ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Έξι ερωτήσεις-απαντήσεις για τη συμμετοχή των φοιτητών στις εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου

Δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2 θα έχουν οι φοιτητές , μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία
Δημοσίευση: 14/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκινούν την άλλη εβδομάδα εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων  με τη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, που έχει διεξαχθεί έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης και ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2 θα έχουν οι φοιτητές , μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία,

Ακολουθούν έξι ερωτήσεις- απαντήσεις
 
1. Με ποια διαδικασία θα διεξαχθούν οι εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών;

Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται απικλειστικά με τη φυσική παρουσία φοιτητών και διδασκόντων.

2. Εάν ένας φοιτητής διαπιστώσει ότι είναι θετικός στον Κορωνοϊό;

Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης.

3. Πως θα γνωρίζει το τμήμα μου ότι έχω νοσήσει;

Η απουσία τους λόγω νόσησης τεκμαίρεται μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

4. Πότε θα εξεταστούν οι φοιτητές που απουσίαζαν, επειδή νόσησαν;

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.

5. Τι πρέπει να φέρει μαζί του ο φοιτητής για τη συμμετοχή στις εξετάσεις;

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι:

  •     πιστοποιητικού εμβολιασμού,
  •     πιστοποιητικού νόσησης,
  •     βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου,
  •     εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

6. Η μάσκα θα πρέπει να τη φορούν οι φοιτητές και στη διάρκεια της εξέτασης;

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Επισήμανση: Η αποφυγή δήλωσης νόσησης από κορωνοϊό Covid -19 προκειμένου να παραστούν οι φοιτητές στην εξέταση, είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Τι ισχύει για τους φοιτητές που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή κωδικούς TAXISNET

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τους  φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. που δεν μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (π.χ. αλλοδαποί ή άλλοι φοιτητές που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή κωδικούς TAXISNET ή κωδικούς για εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης και αυθεντικοποίησης στην ως άνω πλατφόρμα), υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος, σύμφωνα με την οποία:

Α. Οι προαναφερόμενοι  φοιτητές έχουν πρόσβαση στα Α.Ε.Ι. και στις Α.Ε.Α. και κατ ́ επέκταση συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου με τη διαδικασία ελέγχου ταυτοπροσωπίας και παράλληλη επίδειξη:

είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 746/08.01.2022 (Β ́32) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,

είτε πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 746/08.01.2022 (Β ́32) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,

είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής μοριακού τεστ (PCR) έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Β. Οι ανωτέρω φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη και δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα, έχοντας ως τεκμήριο:

α) την παρουσίαση θετικού μοριακού τέστ (PCR) ή

β) την παρουσίαση θετικού τεστ αντιγόνου (rapid) κατά το χρόνο εξέτασης.

Σχόλια (6)

 
Εγκύκλιος
17 Ιαν 2022 12:08

Να μαζέψει την εγκύκλιό του ο αναπληρωτής καθηγητής που θέλει να επιβάλει το δικό του σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και να αφήσει τα ιδρύματα να αποφασίσουν μόνα τους πώς θα κάνουν τις εξετάσεις.

 
@anna gutnare
14 Ιαν 2022 17:02

έχετε δίκιο. Και επαφίεται μετά στους ΔΕΠ να κάνουν τους ντεντέκτιβ των πιστοποιητικών.

 
anna gutnare
14 Ιαν 2022 15:06

To EDUPASS μπάζει από παντού. Κάνω PCR γιατί δεν είμαι καλά στις 20-1-2022 το μεσημέρι. Έχω μάθημα να δώσω στις 5 η ώρα την ίδια μέρα και δεν πηγαίνω για το αυτονόητο. Το αποτέλεσμα του PCR βγαίνει την επόμενη μέρα και είναι θετικό. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως ενώ θα έχω χάσει το μάθημα λόγω κορωνοϊού στο EDUPASS θα φαίνομαι πράσινος και δεν θα έχω δικαίωμα να εξετασθώ . Ας απαντήσουν οι λαλίστατοι του υπουργείου.

 
foititis
14 Ιαν 2022 13:07

εχει παει ηδη πολυ καλα αυτο, μπραβο, συνεχιστε.
Χτες ημουν 6 ωρες διπλα σε κρουσμα: δεν το δηλωσε, δεν ενημερώθηκα μετα.

 
Live your myth in Greece
14 Ιαν 2022 12:07

"Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος."
Και μετά λένε ότι δεν θα προσελκύσουμε αλλοδαπούς φοιτητές...!

 
Επιδοτούμενο πετρέλαιο ... με ανοιχτά παράθυρα
14 Ιαν 2022 12:01

Ιδιαίτερα, όσοι θα εξετάζονται ώρες 6μμ-9μμ να φέρουν κουβέρτα-σκούφο-γάντια-κονιάκ, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν (στενές επαφές δεν επιτρέπονται). Το κορονοπάρτι θα είναι δίχως μουσική, αλλά με πετρέλαιο επιδοτούμενο και ταυτόχρονα ανοιχτά παράθυρα για αερισμό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