ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Οι Πρυτάνεις θα διατυπώσουν τη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία εξέδωσε χθες την εγκύκλιο για την εξεταστική χειμερινού εξαμήνου, ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό αφού πρώτα ακούσει, στην έκτακτη Σύνοδο, τις απόψεις τους
Δημοσίευση: 12/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι  η εξ αποστάσεως έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, με μοναδικό θέμα συζήτησης η λειτουργία των ΑΕΙ και οι εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου.

Οι Πρυτάνεις, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, θα ζητήσουν από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως  στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, να ρυθμίζουν τυχόν ιδιαίτερα και μεμονωμένα προβλήματα, όπως η λειτουργία των ΑΕΙ , λόγω της πανδημίας. Δηλαδή να έχει τη δυνατότητα ένα Πανεπιστήμιο να αποφασίσει τη διενέργεια μαθημάτων και εξετάσεων με υβριδικό σύστημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Πρυτάνεις θα διατυπώσουν τη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι  η πολιτική ηγεσία  εξέδωσε χθες την εγκύκλιο για την εξεταστική χειμερινού εξαμήνου, ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό αφού πρώτα ακούσει, στην έκτακτη Σύνοδο,   τις απόψεις τους .

Η υπουργός Παιδείας , σύμφωνα με πληροφορίες   θα επιμείνει στην  συγκεκριμένη εγκύκλιο στην κυβερνητική απόφαση"Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται   στα Πανεπιστήμια  παραμένουν ως έχουν".

Στο μεταξύ στο υπουργείο Παιδείας δουλεύουν οι ομάδες εργασίας για την κατάρτιση του νέου νόμου πλαισίου, για τον οποίο η Ν. Κεραμέως δεσμεύθηκε στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, στο Λαύριο,  ότι πρώτα το Σχέδιο Νόμου θα παρουσιαστεί στους Πρυτάνεις.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Προγραμματισμό το Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου το τρέχοντος έτους.

Μετά την οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου, θα προωθηθούν οι νέοι οργανισμοί των ΑΕΙ και θα συνταχθούν οι προβλεπόμενες κανονιστικές αποφάσεις για όλα τα θέματα εσωτερικής οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας, ακαδημαϊκά και οικονομικά.

Σχόλια (28)

 
Έκτροπα - εκτροπή ...
12 Ιαν 2022 18:01

Στην ΑΣΟΕΕ και στο ΑΠΘ συνεχίζεται το μπάχαλο. Το κυβερνητικό αποτύπωμα εν μέσω έξαρσης του κορονοιού. Που να ήταν και η εξεταστική μαζί τώρα! Συνέλθετε όλοι, η κατάσταση έχει ξεφύγει.

 
Έλεος πια με τις εμμονές τους!
12 Ιαν 2022 14:25

Παρεμπιπτόντως, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ έστειλαν μήνυμα, αναφέροντας ότι με βάση την επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα στοιχεία που λαμβάνονται από το edupass, χιλιάδες φοιτητές του ΑΠΘ δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 24 Ιανουαρίου.

Και αντί να πουν να δοθεί δυνατότητα για εξ αποστάσεως διδασκαλία για αυτές τις 2 εβδομάδες και μετά εξ αποστάσεως εξεταστική, είπαν ότι προτείνεται παράταση του τρέχοντος εξαμήνου κατά μία εβδομάδα αν το αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων.

Τέτοια εμμονή πια σε λάθος αποφάσεις που στέλνουν τόσους ανθρώπους στο νοσοκομείο, πετώντας τόσους φοιτητές έξω από τα μαθήματα, λες και σε μια εβδομάδα θα έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός ή λες και η κατάσταση στα αστικά της Θεσσαλονίκης θα γίνει σούπερ τέλεια και δε θα κινδυνεύουν ούτε οι φοιτητές ούτε οι οικογένειές τους.

