ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ερωτήματα από έναν Διευθυντή σχολείου για τα σελφ τεστ τα οποία θα γίνουν τη Δευτέρα το πρωί

Δημοσίευση: 09/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενώ  παρ όλες  τις  προτάσεις  για  παράταση  των  σχολικών  διακοπών   κατά  μια  τουλάχιστον  εβδομάδα, τόσο  από  ομάδα  ειδικών όσο  και  από  απόψεις  εκπαιδευτικών,( δες τε  προηγούμενο  άρθρο  μου  στης  4/1 )  , ώστε   και  να  δούμε  την  εξέλιξη  της  πανδημίας αλλά  και  να  γίνει  σωστός  προγραμματισμός  στα  σχολεία, αποφασίστηκε  το  άνοιγμα  των  σχολείων  για  αύριο  10/1.

Εχθές  λοιπόν  το  βράδυ, μετά  της  8.30 , η Διεύθυνση Β Αθήνας  και άλλες  Διευθύνσεις  εκπαίδευσης  καλούν  τους Διευθυντές  να πάνε  σήμερα ,Κυριακή,  να  παραλάβουν σελφ-τεστ  για  τους  γονείς που  δεν  βρήκαν. (Όλα  την  τελευταία ώρα…)

Ενώ το μέτρο  του  συνεχούς  ελέγχου με  καθημερινά τεστ  είναι  ορθό  κανείς  δεν  σκέφτηκε  να προμηθεύσει  τα  φαρμακεία  με  μεγάλο  αριθμό  αυτών, ώστε να  με  υπάρχει έλλειψη όπως  και  έγινε.

Μην  ξεχνάμε ότι  η  ΚΥΑ ορίζει ότι  οι  μαθητές  που  δεν  έχουν τέστ, παίρνουν  απουσία  και  αποχωρούν από  το  σχολείο. Βέβαια, δεν  είχε  προβλέψει  το  ενδεχόμενο, να  μην έχουν τεστ  γιατί  δεν  βρήκαν.

Ερώτημα,

  • Που   γνωρίζουν  οι  Διευθυντές  Σάββατο  βράδυ  ποιοι  γονείς  δεν  βρήκαν τεστ, ώστε  να  προμηθευτούν  τον αναγκαίο  αριθμό;
  • Θα  διατεθούν λέει αυτά, εντός  του  σχολείου όπου και θα  γίνουν τα τεστ.
  • Μα  είναι  δυνατόν να  μεταβληθεί το  προαύλιο των σχολείων  σε  εξεταστήριο  του ΕΟΔΥ;;  
  • ΚΑΙ  οι  μαθητές  που  έρχονται  μόνοι  τους πως  θα  γίνει  εξέταση, χωρίς  την παρουσία  γονέων  και  από  ποιους;
  • Ποιος  και πότε  θα  δηλώσει το τεστ  στην πλατφόρμα;;
  •  Που  θα  περιφέρονται  οι  μαθητές μέχρι να βγει  το αποτέλεσμα;
  • Πόσο  σοβαρές  είναι  και  πόσο μας  τιμούν  τέτοιες  διαδικασίες  αντιμετώπισης  με  σοβαρότητα  μιας  τέτοιας  πανδημίας;

Ακούστε  την  έκκληση  ενός μάχιμου  εκπαιδευτικού  και έστω  την  τελευταία  στιγμή δώστε  παράταση των  διακοπών  μέχρι  να  ρυθμίσετε  τα τόσο  σοβαρά θέματα προγραμματισμού.

Μην  ξεχνάτε  ότι  ακόμα  και  τώρα, μια  μέρα  πριν  το άνοιγμα, δεν  υπάρχει  σχέδιο  για  την αναπλήρωση  των πολλών  εκπαιδευτικών που  θα  απουσιάσουν , από  τις  αρμόδιες  Διευθύνσεις. (  εδώ  ακόμα  και  πριν  κλείσουμε   υπήρχαν  αρκετά  κενά  τα  οποία  και  δεν  έχουν  καλυφθεί). Και   μιλάμε  για  απουσίες   από  5  έως  10  ημέρες

Μην  ξεχνάτε, ότι  οι  μάχιμοι  εκπαιδευτικοί  έβαλαν πλάτη  στην  τηλεκπαίδευση, όταν τα  σεμινάρια  αυτής, ξεκίνησαν 8 μήνες μετά   , από  τους αρμόδιους φορείς, για  το   καλό των μαθητών τους.

