομία στο χαρτί!
Προσέξτε και τις απογευματινές και τις βραδινές εφημερίες, να οργανωθούν εγκαίρως, δεν είμαστε υπουργείο!

 
Πιτσιφλής, επίκουρος ιατρός
09 Ιαν 2022 11:53

Παρακαλώ πολύ, προσέξτε τον στυλεό, πρέπει να μπαίνει βαθιά και να τον περιστρέφετε τετράκις. Δεν θέλω προχειρότητες και βιασύνες, μην κοιτάτε το υπουργείο, εμείς είμαστε επιστήμονες!...
Έχουμε δώσει όρκο στον Ιπποκράτη!

 
οδηγός
09 Ιαν 2022 11:09

τα ταξί και τα κτελ που φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο τι θα γίνει; θα κάνουν τεστ οι οδηγοί πριν μπουν;

 
Μεγάλη η Χάρη Της
09 Ιαν 2022 10:58

ΌΛΟΙ οι μαθητές που θα προσέλθουν τη Δευτέρα (προμηθεύτηκαν-δεν προμηθεύτηκαν self test) θα έχουν "δηλωμένο" αρνητικό αποτέλεσμα. Μηδενικά νέα κρούσματα, μόνο στο άκουσμα του ανοίγματος των σχολείων!!! Θαύμα - θαύμα έγινε σας λέω!

 
χειροκρότημα
09 Ιαν 2022 10:50

Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά!

 
ΔΤ
09 Ιαν 2022 10:49

"Δημιουργική Καταστροφή" σε όλους τους τομείς. Οικονομία, υγεία, παιδεία κλπ
Δεν εξηγείται αλλιώς η εντατική πανελλήνια μπαχαλοποίηση

 
Νηπιαγωγός
09 Ιαν 2022 10:41

Δεν πρόκειται να κάνω ΚΑΝΕΝΑ self test σε ΚΑΝΕΝΑ παιδί. Θα κλειδώσω, ως οφείλω, την πόρτα και θα κάνω ΚΑΝΟΝΙΚΑ το μάθημά μου σε όσα παιδιά έχουν προσέλθει (ακόμη κι αν είναι ελάχιστα). Δεν θα λύσω εγώ τα προβλήματα που δημιουργεί (αντί να λύνει) το υπουργείο.

 
Νικολάκη ξύπνα
09 Ιαν 2022 10:34

@ Νίκος09 Ιαν 2022 09:59
H τραγική υπουργός σου έχει αντίθετη γνώμη. Τόσο απλά...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.