Έτσι είναι, όμως, όταν οι πρυτάνεις συνεδριάζουν εξ αποστάσεως, πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο με την αυτοκινητάρα τους και όχι με αστικό, και δεν ξέρουν καν τι σημαίνει αίθουσα, διάδρομος, αμφιθέατρο. Και ο καθηγητής σου λέει δε φταίω εγώ, ο πρύτανης και η υπουργός. Έλεος πια!

Όσο για το ότι και καλά θα επαναξεταστούν φοιτητές που θα νοσήσουν, σιγά μη δεχτούν οι καθηγητές να κάνουν διπλή εξεταστική. Και όσο για τον Συρίγο που λέει ότι υπάρχουν αποστάσεις στην εξεταστική, μάλλον δεν ξέρει ότι στη δική μας σχολή δεν υπάρχουν αποστάσεις, απλώς έχουμε Α,Β,Γ,Δ και σχεδιάγραμμα με τα ονόματα, για να μην υπάρχει αντιγραφή, και όταν κάθεσαι και γράφεις 3 ώρες χωρίς καν διάλειμμα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να μπορέσεις να συγκεντρωθείς με τη μάσκα, ούτε να μην κολλήσεις.

 
CCCP
12 Ιαν 2022 13:17

Εμείς ποτέ δεν ασπαστήκαμε τον ευρωκομμουνισμό, δεν μας άρεσαν τα νερόβραστα και φιλεleft πράγματα. Οι εκπαιδευτικές πολιτικές όμως στην Ελλάδα μας έχουν ενθουσιάσει, νιώθουμε σαν στο σπίτι μας.

 
Υπέρ της ανοσίας αγέλης
12 Ιαν 2022 13:08

Γνωρίζετε κανέναν καλύτερο τρόπο να επιτύχουμε ανοσία αγέλης και καλύτερους μεταφορείς ιού από μαθητές και φοιτητές? Μισή μέρα συγχρωτισμός εκατοντάδων ατόμων μεταξύ τους και την άλλη μισή γυρνάνε σε μαγαζιά, καφετέριες κλπ και το βράδυ στο σπίτι με την οικογένεια....

 
Πέφτω απ' τα σύννεφα (για 1000η φορά)
12 Ιαν 2022 10:04

"Οι Πρυτάνεις θα διατυπώσουν τη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία εξέδωσε χθες την εγκύκλιο για την εξεταστική χειμερινού εξαμήνου, ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό αφού πρώτα ακούσει, στην έκτακτη Σύνοδο, τις απόψεις τους".
Γιατί, πιστεύετε πραγματικά ότι θα άλλαζε κάτι στην απόφασή της? Εδώ εξήγγειλε το άνοιγμα των σχολείων και έβγαλε εγκυκλίους και αποφάσεις, μέρες ΠΡΙΝ την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Επιτροπή, που η ίδια η κυβέρνηση όρισε, ακριβώς γι' αυτό το σκοπό!

 
κατά τον ρουν των γεγονότων ...
12 Ιαν 2022 09:43

φάνηκε τι μπορούν να εξασφαλίσουν για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στα πανεπιστήμια. Στην ΑΣΟΕΕ εισέβαλαν 10-15 κουκουλοφόροι σε κατάμεστο αμφιθέατρο, μέρα μεσημέρι, έβρισαν, έδειραν, τρομοκράτησαν και διέφυγαν ανεμπόδιστοι. Στο ΑΠΘ "κήδεψαν" τον πρύτανη, και το μόνον που ακούμε είναι λόγια. λόγια, λόγια. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στο ζήτημα των εξετάσεων που μας απασχολεί άμεσα, πρέπει να δράσουμε σύσσωμα και συντονισμένα, με αποφάσεις συγκλήτου ανά πανεπιστήμιο για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων. Στην σημερινή σύνοδο αυτό πρέπει να αντιτάξουν με σθένος οι πρυτάνεις. Αν όλα τα πανεπιστήμια εφαρμόσουν τις αποφάσεις των συγκλήτων τους, τότε "οι εγκύκλιοι" θα μείνουν ατελέσφοροι λόγω αδυναμίας εφαρμογής τους. Αν δεν προφυλαχθούμε από μόνοι μας, μην περιμένουμε από άλλους να μας προφυλάξουν.