Ανοίξτε δομές  για τους μαθητές  να κάνουν τα μοριακά τεστ, να μην περιμένουν ώρες και να  αποφασίζουν τελικά να πληρώνουν ιδιωτικές δομές.

Να  ακούτε  τις φωνές  των μάχιμων  εκπαιδευτικών και όχι μόνο  κάποιων συμβούλων που  αποφασίζουν από  τα  γραφεία τους, πολλοί  από  τους  οποίους  έχουν  χρόνια  να  μπουν  στις τάξεις.

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα». – Sydney J. Harris

 Υ.Γ Δεν  θα  βάλουμε  σε  καμιά  μεριά της  ζυγαριάς την υγεία των παιδιών και των μαθητών μας, όταν στην άλλη βάζετε  την οικονομία.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΓΡΙΒΑΣ  Δ/ΝΤΗΣ  18 Δ.Σ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Και   μάχιμος   εκπαιδευτικός  ακόμη

Σχόλια (20)

 
ασφαλώς δε θα μπορούσε να διανοηθεί
10 Ιαν 2022 13:06

ασφαλώς δε θα μπορούσε να διανοηθεί, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει θέση ευθύνης σε σχολείο! : σοβαρά μιλάς τώρα;;;;;;; από την αυστραλία ήρθαν προ ετών , όταν έκαναν αίτηση; έχεις επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα; άλλους σωτήρες βρήκε η έρμη η εκπαίδευση, ουιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

 
@ ανήσυχο εκπαιδευτικό κλπ
10 Ιαν 2022 13:02

κι εσένα και τον κύριο διευθυντή αδειάζει κάπως μόλις τώρα ο κυβ. εκπρόσωπος που λέει οτι είναι μια επιτυχία μεγάλη - και υγειονομική- η διαχείριση . 1.6 εκατ τεστ.λες να έκαναν τεστ και τα δέντρα;;;;;
ενσυναισθηματικέ μου για την υπουργάρα εσύ ! κι ας τη στόλιζες σε άλλα σχόλια. είσαι σίγουρα ανήσυχος;

 
@ ανήσυχο εκπαιδευτικό
10 Ιαν 2022 12:56

ενώ όλη αυτή τη κατάσταση επί δύο χρόνια ( σε όλα τα επίπεδα : επιλογές στελεχών προβληματικές, μη επιλογές-τοποθετήσεις ημετέρων προσωρινών, άστοχες αποφάσεις και νομοθετήματα , αμετροέπεια , ψέματα και σανό με τους διευθυντές σχολείων που πήραν παρατάσεις -πολλοί ακύρωσαν επί διετία και καλώς τη συνταξιοδότηση, άλλοι πήραν μόρια για μετά είτε κανονικά είτε εκτός εξαντλημένων πινάκων) είναι μια χαρά και δεν συντηρείται από τους λαμβάνοντες ένα ψωροεπίδομα . επίδομα και πολλές υπερωρίες καλές παίρνουν οι διευθυντές εκπαίδευσης (υπερωρίες οι περισσότεροι , δες διαύγεια).

ενσυναίσθηση;;;;; πολύ αθώο σε βρίσκω . αν είχες 25-30 χρόνια με προϊστάμενο το άχρηστο υπαιθ και το γνώριζες καλά, θα έλεγες άλλα. έτσι, με το σταυρό και το πληκτρολόγιο στο χέρι πήγαινε , σαν την υπουργάρα και τους προσωρινούς διευθυντές που λένε - και πιστεύουν - ότι σώζουν την εκπαίδευση από τους άχρηστους και τεμπέληδες ! yes , Sir , ό,τι πείτε οι μάχιμοι ! την αξιολόγηση μην ξεχάσεις ! παράταση πήρε ή όχι ;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
10 Ιαν 2022 10:23

