Νέα κατάληψη στο ΑΠΘ

10/01/2022

Ενημερώθηκε: 10/01/2022, 20:20

Άκουσε το άρθρο

Σε νέα κατάληψη, αυτή τη φορά  στο κτήριο πίσω από το Χημικό ΑΠΘ (παρκινγκ)  προχώρησαν αντιεξουσιαστές , σύμφωνα με ανακοίνωσή της η οποία αναρτήθηκε   σε ιστότοπο  του αντιεξουσιαστικού χώρου.

“Το είπαμε και θα το ξαναπούμε πως οι αγώνες μας δεν εκκενώνονται και καμία καταστολή δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να τρυπώνουμε παντού. Το Στέκι στο Βιολογικό ήταν και θα είναι κατάληψη για πάντα”,αναφέρουν  οι αντιεξουσιαστές στην ανακοίνωσή τους.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

ΔΕΠ
|

όσο περνάνε οι μέρες και το ΑΠΘ δεν καλεί την αστυνομία να τους μαζέψει και να αδειάσει το χώρο, τόσο θα σκέφτομαι ότι η εκκένωση του Βιολογικού ήταν σε συνεννόηση με τους καταληψίες (γι'αυτό και φυσικά δεν ήταν κανένας τους εκεί) προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος γιατί βρέθηκαν και χρήματα.

@Ξεπανεπιστήμιο
|

Αυτό το σενάριο "συναλλαγής" που αναφέρατε, είναι όντως κάκιστο, και πραγματικά, αν δεν αντιδράσει ΑΜΕΣΑ η Πρυτανεια και η πολιτεία, ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του δίκαια η άδικα...

Ξεπανεπιστήμιο
|

Ο Πρύτανης πρέπει να δώσει άμεσα εντολ΄ή να εκκενωθεί η νέα αυτή κατάληψη, για να μην λένε οι κακές γλώσσες ότι πρόκειται για συναλλαγή: μου δίνετε πίσω το Βιολογικό χωρίς καμία δίωξη ή άλλη συνέπεια, σας δίνω έναν άλλο χώρο καλύτερο και μεγαλύτερο, αρκεί να σταματήσετε τις φασαρίες και να μας αφήσετε ήσυχους.

Είμαστε πάλι στο σημείο που ήμασταν πριν δεκαετίες, αλλά με σημαντικές απώλειες. Η νίκη του στεκιού του Βιολογικού (για νίκη πρόκειται και συγχρόνως βαριά ηθική και πολιτική ήττα του ΑΠΘ) έχει αποθρασύνει τους αλληλέγγυους και τα γειτονικά στέκια, που προβαίνουν χωρίς καμία αναστολή σε καθημερινές δολιοφθορές στα κτίρια της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθόσον το κεντρικό κτίριο και οι μισές αίθουσες δεν ασφαλίζουν το βράδι λόγω μόνιμης παραβίασης των κλειδαριών.

Συνεπώς, κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με το γκρέμισμα. Αντίθετα, η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Το υγιές φοιτητικό κίνημα δεν υπάρχει, οι σύλλογοι (ό,τι απέμεινε από αυτούς) δεν αντιδρούν, οι καθηγητές δεν ενδιαφέρονται εφόσον τα μαθήματα και η έρευνα συνεχίζονται κανονικά. Κατά τα άλλα όλη η χώρα προσβλήθηκε με την ταινία περί Παρθενώνος και εξέφρασε άποψη, αλλά κανείς δεν τόλμησε να αναρωτηθεί σε ποιους κλειστούς χώρους γυρίστηκε η ταινία και ποιας σχολής φοιτητ(ρι)ες είναι οι πρωταγωνιστ(ρι)ες.

Banana republic
|

Αν θέλετε άδεια κτίρια να δώσετε ζωή έχει ένα 6όροφο πάρκινγκ προς τα δικαστήρια που κάθεται αχρησιμοποίητο εδώ και χρόνια, γιατί δεν τραβάτε κατα κει;

Χμμμ...
|

Και...πάμε απ'την αρχή. Για να δούμε πόσο καιρό θα κάνουν να τους διώξουν αυτούς τώρα. Ελπίζω όχι άλλα 34 χρόνια... Βασικά ήδη θα έπρεπε να έχουν καλέσει την αστυνομία και να τους έχουν μαζέψει.

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ
|

ΑΝΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ , ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ...... ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ...!!!
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΡΙΩΝ ΩΡΩΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
ΜΕΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΡΑ ......ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ .....ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ......!!!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΤΣΑΠΑ ΜΑΓΑΖΙ......!!!

Τέλος στην παρανομία
|

Πας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ακόμη και σε αυτά πρώην κομμουνιστικών χωρών και χαίρεσαι να τα βλέπεις. Πας και στα ελληνικά, ένα ατέλειωτο σκουπιδαριό. Ευτυχώς η κοινωνία αλλάζει και όλα αυτά ήδη γίνονται σιγά-σιγα παρελθόν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