ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα ειδοποίηση του ΠΣΔ για παραπλανητικό μήνυμα

Προσοχή!!! σε παραπλανητικό μήνυμα με θέμα: "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ " Δεν θα πρέπει να προχωρήσετε στο ζητούμενο.
Δημοσίευση: 13/01/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητοί χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου,

το μήνυμα που πιθανόν θα λάβατε ή έχετε λάβει από "Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο " με Θέμα " ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ" με σύνδεσμο **http://webmail.sch.gr.aprilmezagenesh.com/sch.gr/"; είναι παραπλανητικό.

Δεν θα πρέπει να προχωρήσετε στην ενέργεια που ζητείται. Πρόκειται για μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Η φόρμα που υποδεικνύει δεν ανήκει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο όπως προκύπτει και από το σύνδεσμο (URL) στον οποίο παραπέμπει.

Αν έχετε ήδη προχωρήσει στις ενέργειες που αναφέρει το μήνυμα θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης σας από το www.sch.gr/password.

Σας ενημερώνουμε ότι:

  •     Η πρόσβαση προς τη σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος αυτή, έχει απενεργοποιηθεί εντός του ΠΣΔ μόλις που έγινε αντιληπτό.
  •     Εγινε αναφορά προς την εταιρεία φιλοξενίας, για την απομάκρυνση της σελίδα αυτής.

Γενικά δεν θα πρέπει να ακολουθείτε οποιοδήποτε σύνδεσμο που υπάρχει σε τέτοια ύποπτα μηνύματα και που έχουν σκοπό την απόσπαση/υποκλοπή του κωδικου πρόσβασης σας είτε στο ΠΣΔ είτε σε άλλους ιστοτοπους, όπως οργανισμών, Τραπεζών, Δημοσίων Υπηρεσιών, δημοφιλών πληροφοριακών συστημάτων ή άλλων ιστοτόπων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