 
εξ αποστάσεως; θα έχουν κρούσμα φαίνεται
12 Ιαν 2022 09:22

στα πανεπιστήμια κανένα κρούσμα μαθαίνουμε . ή όχι ; ΔΙΑ ζώσης και ξερό ψωμί ! δώσε ανοσία αγέλης στο λαό !

 
Πιτσιφλής
12 Ιαν 2022 08:57

Σύντροφε Υφυπουργέ,
Είμαι μαζί σου στον αγώνα για έναν νέο ευρωκομμουνισμό!
Τους συντροφικούς χαιρετισμούς μου στις συντρόφισσες Νίκη και Ζέττα.

 
Σχολιαστής
12 Ιαν 2022 03:35

Το υπουργείο φαίνεται να εφαρμόζει τον σκληρό κομμουνισμό στην παιδεία.

 
Έλληνας φορολογούμενος
11 Ιαν 2022 22:00

Επειδή είναι πρωτοφανές το μένος της υπουργού για όλους τους τομείς της εκπαίδευσης (σε τέτοιες συνθήκες άλλοι υπουργοί θα έπρεπε να δέχονται κριτική αντιθέτως κατάφερε να εξοργίσει τόσο κόσμο ) μήπως ο πρωθυπουργός να κάνει κάτι ; Σε κάθε μάθημα δεν είναι μόνο το έτος που εξετάζεται …. είναι ΚΑΙ αλλά έτη είναι πάνω από 200 άτομα δηλαδή τόσο αναλώσιμοι είναι οι νέοι της χώρας μας;

 
αυτοδιοίκητο;;;
11 Ιαν 2022 21:36

αυτοδιοίκητο;;;

 
Μαρία
11 Ιαν 2022 20:07

βράδυ εξεδωσαν ο την απόφαση.Κράτος εν κράττει,τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί.Αν αυτό δεν είναι φασισμός τι είναι;;;Κεραμέως τα παιδίά μας πάνε σε δημόσια σχολεία με συγχωνεύσεις τμημάτων και 25αρια τμηματα και Πανεπιστήμια είναι επισης δημόσια κι όχι εκεί που πήγατε εσείς γι αυτό δεν σας νοιαζει...

 
@ Αυτοδιοίκητο
11 Ιαν 2022 17:54

Αντιγράφοντας από wikipedia
Το Άγιο(ν) Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, που βρίσκεται .....
Τα ΑΕΙ είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενα ενώ ο έλεγχος ποιότητας ....
Οι σοβαρές διοικήσεις των ΑΕΙ να επιμείνουν και να αξιώσουν ό,τι πραγματικά σημαίνει ο όρος αυτοδιοίκητο.
Η σύγκριση προφανής.

 
ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
11 Ιαν 2022 17:23

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 40 50 100 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΕ 200 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΕΡΑΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ

 
Τζέρυ Κόνγουει
11 Ιαν 2022 16:01

Σχετικά με την παντελή αμεριμνησία του Υπουργείου αναφορικά με το προσωπικό που εργάζεται στα πανεπιστήμια, να θυμίσουμε τον νόμο 3850/2010 με τίτλο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον οποίο υπάγονται και όλα τα ΝΠΔΔ.

Σταχυολογώ μόνο μέρος του από το Κεφ. Ζ (αρ. 42)

——
1. Ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας και να λαμβάνει μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των τρίτων.

5. Στο πλαίσιο των ευθυνών του ο εργοδότης λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων, ενημέρωσης και κατάρτισης, καθώς και της δημιουργίας της απαραίτητης οργάνωσης και της παροχής των αναγκαίων μέσων.

