ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ένα 24ωρο πριν το καθολικό άνοιγμα των σχολικών μονάδων(!)το υπουργείο παιδείας αποδέχεται την έλλειψη οργάνωσής του

Δημοσίευση: 09/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παπαχρήστου Δ. Βασίλειος
Αιρετός επί σειρά ετών

Όση καλή διάθεση κι αν έχεις  (βιώνουμε ακόμη άλλωστε το πνεύμα των Χριστουγέννων!!!) δεν μπορείς να αφήσεις ασχολίαστο το κοινό δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας (εξαιρετική σύμπνοια και ταύτιση απόψεων!), όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

 "Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας."

Κάθε απόφαση κρίνεται με βάση την κοινή λογική και πάντοτε καλοπροαίρετα.

Κανείς δεν είναι υπεράνω της κριτικής και – αλίμονο -  εάν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία θεωρεί εαυτόν υπεράνω της κριτικής!

Αυτό θα σήμαινε κατάργηση της Δημοκρατίας!

Εξάλλου εκεί εδράζεται η Δημοκρατία: στην εκφορά διαφορετικού λόγου,  στην αποτύπωση κριτικής σκέψης.

Αυτό είναι και το μεδούλι της Δημοκρατίας

Είναι επίσης γνωστό ότι οι έχοντες την εξουσία θεωρούν, κατά το πλείστον, εαυτόν αλάνθαστον και βιώνουν την οίηση και την αλαζονεία της!

Και την όποια κριτική σκέψη την απαξιώνουν θεωρώντας την ως κακόβουλη ή ότι προέρχεται από πολίτες που είναι απαίδευτοι, αναρμόδιοι και ανάξιοι να έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική!

Αναφορικά με το κοινό δελτίο τύπου:

Η μία ομάδα πολιτών θα σχολιάσει θετικά και θα αποδώσει τα εύσημα στα συναρμόδια υπουργεία, αφού ακόμη και αυτή τη λεπτομέρεια τη σκέφτηκαν και τη ρύθμισαν!

Η άλλη ομάδα πολιτών (κατ' εμέ η πολυπληθέστερη!) προφανώς θα αναδείξει  και ορθώς:

Την προχειρότητα στην οργάνωση και διανομή των self test

Την άγνοια εκ μέρους της επίσημης πολιτείας της λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Την αδιαφορία για τον επιπλέον φόρτο εργασίας που επιβαρύνονται οι σχολικές μονάδες, και δη η διεύθυνση και υποδιεύθυνση αυτών.

Τη δικαίωση όσων λέγουν ότι οι σχολικές μονάδες έπρεπε να παραμείνουν για μία εβδομάδα ακόμη κλειστές

Την απαξίωση της κυρίας νομικού του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς ( δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε! )

Τη διαπίστωση ότι μεταξύ των άλλων το σχολείο αποτελεί επιπλέον και χώρο υγειονομικής δομής

Το παράλογο της συνύπαρξης μαθητών με αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου covid-19, με πρόσωπα (μαθητές και γονείς) χωρίς τη διενέργεια του προβλεπόμενου ελέγχου, με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται αυτή

Και άλλα που θα μπορούσε εύκολα και ευνόητα να προσθέσει κάθε αναγνώστης του δελτίου τύπου.

Προκαλεί αγανάκτηση στους εκπαιδευτικούς ο αυθαίρετος και αυταρχικός τρόπος επιβολής των απόψεων της νομικού. Και μάλιστα Σάββατο βράδυ, ένα 24ωρο πριν το καθολικό άνοιγμα των σχολικών μονάδων!

Προκαλεί θυμηδία στους μάχιμους και συνειδητοποιημένους  εκπαιδευτικούς η αναφορά περί οργάνωσης του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Είναι αντιληπτό πλέον από όλους μας ότι εδώ και μέρες το μόνο πού έπραξε το υπουργείο Παιδείας, όπως αβίαστα προκύπτει από τα αποτελέσματα του Σαββατόβραδου, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση περί ορθής κίνησης του ανοίγματος των σχολείων με καμία απολύτως διαφορά από τον τρόπο που έκλεισαν, με προσθήκη μόνον των επιπλέον test  που τελικά κι αυτά δεν έχει οργανωθεί για να διαθέσει!

Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να σώσουν για άλλη μια φορά το ανοιχτό Ελληνικό Δημόσιο σχολείο καλύπτοντας τις ελλείψεις και τα κενά του με άγνωστο κόστος.

Ψιλά γράμματα για την υπουργό παιδείας! Το καίριο και φλέγον θέμα είναι η ανάρτηση της φόρμας δράσης για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ως την Τετάρτη!

Σχόλια (6)

 
Τ. Φ.
10 Ιαν 2022 00:04

Απ ό, τι βλέπω... Πάλι στις πλάτες των φουκαριαρηδων διευθυντων επαφίενται όλοι εκεί οι έξυπνοι του Υπουργείου για να λειτουργησουν τα σχολεία, για να πουν απλώς ότι τα ανοιξαν... Ως πότε θα βάζουμε πλάτη αγαπητοί μου;;;; Χωρίς κανένα όφελος, αντίθετα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μας;

 
Καν καν
10 Ιαν 2022 00:03

Από δεξιό κόμμα δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Έχει μενος με την εκπαίδευση. Αν μπορούσε να μας εξαφανίσει σε ένα βράδυ θα το είχε ήδη κάνει.

 
Β. Ξ.
10 Ιαν 2022 00:02

Δεν φταίει το υπουργείο. Αυτό κάνει τη δουλειά του, δηλαδή το τπτ. Εμείς φταίμε, οι εκπ/κοι, που δεν είπαμε πως δεν πάμε απ αύριο στη δουλειά μας... Να κάνουμε απεργία διάρκειας μέχρι να παρθούν σοβαρά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων. Να πιέσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Αντιθετως, θα πάμε αύριο σαν να μη συμβαίνει τπτ, θα καλύψουμε όλα τα μπαλώματα λαό την ανοργανωσια... Και έχετε γειά βρυσούλες... Και φτου και απο την αρχή.

 
Τρέλανε μαςςςςςς
09 Ιαν 2022 23:59

Οταν η Υπουργός Παιδείας και όλο το επιτελείο της είναι Νομικοί... Και δεν έχουν καμία σχεση με την εκπ/κη πραγματικότητα, θα γίνονται συνεχώς λάθη, παραλείψεις, αστοχίες... Πρέπει να είναι σε τέτοιες θέσεις άνθρωποι με εμπειρία τουλάχιστον 20ετιας στον χώρο της Εκπαίδευσης. Δυστυχώς... Απ αυτούς εκεί... Δεν υπάρχει κανείς σχετικός με εκπαίδευση. Είναι σαν έναν δάσκαλο να τον παίρνουν στο υπουργείο υγείας... Γίνεται;;;;
Δε γίνεται;

 
Δανάη
09 Ιαν 2022 23:56

Δε θέλουν και δεν μπορούν. Είναι ανίκανοι. Ανοργανωσιά και προχειρότητα. Δυστυχώς.

 
Banana
09 Ιαν 2022 21:34

Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κεντρικά τα πάντα, φτάνει η μέρα που καταλαβαίνεις ότι δε γίνεται. Πρέπει να αφήνεις και τις μονάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στην ιεραρχία να έχουν κάποια αυτονομία και αντίστοιχη ευθύνη. Αυτά είναι βασικά πράγματα στη διαχείριση οποιασδήποτε οργάνωσης, οργανισμού, ομάδας, κλπ.

Απλώς οι κυβερνήσεις τις οποίες ψηφίζουμε τα τελευταία 40-50 χρόνια το αγνοούν αυτό διαχρονικά, δε φρόντισαν ποτέ για να στηθούν οι σωστές διαδικασίες και ιεραρχικές δομές, και φυσικά σχεδόν κανένας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει ιδέα από management και δεν εφαρμόζει τα προφανή. Καμία έκπληξη λοιπόν για το μπάχαλο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