Τ. Θεοδωρικάκος: «Τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στελεχώνουν πτυχιούχοι που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία από μπαχαλάκηδες»

« Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, που είναι καθολικό αίτημα της ελληνική κοινωνίας. Αμφιβάλει κανείς ότι η μέση ελληνική οικογένεια κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τα παιδιά της να μπουν στο πανεπιστήμιο. Και γιατί γίνεται όλο; Γιατί το πανεπιστήμιο προσφέρει γνώση για να μπουν με περισσότερα εφόδια τα παιδιά στην αγορά εργασίας. Με αυτά τα δεδομένα το σύνολο των ελληνικών οικογενειών θέλουν το πανεπιστήμιο να λειτουργεί κανονικά και με ασφάλεια» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια: «Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα θέματα με ψυχραιμία, με ηρεμία και με σχέδιο. Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το δικό μας χέρι για να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια, για όλους τους φοιτητές, όλους τους καθηγητές, για τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, για τις πρυτανικές αρχές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα πλέον να παρεμβαίνει όταν οι Πρυτανικές Αρχές, καταγγέλλουν παράνομες πράξεις. Επί των ημερών μου, τους τελευταίους δυόμιση μήνες, η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της νομιμότητας έχει μπει 5 φορές, σε Πανεπιστημιακούς χώρους για να γκρεμίσει παράγκες. Γκρέμισε παράγκα στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και στη συνέχεια τρεις φορές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρχε μια ψευτοκατάληψη επί 34 χρόνια που δημιουργούσε πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου».
Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση και τηρείται το χρονοδιάγραμμα: «Ο νόμος προβλέπει ότι σε κάθε Πανεπιστήμιο, οι πρυτανικές αρχές πρέπει να καταθέσουν σχέδιο ασφαλείας που πρέπει να περιλαμβάνει την ελεγχόμενη είσοδο στο Πανεπιστήμιο, κάμερες για να μπορείς να έχεις εικόνα αυτής της εισόδου και τη δυνατότητα αξιοποίησης των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» και πρόσθεσε: «Τη Δευτέρα ξεκινάει η τετράμηνη εκπαίδευση των ομάδων αυτών στην Κομοτηνή. Δεν είναι δυνατόν να στείλουμε Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση. Μετά αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι 303 αγόρια και 97 κορίτσια και είναι στο σύνολό τους πτυχιούχοι πανεπιστημίων θα αναλάβουν τον τομέα ασφάλειας. Είναι η γενιά ανθρώπων που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες».
Ερωτηθείς για την κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Η εικόνα που μας έχει δώσει ο πρύτανης, είναι ότι η κατάληψη είναι αποτέλεσμα απόφασης του φοιτητικού συλλόγου. Εμείς, όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία να υποτιμήσουμε και να μην σεβαστούμε τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων. Είναι φοιτητές, έχουν τις διαδικασίες τους και αυτές είναι σεβαστές. Δεν είναι δουλειά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας ούτε να τις κρίνει, ούτε να τις αξιολογήσει. Δουλειά του Υπουργείου και της Αστυνομίας μας είναι η ασφάλεια του πολίτη. Γι’ αυτό σας λέω ξεκάθαρα ότι δεν θα παρανομήσουμε εμείς ποτέ. Εμείς θα εφαρμόζουμε τους νόμους για την ασφάλεια των παιδιών μας και των καθηγητών στο πανεπιστήμιο».
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Διευκρινίσεις: Τι αλλάζει στις ημερομηνίες λήξης μαθημάτων
- Διευθυντές Σχολείων: Όχι ο 2ος αλλά ο τελευταίος
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ (ΕΔ ΕΣΠΑ) του υπ.Παιδείας
- Προκαταρκτική για το ατύχημα του 15χρονου μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
- Η παράδοση 177.000 σετ ρομποτικής ξεκίνησε στα σχολεία
- Διαμόρφωση κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας για τη στέγαση Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
- Τροπολογίες για Πειραματικά-Πρότυπα και μέλη ΕΕΠ-ΕΔΠ των ΑΕΙ
- Τιμητική Εκδήλωση για 41 Ομότιμους Καθηγητές του ΑΠΘ
- Διευθυντές Σχολείων: Το χρονοδιάγραμμα το οποίο ανακοίνωσε ο Αλ. Κόπτσης στους Διευθυντές Εκπαίδευσης
- Αστυνομικές δυνάμεις "τερμάτισαν" την 18ήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ
Σχόλια (8)
Κάποιος να πει στον άνθρωπο ότι εκθέτει την κυβέρνηση με τις δηλω΄σεις του. Τις προάλλες έλεγε ότι η κατάληψη στο ΑΠΘ ήταν "με απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών" και ότι ποιός είναι αυτός να τους κρίνει - αν είναι δυνατόν! Τώρα τάχαμου οι αστυνομικοί θα είναι "παθόντες" έχοντας "ζήσει την ταλαιπωρία".