7. Ο εργοδότης εφαρμόζει τα μέτρα που προβλέπονται στην παράγραφο 5, βάσει των ακόλουθων γενικών αρχών πρόληψης:

α) αποφυγή των κινδύνων,
[…]
δ) αντικατάσταση του επικινδύνου από το μη επικίνδυνο ή το λιγότερο επικίνδυνο,
[…]
ζ) προτεραιότητα στη λήψη μέτρων ομαδικής προστασίας σε σχέση με τα μέτρα ατομικής προστασίας,

10. Τα μέτρα για την ασφάλεια, την υγεία και την υγιεινή κατά την εργασία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.
——

Αν εργοδότης των μελών ΔΕΠ είναι τα ΝΠΔΔ (Πανεπιστήμια) τότε υπεύθυνος για τα ανωτέρω είναι το Πανεπιστήμιο. Όμως, το υπουργείο με τις ΚΥΑ & εγκυκλίους του που καθορίζουν τον τρόπο διδασκαλίας, αλλά και με τις παραλείψεις του (π.χ. έλλειψη προγραμματισμού, χορήγησης επαρκών κονδυλίων κ.α.) αναγκάζει τα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν με τρόπο που παραβαίνει τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές απορρέουν από το νόμο.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η ιεράρχηση ισχύος στο δίκαιο είναι: Σύνταγμα>Νόμος>ΠΔ>ΚΥΑ>ΥΑ>εγκύκλιος

Το κάθε Πανεπιστήμιο θα μπορούσε ίσως να καταφύγει στο Δικαστήριο, ζητώντας την προστασία του με εφαρμογή κατάλληλων ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΚΥΑ και της πρόσφατης εγκυκλίου.

Η σύνοδος των Πρυτάνεων θα πρέπει να θυμίσει στην πολιτική ηγεσία ότι δε μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπο που όχι μόνο αντιβαίνει κατάφωρα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, αλλά και δυσχεραίνει τα πανεπιστήμια ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους σχετικά με τη διασφάλιση της εργασιακής υγείας του προσωπικού τους, αλλά και των φοιτητών.

Αν το Υπουργείο συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, θα πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές του ευθύνες.

 
@Δρ ΕΔΙΠ
11 Ιαν 2022 15:01

α) Στη δβθμια έχει πνιγεί κάθε φωνή αντίστασης;
β) Αυτοδιοίκητο ΑΕΙ με κρατικό κορβανά (δηλαδή από τους φόρους μου), πώς ουσιαστικά γίνεται; (μού φαίνονται αντιφατικά)

Θα ήθελα σύντομη ενημέρωση και για τα δύο (δευτεροετής φοιτητής και εργαζόμενος)

 
Κουρασμένο μέλος ΔΕΠ
11 Ιαν 2022 15:00

«οι Πρυτάνεις θα διατυπώσουν τη δυσαρέσκειά τους ...»
αυτοδιοίκητο
τι ντροπή (!)

 
Aναστάσης
11 Ιαν 2022 13:59

@Πολιιτικο-ιδεολογική εκτίμηση

Ήσασταν εσείς στην Σοβιετική Ένωση πολίτης για να κάνετε και αναφορές σχετικά με τον κομμουνισμό;

 
Υπόμνημα στην Βουλή
11 Ιαν 2022 13:52

Οι διαρκείς, ανορθόδοξες, αυθαίρετες και κάθετες επεμβάσεις του υπουργείου επί καθενός επιστητού στα πανεπιστήμια (και όχι μόνον) απαξιώνουν τις πρυτανικές αρχές και τους πανεπιστημιακούς, καθιστώντας αμφίβολη την ορθολογική λειτουργία των πανεπιστημίων. Καλό θα ήταν η σύνοδος των πρυτάνεων (ως εκλεγμένη διοίκηση σε κάθε ΑΕΙ) να αποστείλει υπόμνημα έκκλησης στην Βουλή (που εκλέγεται από τον λαό), καταγγέλλοντας την δυσλειτουργία και την ασφυκτική κατάσταση που προκαλεί στην λειτουργία των πανεπιστημίων ο κυβερνητικός παρεμβατισμός, και απευθύνοντας έκκληση ώστε με παρέμβαση της Βουλής να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία τους μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων και των εκλεγμένων διοικήσεων τους.

 
@Δρ ΕΔΙΠ
11 Ιαν 2022 13:49

Ποιά φωνή αντίστασης να πνιγεί αγαπητέ/ή; Είδατε/ακούσατε καμια τέτοια τα τελευταία 10+ χρόνια; Δε χρει΄΄αζεται να κάνει τίποτα απολύτως το υπουργείο για αυτό!

