ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φοιτητές που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή κωδικούς TAXISNET: Τι θα ισχύσει στην εξεταστική χειμερινού εξαμήνου

Μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζανα, έχοντας ως τεκμήριο: α) την παρουσίαση θετικού μοριακού τέστ (PCR) ή β) την παρουσίαση θετικού τεστ αντιγόνου (rapid) κατά το χρόνο
Δημοσίευση: 14/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τους  φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. που δεν μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (π.χ. αλλοδαποί ή άλλοι φοιτητές που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή κωδικούς TAXISNET ή κωδικούς για εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης και αυθεντικοποίησης στην ως άνω πλατφόρμα), υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος, σύμφωνα με την οποία:

Α. Οι προαναφερόμενοι  φοιτητές έχουν πρόσβαση στα Α.Ε.Ι. και στις Α.Ε.Α. και κατ ́ επέκταση συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου με τη διαδικασία ελέγχου ταυτοπροσωπίας και παράλληλη επίδειξη:

  • είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 746/08.01.2022 (Β ́32) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 746/08.01.2022 (Β ́32) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής μοριακού τεστ (PCR) έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Β. Οι ανωτέρω φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη και δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα, έχοντας ως τεκμήριο:

α) την παρουσίαση θετικού μοριακού τέστ (PCR) ή

β) την παρουσίαση θετικού τεστ αντιγόνου (rapid) κατά το χρόνο εξέτασης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (5)

 
ΔΕΠ
16 Ιαν 2022 18:24

Κύριε Συρρίγο, κατά την ταπεινή μου άποψη τα έχετε κάνει θάλασσα εκεί στο υπουργείο σ'αυτό το ζητημα. Προσπαθείτε να ελέγξετε ένα πολύπλοκο σύστημα με συνεχείς διορθωτικές κινήσεις λες και δεν έχετε γνώση του πως δουλεύουν "τα γρανάζια". Το παράξενο είναι ότι είσαστε και εσείς μέλος ΔΕΠ. Είστε ειδικός στον τομέα σας, αλλά δεν γνωρίζετε από διαχείριση ενός τόσο τεράστιου ζωντανού οργανισμού όπως η τριτοβάθμια παιδεία στην Ελλάδα. Με κεντρικά φιρμάνια δε βγαίνει κάτι. Κάθε πανεπιστήμιο είναι λίγο διαφορετικό. Ειλικρινά νομίζετε ότι το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ μπορούν να κάνουν εξετάσεις με τον ίδιο τρόπο όπως η Καστοριά και η Λήμνος;
Ο κεντρικός έλεγχος δε "βγαίνει". Θα έπρεπε να αφήσετε τα ΑΕΙ να οργανώσουν τις εξετάσεις τους όπως ξέρουν και μπορούν στο πλαίσιο της υποτιθμέμενης αυτονομίας τους, την οποία ποτέ δεν είχαν, αλλά τελευταία την έχετε καταντήσει ανέκδοτο.

 
Τί άλλο θα ακούσουμε από δαύτους;;;;
16 Ιαν 2022 17:11

Εκεί που λες ότι έχουν πιάσει πάτο,
καταλαβαίνεις ότι η μακράν ελεεινότερη και φασιστικότερη κυβέρνηση
μετά τη Δικτατορία,
έχει πάντα περιθώρια
....χειροτέρευσης...

 
"Επιχείρησις Γης Μαδιάμ"
16 Ιαν 2022 11:34

Σε μια χαρακτηριστική σκηνή της ομώνυμης ταινίας, γίνεται η εξής στιχομυθία:
Αρχηγός: Ορίστε, παρακαλώ. Να τον ενημερώσετε.
Θου Βου: Ναι, να με ενημερώσετε, γιατί εξαγριώθηκα!

Φαίνεται ότι βιώνουμε άλλη μια τέτοια σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία, μόνον που τώρα είναι για κλάματα.

 
Πλέκουμε και πουλόβερ
14 Ιαν 2022 22:24

... για να μην ξεπαγιάζουν οι εξεταζόμενοι στην χειμερινή εξεταστική. Όποιος δεν έχει, να συνεννοηθεί με τον διδάσκοντα του μαθήματος προσκομίζοντας μαλλί για το πλέξιμο. Όλο τον χρόνο θα κλείνονται ραντεβού για να σας πάρουν μέτρα και για πρόβα, προσκομίζοντας τέστ PCR ή τεστ αντιγόνου (rapid). Μόλις ολοκληρώνεται κάθε παραγγελία, θα επιτρέπεται να εξεταστούν στα μαθήματα. Θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος.

 
Συρίγο δώστα όλα!
14 Ιαν 2022 20:23

Κατά το «Τσοβόλα δώστα όλα», τώρα έχουμε το νέο σλόγκαν που φωνάζουν οι «άριστοι» μεταξύ τους!
Είναι φοβερό τι μπορεί να κάνει κανείς για να είναι αρεστός στην παράταξη του!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.