ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Δήμαρχος αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία αλλά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης τα άνοιξε

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά Αλ. Νανόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση απέστειλε δική του οδηγία προς τους Διευθυντές των σχολείων με την οποία ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ απέστειλε ποσότητες σελφ τεστ.
Δημοσίευση: 10/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη διακοπή μαθημάτων των σχολικών μονάδων Α’/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην επικράτεια του Δήμου Πόρου  για σήμερα  Δευτέρα 10.1.2022, αποφάσισε χθες ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

Η απόφαση  (Δείτε εδώ την απόφαση) κοινοποιήθηκε στους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς.

Ωστόσο  ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά Αλ. Νανόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση απέστειλε δική του οδηγία προς τους Διευθυντές των σχολείων με την οποία ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ απέστειλε ποσότητες σελφ τεστ.

Ετσι σήμερα άνοιξαν τα σχολεία, αλλά , σύμφωνα με πληροφορίες με την  προσέλευση μικρού αριθμού μαθητών.

Ο Δήμαρχος Πόρου στην απόφασή του για την αναστολή λειτουργία των σχολείων επικαλέστηκε τους εξής τέσσερις λόγους:

  1. Το γεγονός ότι διαπιστώθηκαν ελλείψεις (εξάντληση) self test στα τοπικά φαρμακεία για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
  2. Το γεγονός ότι δεν καθορίστηκε από τις αρμόδιες αρχές καμία εναλλακτική διαδικασία για την εξασφάλιση επάρκειας self test μέσω των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πόρου ή των σχολικών μονάδων της Α’/θμιας Εκπαίδευσης.
  3. Την ανάγκη διασφάλισης μεγαλύτερης ασφάλειας των μαθητών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – Covid-19 δια της τήρησης των ισχυόντωνυγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
  4. Το γεγονός ότι τα ανωτέρω συνιστούν έκτακτες συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων του θέματος στην επικράτειατου Δήμου.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι για την αναστολή λειτουργίας σχολείων

Στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,δόθηκε , με νόμο που ψηφίστηκε   στη Βουλή,  η δυνατότητα επιβολής προσωρινής αναστολής  λειτουργίας  επιμέρους τμημάτων καθώς και ολόκληρων  σχολικών μονάδων  δημοσίων και ιδιωτικών, με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή/και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να επιβάλεται ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους τμημάτων σχολικών μονάδων, καθώς και ολόκληρων σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών. Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών, και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της "Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες".

Σχόλια (8)

 
Απίστευτο
10 Ιαν 2022 22:19

Τεστ υπήρχαν όπως και όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού. Ελάχιστοι μαθητές αν υπήρχαν , που μπορεί και να μην υπήρχαν, θα έπαιρναν από το σχολείο. Δε μπορούμε να φανταστούμε για ποιο λόγο έκλεισαν τα δημοτικά γιατί η δευτεροβάθμια λειτούργησε κανονικά.

 
Όταν το υπουργείο δεν ξέρει τι του γίνεται
10 Ιαν 2022 22:06

Εξήγησε με κάθε τρόπο ότι δεν υπήρχαν τεστ ούτε δημόσια δομή που να διενεργεί rapid. Απευθύνθηκε στην Διεύθυνση που ανήκει για να του προμηθεύσουν τεστ και του είπαν ότι " δεν γνωρίζουν κάτι"!!!!! Έπραξε ό,τι θα έπραττε ο κάθε σώφρων άνθρωπος. Το υπουργείο για άλλη μια φορά λειτούργησε κατόπιν εορτής μεταθέτοντας τις ευθύνες του στον δήμαρχο!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
10 Ιαν 2022 21:08

Για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή τους σεισμούς, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, αποφασίζει η τοπική αυτοδιοίκηση ή όχι;

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
10 Ιαν 2022 13:34

Ο Δήμαρχος έχει δίκαιο.Αφού η κυβέρνηση είναι πλημμελής παίρνουν τα ηνία οι Δήμαρχοι.

 
Εκπαιδευτικός
10 Ιαν 2022 12:42

Δηλαδή οι διευθυντές υπάκουσαν το δήμαρχο και παρέκαμψαν το διευθυντή εκπαίδευσης; Αποτι διαβάζω η αιτιολογία είναι ασαφής γενική περί ασφαλείας μαθητών. Σελφ τεστ υπήρχαν άραγε η εξασφαλίστηκαν γιατί δεν άνοιξαν τα σχολεία; Είναι που προβληματιζόμαστε μήπως ενταχθούν τα σχολεία στους δήμους!

 
Οι δήμαρχοι δεν είναι ανεξάρτητοι
10 Ιαν 2022 11:26

αν δεν συνεννοηθούν πρώτα με τους Διευθυντές εκπαίδευσης δεν μπορούν να κλείσουν τα σχολεία.Να μιλήσουν, να εξηγήσουν και να πάρουν το ΟΚ. Έτσι πρέπει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.