ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Σε αναστολή εφαρμογής του δεύτερου Μηχανογραφικού "οδεύει" το υπ. Παιδείας για δύο λόγους

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Παιδείας δήλωσε σήμερα το πρωί στο esos ότι η αναστολή εφαρμογής του Μηχανογραφικού, μόνο για φέτος, ήδη συζητείται
Δημοσίευση: 14/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Παιδείας (και το πιο πιθανό είναι να αποφασιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα), να ανασταλεί στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις η εφαρμογή του δεύτερου Μηχανογραφικού, δηλαδή να μπορούν οι υποψήφιοι , τον Σεπτέμβριο να δηλώσουν νέο Μηχανογραφικό, διεκδικώντας κενές θέσεις , στα ΑΕΙ, που έχουν μείνει από το πρώτο .

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Παιδείας δήλωσε σήμερα το πρωί στο esos ότι η αναστολή εφαρμογής του Μηχανογραφικού, μόνο για φέτος, ήδη συζητείται και αν τελικά αποφασιστεί θα γίνει για δύο λόγους:

Πρώτον θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των Συντελεστών Βαρύτητας (σ.σ. εφαρμόζονται για πρώτη φορά φέτος)    που αποδίδονται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, και

Δεύτερον στις περσινές εξετάσεις η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είχε σημαντικά θετικά αποτελέσματα , καθώς το 93% των υποψηφίων μπήκε στα πρώτα τμήματα επιλογής.

Τι είναι το Β΄Μηχανογραφικό

Μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων, οι υποψήφιοι που δεν έχουν εισαχθεί σε καμία από τις δηλωθείσες επιλογές τους στα ΑΕΙ,  μπορούν να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίου (μηχανογραφικό δελτίο δεύτερης φάσης), επιλέγοντας χωρίς περιορισμό επιλογών, όσες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις επιθυμούν από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση με βάση την Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, την Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και τη βαθμολογική τους επίδοση.

Στη διαδικασία αυτή οι υποψήφιοι διεκδικούν τις θέσεις των οικείων σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, οι οποίες δεν πληρώθηκαν κατά τη διαδικασία του Α Μηχανογραφικού.

Σχόλια (15)

 
ε, όχι !
16 Ιαν 2022 20:42

η άριστη επιλογή-απόφαση- εφαρμογή να ανασταλεί; δεν το δέχομαι, μπράβο νίκη , μη μασάς . και τρίτο θέλουμε ! και ό,τι γουστάρεις , ό,τι σου έρθει, βρε παιδί μου !

 
Σοσιαλλήθωρος
15 Ιαν 2022 18:35

Πολύ σωστά.
Τα δύο μηχανογραφικά δεν εξυπηρετούν κανέναν.
Αποδείχτηκε και πέρυσι με την ΕΒΕ ότι τα παιδιά μπαίνουν στις πρώτες επιλογές τους.
Απλά πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα.
Και πρέπει να κλείσουν τα τμήματα των 3 και 5 φοιτητών.

 
@ΠΕ19
15 Ιαν 2022 16:33

Υπάρχει και η άλλη όψη αγαπητέ. ΑΔΙΚΟ είναι το προηγούμενο σύστημα !!!
Είμαι υποψήφιος Ιατρικής και γράφω άσχημα για ιατρική, έχω δηλώσει τα πάντα, Ιατρικές Φαρμακευτικές, μέχρι και Γεωπονική Ηρακλείου. Τελικά μπαίνω εκεί, δεν πάω γιατί είναι μακριά και δεν με ενδιαφέρει. Δε μπαίνει όμως και ο άλλος που τον ενδιαφέρει, αφού εγώ του έφαγα τη θέση. Ακόμη χειρότερα είναι να γραφτώ και να μην τελειώσω και ακόμη χειρότερα να πάρω πτυχίο και τελικά να δουλεύω ντελιβερι, ενώ ο "άλλος" ενδιαφερόταν πραγματικά.

 
ΞΑΝΘΟΣ
15 Ιαν 2022 14:30

Είναι απλό .....για τη κουβέντα της βάσης στα κολέγια.....!
Εκεί όντως και κακώς δεν υπάρχει βάση......ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΙ....!!!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ Η ΒΑΘΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.....ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.
ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

 
Apostolos
15 Ιαν 2022 07:32

ένα πραγματικό παράδειγμα για το πως διαστρέβλωσε η ΕΒΕ τις 1ες προτιμήσεις στα Μηχανογραφικά είναι πχ το Φυσικό Ιωαννίνων (ΕΒΕ: 9,58) από το 2009 ως και το 2020 είχε από 40 ως 69 πρώτες προτιμήσεις στα μηχανογραφικά. Το 2021 με την ΕΒΕ είχε ... 132 πρώτες προτιμήσεις!!! Ξαφνικά οι υποψήφιοι την ερωτεύτηκαν.