@ερωτήματα ΣΕ διευθυντή09 Ιαν 2022 11:55

Πραγματικά είναι εξωφρενικά αυτά που λέτε και δείχνουν μιαν αντίληψη απολύτως αντιεκπαιδευτική με πλήρη έλλειψη στοιχειώδους ενσυναίσθησης! Τι να πω; Μάλλον έχουμε αρχίσει για τα καλά να χάνουμε την ανθρωπιά μας και στοχοποιούμε με περισσή ευκολία όποιον βρεθεί στο δρόμο μας! Απαράδεκτο!
Ασφαλώς και είναι "μάχιμος" ένας διευθυντής! Κι εκ των πραγμάτων, είναι ο πιο μάχιμος απ' όλους αυτή τη στιγμή εκπαιδευτικός, αφού και μάθημα κάνει και χίλια άλλα πράγματα έχει φορτωθεί που ασφαλώς δε θα μπορούσε να διανοηθεί, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει θέση ευθύνης σε σχολείο!
Και βέβαια είναι εντελώς εξωφρενική η παρότρυσή σας να εγκαταλείψει ένας διευθυντής-εκπαιδευτικός τα παιδιά στην τύχη τους, μόνο και μόνο για να πάει κόντρα στο υπουργείο!
Η αναφορά σας στο επίδομα του διευθυντή αποτελεί προφανή μικρότητα ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού, όπως και η υπόδειξη για ομαδικές παραιτήσεις που αφελώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να κάμψουν τις εμμονές της υπουργού.
Με λίγα, εγώ νομίζω ότι στοχοποιώντας έναν έντιμο διευθυντή είστε εσείς μάλλον που με τέτοια σχόλια δίνετε κάλυψη στην υπουργό για τις παράλογες απαιτήσεις της και όχι το ανάποδο. Λυπάμαι, αλλά όλη η σκέψη σας είναι απολύτως παράλογη!

 
Ντροπή
10 Ιαν 2022 06:14

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για να κρυφτεί από πίσω της κανείς. Βάζουμε πάντα πλάτη. Τα περί έκτακτων συνθηκών αφήστε τα, δεν πείθουν κανέναν. Δεν δικαιολογούν ούτε την ανοργανωσιά ούτε τους τεράστιους αριθμούς νεκρών στη χώρα. Τρέχουν μόνο οι υπαμειβόμενοι λόγω φιλότιμου οι οποίοι ποτέ δεν ανταμειβονται και δεν αναγνωρίζονται. Τηλεφωνείς σε νοσοκομείο το Σ/Κ (όχι για κορονοϊο) και δεν βρίσκεις γιατρό ούτε για ενημέρωση. Εμείς εντελλομεθα να τρέχουμε μέσα στο Σ/Κ να βρούμε τεστ και 7 το πρωί να γίνουμε γιατροί, νοσηλευτές, να έρθουμε σε επαφή με κρούσματα που θα έρθουν στο σχολείο και γενικώς να διαχειριστουμε συνθήκες που σε ένα νοσοκομείο δεν γίνονται αποδέκτες. Στο νοσοκομείο δεν μπαίνει κανείς, ούτε εμβολιασμός με pcr και εμάς μας φέρνουν πρωινιατικα σε άμεση επαφή με πιθανά κρούσματα μετά από τόσες μέρες διακοπών. Ντροπή και μόνο ντροπή.

 
δασκαλος
09 Ιαν 2022 19:04

πολυ καλα τα λεει αλλα ποιος τον ακουει η αριστη εχει κουφαθει

 
ATHANASIOS GRIVAS
09 Ιαν 2022 18:22

Το ότι γράφω με το ονομά μου, είναι γιατί δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και γιατί η ιστορία μου είναι γνωστή στην περιοχή μου

 
Πλατάρε σώσε μας
09 Ιαν 2022 17:18

Καλά λέει ο σχολιαστής παρακάτω. Περιμένουμε βαρυσήμαντη παρέμβαση Πλατα΄ρου. Περιμένει το χαρτάκι από την υπουργό για να μιλήσει;

 
Πιτσιφλής
09 Ιαν 2022 16:57

Ο Π@ρος ράβει προφανώς την ιατρική του ρόμπα, από τις έτοιμες θα πάρει;

