Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Διευθυντής ΓΕΛ: Η λύση θα ήταν αναστολή λειτουργίας των σχολείων για τουλάχιστον 2 μέρες

Ο κύριος Κοπτσής λέει ότι μπορούμε και από το σχολείο να δηλώσουμε στο edupass το τεστ που θα κάνει στον δρόμο ο μαθητής, αλλά δεν γνωρίζει ότι χρειάζονται κωδικοί taxisnet του γονέα και αυτά είναι προσωπικά δεδομένα
Δημοσίευση: 10/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παναγιώτης Σάπιος, Διευθυντής ΓΕΛ Ασημίου

Οι Δ/ντες Εκπαίδευσης καλούν τους ταλαίπωρους Δ/ντες Σχολείων κατόπιν εντολής του Γ.Γ. του υπουργείου Α.Κοπτσή να παρατυπήσουμε. Να έρθουν μαθητές ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ στο σχολείο για να παραλάβουν τεστ από το απόθεμα του σχολείου αν υπάρχει .

Και αν οι μαθητές αυτοί είναι ΘΕΤΙΚΟΙ? Θα έχουν μπει ήδη στο σχολικό λεωφορείο και δεν ξαναγυρίζουν στο χωριό τους ή θα έχουν μπει στο σχολείο και θα έχουν πλησιάσει συμμαθητές τους και εκπαιδευτικούς (βέβαια για τους εκπαιδευτικούς ποιος νοιάζεται!!!).

Το τεστ γίνεται υπό την επίβλεψη και την ευθύνη των γονέων στο σπίτι.

Δεν είμαστε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στο τέλος μπορεί να βρούμε και τον μπελά μας από κάποιο περίεργο γονέα για οποιοδήποτε λόγο. Εμένα γονέας μου έχει πει «να μην μπλέξω το παιδί του σε καμία ιατρική πράξη».

Ο κύριος Κοπτσής λέει ότι μπορούμε και από το σχολείο να δηλώσουμε στο edupass το τεστ που θα κάνει στον δρόμο ο μαθητής, αλλά δεν γνωρίζει ότι χρειάζονται κωδικοί taxisnet του γονέα και αυτά είναι προσωπικά δεδομένα…..και φαντάζεστε πλήθος μαθητών στο γραφείο για να μπούμε στην πλατφόρμα?

Το τεστ δεν γίνεται στον δρόμο και μάλιστα υπό βροχή που προβλέπεται για σήμερα.

Ακόμα γονείς δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο αν δεν είναι δηλωμένοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο EDUPASS άρα θα  πρέπει να έχουν κάνει και αυτοί τεστ αλλά που θα το βρουν

Αναφέρθηκε ακόμα ότι Σχολ.Επιτροπές θα διαθέσουν στα σχολεία τεστ αλλά μέχρι και τώρα δεν γνωρίζουν τίποτα.

Παράτυπο είναι ακόμα να καλούν τους Δ/ντες να πάνε από τις 07:00 στα σχολεία είμαστε ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος. Εγώ είμαι στην επαρχία και έχω και μια ώρα δρόμο.

Αλαλούμ, τεστ, πρωτόκολλα, πλατφόρμες, τηλέφωνα σε γονείς, κρούσματα, ιχνηλατήσεις, ποιος είναι εμβολιασμένος πόσες φορές με ποιο εμβόλιο και από πότε, ποιος θεωρείται εμβολιασμένος, ελέγχους σε σχολικές κάρτες, διαχείριση των κενών γιατί σίγουρα θα έχουμε απόντες ΘΕΤΙΚΟΥΣ καθηγητές, και να στέλνουμε μαθητές και καθηγητές να πληρώνουν επιπλέον τεστ και πρέπει να κάνουμε και μάθημα (με τι μυαλό) και να διευθύνουμε και το σχολείο με τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα καθημερινά προβλήματα ιδιαίτερα μετά από διακοπές

Η λύση θα ήταν αναστολή λειτουργίας των σχολείων για τουλάχιστον 2 μέρες, αλλά πως θα πούν τα κανάλια ότι «όλα πήγαν καλά!!!!»

Γιατί θα πρέπει οι Δ/ντες να καλύπτουν την ανεπάρκεια της πολιτείας?

Εγώ έχω 138 μαθητές και 16 καθηγητές πραγματικά δεν θέλω να σκέφτομαι τα σχολεία με 500 ή 600 μαθητές και 50 ή 60 καθηγητές.

Και κάτι άσχετο, με τα κενά στα σχολεία ακούει κανείς τίποτα?

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σχόλια (8)

 
Κυριακή
10 Ιαν 2022 16:04

Τα κινητά απαγορευονται στο σχολείο βάση νόμου

 
Γονιός
10 Ιαν 2022 14:15

Από τη μια έχουμε τα δημόσια σχολεία που συνεχώς διαμαρτύρονται για τα πάντα κι από την άλλη τα δημόσια που δεν βγάζουν κιχ και όπως φαίνεται δουλεύουν ρολόι. Υπό αυτές τις συνθήκες, καλύτερη διαφήμιση για τα ιδιωτικά σχολεία δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Οι γονείς είμαστε πολύ προβληματισμένοι.

 
Webex
10 Ιαν 2022 13:53

Συνάδελφοι όλοι μαζικά στις σχολικές μονάδες για Webex με μέσα του κράτους εάν και όποτε ζητηθεί . Εκεί να δεις γέλια ….

 
ΞΑΝΘΟΣ
10 Ιαν 2022 11:42

Όσα παιδιά δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τεστ.....ας μην έρχονταν σήμερα σχολείο.....και αύριο θα ήταν πιο ομαλά τα πράγματα.....ΑΛΛΑ είπαμε στο σχολείο 1 μαθητής ανά 1.5 τ.μ. .... στο υπουργείο ένας ανά 16 τ.μ. ...... Η ΛΟΓΙΚΉ ΤΟΥ Παραλόγου...
Καλή χρονιά....

 
Ο Διευθυντής της άρνησης
10 Ιαν 2022 11:21

Αυτή η παθογένεια της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης να λατρεύει να επιβάλλει την άρνηση την απόρριψη ενώ δουλειά της είναι να βρίσκει λύσεις πότε θα σταματήσει; Αν στον ιδιωτικό τομέα ο κύριος διευθυντής έψαχνε το πρόβλημα και όχι την λύση θα είχε εκδιωχθεί κακειν κακώς!! Ενώ στο δημόσιο!! Συγχαρητήρια από τους σχολιαστές. Αλλά αν έχει και τον Άγιο Μηνά μαζί του,τότε αλλάζει!!

 
Φ. Κώστας
10 Ιαν 2022 11:15

Υπάρχουν και τα κινητά φίλε μου. Όλος ο κόσμος είναι mobile -first, δεν μπορεί η εκπαίδευση να είναι ακόμα στο 1990.

 
Ένας Διευθυντής
10 Ιαν 2022 11:09

Συγχαρητήρια συνάδελφε. Είναι όπως τα λες, ακριβώς. Δυστυχώς σε ώτα μη ακουοντων.

 
Πιτσιφλής
10 Ιαν 2022 06:41

Καλή χρονιά, συνάδελφε, με υγεία.
Ο Άγιος Μηνάς βοήθειά σου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.