Σαν να μας λένε ότι ο χειρουργός δε μπορεί να κάνει εγχείρηση σκωληκοειδήτιδος αν δεν την είχε πάθει ο ίδιος...
Αγαπητέ/ή, το Πανεπιστήμιο ΔΕΝ τους χωράει όλους, ΟΧΙ. Και ειδικά δε χωράει τους κουκουλοφόρους που εγκληματούν, και όσους τους κλείνουν το ματάκι.
Περίεργες απόψεις.... Το ότι έχουμε παρακράτος και ομάδες κουκουλοφόρων να δρουν ανενόχλητοι στα ΑΕΙ οφείλεται δηλαδή στο ότι δεν έχουμε τη χρηματοδότηση του...Χάρβαρντ. "Δημοκρατικές λειτουργίες" είναι για σας οι καταλήψεις και το ξύλο; Γιατί εγώ τόσα χρόνια δε βλέπω βία της αστυνομίας στα ΑΕΙ, βλέπω βία των τραμπούκων με τις κουκούλες.
Διαβάζω εδώ τα σχόλια και εκπλήσσομαι πραγματικά τι μυαλό κουβαλά ο κόσμος. Λένε άλλοι για Harvard και Οξφορδή και για καθαριότητες και γω δε ξέρω τι και κάνουν λες και τα πανεπίστημια αυτά λαμβάνουν την ίδια χρηματοδότηση με τα Ελληνικά. Το Harvard μόνο του λαμβάνει πολυ περισσότερα χρήματα ανά έτος απ όλο τον προυπολογισμό του Υπ. Παιδείας της Ελλάδας. Αν θέλετε καθαριότητα νέα κτήρια και εργαστήρια να αναφερθείτε αυτούς που συστηματικά μειώνουν τη χρηματοδότηση των ελληνικών πανεπιστημίων και οχι τους καθηγητές και τους φοιτητές που ζητούν ενα πανεπιστήμιο που τους χωρά όλους, με δημοκρατικές λειτουργίες και χωρίς τη βία της αστυνομίας.
Από τις λίγες σωστές αποφάσεις που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας, τα τελευταία 2 χρόνια. Η οπισθοδρόμηση με τους μπαχαλάκηδες πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Δεν βλέπω σε ποιο σημείο μπορεί να πειράξει κάποιο νομοταγή πολίτη - μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας η ύπαρξη αστυνομίας. Αυτοί που κοιτάνε τη δουλειά τους και σέβονται τους κανόνες, δεν θα ενοχληθούν από την αστυνομία. Για να λειτουργήσει όμως σωστά ο θεσμός, πρέπει να μπουν κάμερες παντού, μέσα-έξω, σε κοινόχρηστους χώρους, αλλιώς η προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας θα είναι ελλιπής.
Να ανήκουν οι ομάδες αυτές στο Δημοσίας Τάξης. Να ενταχθούν στο εκάστοτε Πανεπιστήμιο.
Γιατί θα πρέπει σε όλο αυτό το χάος να μπεί μια τάξη. Πας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Harvard και στην τελευταία Μπανανία και χαίρεσαι πραγματικά να βλέπεις αυτή την καθαριότητα που υπάρχει, και πας στην Ελλάδα και βλέπεις όλο αυτό το μπάχαλο το οποίο επικρατεί από το 1974 και ντρέπεσαι πραγματικά και αναρωτιέσαι για το τι σημαίνει έρευνα σε ένα Ελληνικό πανεπιστήμιο με αμφιθέατρα λεηλατημένα και με πανάκριβους εξοπλισμούς εργαστηρίων κατεστραμένους. Αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώσει οριστικά. Όσο για τις κάμερες, θα υπάρξουν αντιδράσεις όμως όλοι θα συμφωνήσουν αργότερα.
"Μετά αυτά τα παιδιά..... 303 αγόρια και 97 κορίτσια..... που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες".
Δηλαδή τα 400 παιδιά (που θα βάλετε εσείς) θα παίζουν το "κλέφτες κι αστυνόμους" με τα άλλα παιδιά (τους μπαχαλάκηδες) μέσα στα Πανεπιστήμια?
Είναι επίσης καρατσεκαρισμένο, ότι κανένα από τα 400 παιδιά δεν ήταν πρώην.... από τ' άλλα παιδιά? Εξετάσατε καλά τους "φακέλους" τους και είστε σίγουρος?