 
Γκικας
09 Ιαν 2022 15:18

Δυστυχώς οι διευθυντές και κάποιοι εκπαιδευτικοι βάζουν πλάτη συνεχώς, παθαινοντας οι ίδιοι υπερκόπωση χωρίς φυσικά κανένα όφελος, ούτε ηθικό ούτε χρηματικό. Γιατί αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργησει κανένα σχολείο, αν δε βάζαμε κάποιοι πλατη. Και απ το κράτος δε δίνει καμία ανταμοιβή γι αυτό... Κανενα αντίκρισμα . Επομένως, γιατί να συνεχίσουμε να βάζουμε πλάτη;;; Και ως πότε;;;;; γιατί να τρέχουμε να σώσουμε τα ασυμμαζευτα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής;;; Προχειρότητα και ανοργανωσιά σε όλο το μεγαλείο. Δυστυχώς. Κι όποιος ξαναπεί ότι :"Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι καθόμαστε" τον προκαλώ να ρθει για μια βδομάδα στο σχολείο. Να δει σε τι ένταση βρισκόμαστε, ότι τρεχουμε και δεν φτάνουμε με πολλούς ρόλους που έχουμε επιφορτιστει( είμαστε επιστάτες, γραμματείς, νοσοκομοι, αστυνομικοί, ψυχολόγοι) και δεν παίρνουμε ανάσα!!!!!!! Δεν πίνουμε καφεδάκι...

 
Πέτρος δάσκαλος
09 Ιαν 2022 14:15

Αντί το Υπουργείο να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως λειτουργούς, ως ανθρώπους, ως συνεργάτες, τους αντιμετωπίζει χειρότερα από είλωτες και δουλοπάροικους ...

Καμία ένδειξη ανθρωπιάς και κατανόησης από ανθρώπους που υπηρετούν την πολιτική και την εκπαίδευση ( κάποιοι από αυτούς ).
Όλα για το θεαθήναι , χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας άνθρωπος, το ότι μπορεί από αυτές τις βιαστικές και μη ελεγχόμενες διαδικασίες ( πχ πόσοι γονείς θα κάνουν αληθινά τα σελφ τεστ ; ) μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες υπάρξεις... Ευπαθείς εκπαιδευτικοί και γονείς ρίχνονται στον Καιάδα...

Και μπερδεύουν τις αντιπολιτευτικές κορώνες, την αντιπολιτευτική εκμετάλλευση, με την πραγματική αγωνία ανθρώπων που υπηρετούν την Εκπαίδευση ή έχουν τα παιδιά τους στη Δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση, έχοντας την κακοτυχία να έχουν νοσήματα επικίνδυνα ... Αν κάνετε κάτι για προστατέψετε τους ανθρώπους του Υπουργείου σας , θα το κάνετε από ΑΝΘΡΩΠΙΑ και όχι γιατί σας το επισημαίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ( αλλά και της ΔΑΚΕ ). Αυτό περιμένει ο κόσμος από εσάς μέσα στην πανδημία.

Τι θα γίνει, αν σήμερα, στο σύστημα καταγραφούν τόσα κρούσματα που δυσκολεύουν την αναμόρφωση του προγράμματος ; Τι θα γίνει με όσα δηλωθούν αύριο πρωί ; Θα διώχνουν οι διευθυντές μαθητές και εκπαιδευτικούς ; Και θα στέκονται μέσα στο κρύο και στη βροχή για rapid test ; Στη πολιτική υπάρχει η ιδεολογία αλλά και υπάρχει και ο ρεαλισμός, όπως τον δίδαξε ο Βενιζέλος...

 
@Εκπαιδευτικός
09 Ιαν 2022 12:43

Κατάλαβαμε οτι θέλετε να στηρίξετε την Υπουργό σας κ συναδέλφε, αλλά δυστυχώς υπερπροσπαθεια θα κάνουν παλι μονο οι εκπαιδευτικοι που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα καθημερινά! Αυτοι που υποστηρίζουν να μην ανοίξουν τα σχολεία δεν είναι επιστήμονες; Αλλά φυσικά πάντα υιοθετουμε οποία αποψη της επιστήμης μας βολεύει!
Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο Δντη που θέτει τα πρακτικά θέματα σε σωστή βάση γιατί απο αερολογίες μας έχουν υπερκαλυψει τα εξαιρετικά στελεχη του Υπουργείου μας!