 
@Πολιιτικο-ιδεολογική εκτίμηση
11 Ιαν 2022 13:46

Πεσ τα! Είναι απίστευτο! Σε λίγο εγκύκλιος για το τι ώρες θα πηγαίνει ο καθένας στην τουαλέτα.

 
Αυτοδιοίκητο
11 Ιαν 2022 13:18

Οι πρυτάνεις να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να της πουν ότι τα πανεπιστήμια αυτοδιοικούνται και θα κάνουν ό,τι εκείνα νομίζουν. Μαζέψτε τις εγκυκλίους σας λοιπόν.

 
ΕΚ
11 Ιαν 2022 13:15

Η κ. Κεραμέως επικοινωνεί εκ του ασφαλούς με τηλεδιασκέψεις. Τα παιδιά μας τα στέλνει ως πρόβατα επί σφαγή για να πετύχει ανοσία αγέλης. Μέχρι πρότινος τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ήταν εστίες υπερμετάδοσης του θανατηφόρου ιού. Τι άλλαξε τώρα;

 
Αλέξανδρος
11 Ιαν 2022 12:19

Η Ν.Δ δεν είχε ΕΤΟΙΜΟ υποτίθεται πρόγραμμα και νομοσχέδια που θα εφάρμοζε με το που θα γινόταν κυβέρνηση?

Ο κύριος Διγαλάκης δεν είχε δηλώσει οτι είναι ΕΤΟΙΜΟ σε συρτάρι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια?.

Σε λίγο θα μας πουν πάμε σε εκλογές δεν προλάβαμε την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας ΕΛΕΟΣ.....΄να πρόβλημα του νόμου Γραβόγλου δεν έχουν ασχοληθεί να λύσουν....

Ο κύριος Συρίγος σαν πανεπιστημιακός θα έπρεπε να είναι αντίθετος στην μετατροπή των πανεπιστημίων σε εξεταστικά κέντρα 3+ μήνες /12 γίνονται εξετάσεις στα Ελληνικα ΑΕΙ και θέλουν και επαναληπτικές ....

 
Αποφασίζομεν και Διατάζομεν
11 Ιαν 2022 11:55

Η ΝΔ ακολουθώντας τη σαλαμοποίηση των μέτρων επιβάλλει σε όλους τους τομείς της ζωής μας την αυταρχικότητα, την καταπίεση και την κατάλυση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η Δημόσια Παιδεία δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Εύγε τους!!!

Να γνωρίζουν όμως ότι όσο φασιστικότερο είναι ένα καθεστώς,
τόσο εκρηκτικότερη είναι η κατάλυσή του!!!

 
Πολιιτικο-ιδεολογική εκτίμηση
11 Ιαν 2022 11:55

Στη χώρα μας έχουμε το παράδοξο στον τομέα της παιδείας το αριστερό κόμμα να έχει εφαρμόσει φιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση και το δεξιό κόμμα να εφαρμόζει πολιτικές ορθόδοξου κομμουνισμού.

 
Ό,τι και να γίνει
11 Ιαν 2022 11:44

Δυσυχώς η εγκύκλιος έχει βγεί δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, δεν βλέπω φώς στον ορίζοντα, η εξεταστική θα γίνει κανονικά όπως όλα δείχνουν.

 
Δρ ΕΔΙΠ
11 Ιαν 2022 11:03

To οποιο αυτοδιοικητο των Ελληνικων πανεπιστημιων εχει πλεον καταλυθει απο το διδυμο Κεραμεως -Συριγος. Σε λιγο θα ερχονται εγκυκλιοι πως θα οριζουν πως πρεπει να τοποθετουνται και οι γλαστρες στα Πανεπιστημια. Θυμηθειτε αυτο , τα πειθαρχικα οργανα θα περασουν στα χερια της πολιτικης ηγεσιας , οπως στη δευτεροβαθμια , ωστε να πνιγεται καθε φωνη αντιστασης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.