ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα νέα του Παν. Πατρών

Δημοσίευση: 14/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δια ζώσης διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Μετά από την διεξοδική συζήτηση στην Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα  τις  εξ’ αποστάσεως εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου,  παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με παρισταμένους την Υπουργό, τον  Υφυπουργό και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ.κ.  Νίκη Κεραμέως, Άγγελο Συρίγο και Απόστολο Δημητρόπουλο αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία του εξαμήνου δια ζώσης με αυξημένα μέτρα προστασίας για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων,  σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας επισημαίνει, ότι θα τηρηθεί με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά την διάρκεια των εξετάσεων και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν σε βαθμό απειλητικό για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα θα τεθεί εκ νέου το θέμα και  η Πρυτανική Αρχή θα πράξει τα δέοντα.

Δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2 θα έχουν οι φοιτητές σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία. Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται με φυσική παρουσία. Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης.

Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass. Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι: πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας. (https://www.minedu.gov.gr/news/51121-10-01-22-odigies-sxetika-me-ti-diek...)

Αναθεωρημένες Οδηγίες Απομόνωσης και Καραντίνας Κρουσμάτων COVID

Στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/ygeionomiko-protokollo-covid-19-kai-orismos-ypeft... έχουν αναρτηθεί αναθεωρημένες οι οδηγίες απομόνωσης και καραντίνας κρουσμάτων COVID, για την ενημέρωση σας.

Αντεπιστέλλον Μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής ο Καθηγητής/ Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου  Πατρών Δ. Δαμάσκος

Με την διάκριση του Αντεπιστέλλοντος  Μέλους του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής τιμήθηκε  ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας Δημήτριος Δαμάσκος με απόφαση της 143ης  Συνάντησης των Μελών του Συμβουλίου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής στις 6 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται σε επιστήμονες των οποίων η συμβολή στον τομέα της Αρχαιολογίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα μέλη του Ινστιτούτου είναι διακεκριμένοι μελετητές που κατέχουν αναγνωρισμένη  θέση σε κάποιον κλάδο της αρχαιολογίας ή στις τέχνες και τις επιστήμες που σχετίζονται με αυτόν, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της εκπαίδευσης, της συντήρησης και των μουσείων. Προκειμένου να τους απονεμηθεί αυτή η διάκριση, τα μέλη προτείνονται από τους συναδέλφους τους και εκλέγονται κατόπιν ψηφοφορίας του Συμβουλίου https://www.archaeological.org/. Στο πλαίσιο αυτό η συγκεκριμένη διάκριση του  Καθηγητή Δημήτρη Δαμάσκου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών γιατί αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την επιστημονική αρτιότητα και την Αριστεία του Διδακτικού Προσωπικού του.

Την 3η και  7η  θέση κατέκτησαν  σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς  οι  Φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό INTERNATIONAL STUDENT DESIGN COMPETITION 2021, #PCBeTheChange, του οποίου η τελική φάση  διεξήχθη στις 17/12/2021 κατέκτησαν οι φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο διαγωνισμός Innovation for Environmental Change #PCBeTheChange είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Altium (Upverter Education), IPC Education Foundation και Arduino για τη συμμετοχή, την εκπαίδευση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών στον σχεδιασμό PCB, με σκοπό την επίλυση των πιο απαιτητικών περιβαλλοντικών προκλήσεων στον κόσμο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 88 ομάδες από 17 χώρες, ενώ στην τελική 5-άδα η Λέσχη Ρομποτικής είχε να συναγωνισθεί με ομάδες από πανεπιστήμια όπως: Curtin University (Perth Australia), University of San Diego (CA), Triton College (Illinois).Επίσης, η Λέσχη Ρομποτικής κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία Comodule Linefollowing του διαγωνισμού́  Robotex International με τo ρομπότ "Dromeas XIII". Ο διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής Robotex International διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 5-7 Νοεμβρίου 2021. Φέτος συγκέντρωσε σε όλες τις κατηγορίες 600 συμμετέχοντες από 21 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας και περίπου 1500 επισκέπτες.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου πραγματοποιείται Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Ένταξη & Εκπαίδευση των ΡΟΜΑ στη Δυτική Ελλάδα»

Αύριο 15 Ιανουαρίου πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» Ενημερωτική – Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Ένταξη & Εκπαίδευση των ΡΟΜΑ στη Δυτική Ελλάδα». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών αύριο  Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 10:00 στην αίθουσα ΙΙ.9. Η Ημερίδα απευθύνεται στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (Στελέχη, Διευθυντές, Εκπαιδευτικούς, συνεργαζόμενους φορείς κλπ). Θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την πανδημία Covid19.Θα υπάρχει δυνατότητα και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση.
Join Zoom Meeting
https://upatras-gr.zoom.us/j/3593636601?pwd=VER6TGRzZ0d1dlJiYjhMTTVsZVBn...
Meeting ID: 359 363 6601

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ο προκριματικός διαγωνισμός του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας αδιάλειπτα από το 2011/12. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Αίσθηση, νόηση και το ερώτημα για τη γνώση». Στη διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από πεντακόσιοι μαθητές και μαθήτριες λυκείου από όλη την Ελλάδα. Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια δράση συνεργασίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου διά του Τμήματος Φιλοσοφίας με τη Μέση Εκπαίδευση. Τα βραβεία χορηγεί το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών  Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο τελικός του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Φεβρουαρίου διαδικτυακά.
https://contest.philosophy-upatras.gr/
https://www.facebook.com/mathitikos.diagonismos.filosofias/

Παρατείνεται έως 30/1/2022 ο  διαγωνισμός για τη δημιουργία λογότυπου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του ΠΠ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για το σχεδιασμό του λογοτύπου της έως την 30η Ιανουαρίου 2022. Αναλυτικές πληροφορίες για να διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/diagonismos-gia-ti-dimiourgia-logotypou-tis-epitr...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.