 
ερωτήματα ΣΕ διευθυντή
09 Ιαν 2022 11:55

-γιατι βάζετε πλάτη τόσον καιρό και δεν οργανωθήκατε με ομαδική παραίτηση;
-γιατί ανοίγετε κινητό σάββατο; είναι υπηρεσιακό;
-υπερωρίες θα πάρετε , όπως στη διάυγεια , διάφοροι στις δπε/δδε;
-γιατί μάχιμος λέτε, όταν είστε ΣΤΕΛΕΧΟΣ; μάχιμοι λένε ότι είναι και οι προσωρινοί διευθυντές εκπαίδευσης
-γιατί νομίζετε ότι είναι καλό να υποκύπτετε στον συναισθηματικό εκβιασμό ότι δεν μπορείτε να εγκαταλέιψετε τα παιδιά του σχολείου έρμαια , όταν το κάνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ υπουργείο με πάμπολλες απόψεις;
-εντέλει θέλετε να πειτε μόνο τον πόνο σας; τον ξέρουμε ΠΟΛΥ καλά και χωρίς να παίρνουμε επίδομα διευθυντή. αλλά από κει πέρα ΤΙ ; θα ακούσει η υπουργάρα; θα σας λυπηθούμε; αν δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ για αυτή τη θέση ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ίσως είχε λήξει αυτή η παρατεταμένη υπουργική κοροϊδία -κωμωδία . αλλά τη στηρίζετε ό,τι και να λετε/γράφετε ! έχουν κλιμακώσει τα πάντα . τι θέλετε τώρα;

 
ΜΠΡΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
09 Ιαν 2022 10:44

Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ (ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ, ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΣΤΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ. ΣΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΑ ΑΛΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

 
Δάσκαλος
09 Ιαν 2022 10:32

Ποιος άλλος εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καλείται σαββατόβραδο, και με αυτές τις αμοιβές, να τρέχει να προλάβει τις αστοχίες του κράτους?Ο διευθυντής δεν εργάζεται το σαββατόβραδο ούτε την Κυριακή .Ας πάει ο εφοριακός να τα πάρει και ο γιατρός να τα κάνει στο παιδί του.Ελεος πια!!!

 
Dinos
09 Ιαν 2022 10:16

Μπράβο κ. Γριβα για το κουράγιο σας να αναδείξετε τα πρακτικά προβλήματα που από ότι φαίνεται κανείς από την ηγεσία δεν θέλει να γνωρίζει .

 
Εκπαιδευτικός
09 Ιαν 2022 10:14

Συνάδελφε ας κατανοήσουμε τις συνθήκες και την υπερπροσπάθεια όλων. Να θυμισω ότι τηλεκπαίδευση από το σπίτι αρνήθηκαν μέσω συνδικαλιστικών φορέων . Στα εκατομμύρια τεστ που διατίθενται μπορεί να παρουσιαστεί έλλειψη σε κάποιο φαρμακείο. Δε θα είναι πολλοί οι μαθητές για σελφ τεστ στο σχολείο. Και μη ξεχνάνε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν ειδικοί επιδημιολόγοι μετά από μελέτη. Κάτι θα ξέρουν. Κατανοώ το ξάφνιασμα των τελευταιων ημερών αλλά το σελφ τεστ είναι απαραίτητο. Δε πειράζει να χαθεί το δεκάλεπτο. Από Τρίτη θα εξομαλυνθούν. Πιστέψτε και σε πολλές χώρες της Ευρώπης που άνοιξαν ήδη τα σχολεία την πρώτη μερα υπήρξαν θέματα. Είναι τρεις χρονιές με πανδημία. Πολλοί περίμεναν να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τις διακοπές και μετρούσαν κρούσματα. Καλύτερα για όλους ανοιχτά γιατί πραγματικά το έχουν ανάγκη οι μαθητές μας.

 
Μάχιμη εκπαιδευτικός
09 Ιαν 2022 10:08

Πόσο δίκιο έχετε κύριε Γρίβα! Θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα αύριο το πρωί στα σχολεία. Καμία σοβαρότητα, καμιά μέριμνα, μόνο στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν και φαμφάρες! Ντροπή τους!

 
Πιτσιφλής
09 Ιαν 2022 10:05

Αχ, καλέ μου συνάδελφε, αδελφέ του Αθανάσιου Διάκου!..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.