 
Apostolos
15 Ιαν 2022 07:22

@Εκπαιδευτικός14 Ιαν 2022 15:02

Αυτό με την 1η επιλογή είναι ένα ωραίο στατιστικό παιχνίδι. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Εγώ θέλω να περάσω στην σχολή Α η οποία όμως έχει ΕΒΕ 17 αλλά εγώ έχω γράψει 13. Δεν μπορώ να την δηλώσω στο μηχανογραφικό, επομένως αναγκαστικά δηλώνω ως 1η επιλογή την σχολή Β που έχει ΕΒΕ 13. Στην πραγματικότητα αυτή η σχολή δεν είναι η 1η μου επιλογή αλλά στο μηχανογραφικό που καταθέτω στο Υπουργείο είναι 1η αναγκαστικά!
Ετσι στατιστικά έχουμε 93% 1ες επιλογές χωρίς να ξέρουμε όμως πόσες από αυτές είναι πραγματικές. Καλό? Πανέξυπνο.

 
Γονιός
14 Ιαν 2022 20:37

Όχι μόνο αυτό αλλά να καταργηθεί και η τράπεζα θεμάτων.

 
ΠΕ19
14 Ιαν 2022 17:57

Τα διπλά μηχανογραφικά είναι ΛΑΘΟΣ όπως ΛΑΘΟΣ ήταν και οι πράσινες οι κόκκινε και θαλασσιές σχολές (όχι χάντρες) του Γαβρόγλου.
Αν κάνεις εξετάσεις αυτός που γράφει καλύτερα διαλέγει πρώτος και δεν πρέπει να γίνονται αλχημείες !!! Για να δείτε πόσο ΑΔΙΚΟ είναι το σύστημα !!!
Είμαι υποψήφιος Ιατρικής γράφω από 17500 μέχρι 18000 μόρια (ανάλογα με τον υπολογισμό της κάθε σχολής) έχω δηλώσει Ιατρικές Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικής και κτηνιατρικής τις χάνω όλες για ελάχιστα και δεν περνώ με το πρώτο στο δεύτερο μου μένει να διαλέξω από τη Χημεία Λαμίας και τη Γεωπονική Ηρακλείου ενώ έχω χάσει βιολογικά και Χημικά. Μετά πληρώνεις ή δε πληρώνεις το Κούγια για δικαστήρια.
Αν βάλει κάποιος κάτω το διαφορετικό υπολογισμό των μορίων ανά σχολή και το διπλό μηχανογραφικό το πράγμα πάει μέχρι και σε σκάνδαλο.
Ούτε στις ποιο μαύρες μέρες τις Ελπίδας που ερχότανε !!!!

 
Ανδρεας
14 Ιαν 2022 15:09

Η πιο λογική απόφαση που πήρε η υπουργός στη θητεία της.
Οι 2 φασεις του μηχανογραφικοί ήταν εντελώς άχρηστες και πιθανόν επικίνδυνες για τους καλούς μαθητές μας.
Πρέπει να το ανακοινώσει άμεσα και γιατί είναι απόλυτα σωστό και για να ηρεμήσει λίγο τους μαθητές της Γ Λυκείου.

 
Εκπαιδευτικός
14 Ιαν 2022 15:02

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης είχε ως αποτέλεσμα το 93% να πέρασει στην σχολή πρώτης επιλογής τους!!!

Υ.Γ.
Καλά λένε πως η κυβέρνηση μας κάνει καλύτερους χριστιανούς ... Κάθε λίγο και λιγάκι κάνουμε τον σταυρό μας.

 
Αλλάριχος ο Βησιγότθος
14 Ιαν 2022 14:11

Εδώ και 2 χρόνια γράφουμε για το Σχέδιο "ΚΕΡΑΜΙΔΑ".Ο θάνατος της δημόσιας δωρεάν παιδείας φέρει υπογραφή κ ονοματεπώνυμο.
Κ Ε Ρ Α Μ Ε Ω Σ.

 
foros1
14 Ιαν 2022 12:44

Το "παμε στοιχημα" της υπουργου μας πηρε αναβολη για μετα τις εκλογες!

 
WHATEVER
14 Ιαν 2022 12:21

Γιατί μιλάτε έτσι για την υπερεπιτυχημένη υπουργό;

 
Τα διαλύσατε όλα
14 Ιαν 2022 11:27

Τα διαλύσατε ΄΄ολα... παντού όπως και στις πανελλαδικές...

Πόσες προτιμήσεις μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι στα Κολέγια;

Πόσo είναι η βάση εισαγωγής στα " Κολέγια;

Δεν ικανοποιηθήκατε που πέρσι έμειναν κενες χιλιάδες θεσεις ενώ αφήσατε 40.000 υποψήφιους φοιτητές εκτός ΑΕΙ ;;

Φύγετε τα έχετε διαλύσει όλα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.