ΒΟΥΛΗ

Ζ. Μακρή: Δεν βρίσκουμε Σχολικούς Νοσηλευτές για τα σχολεία

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 14/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας παρά τις προκλήσεις για την πρόσληψη  Σχολικών Νοσηλευτών κλάδο ΠΕ25, δεν βρίσκει   υποψηφίους αυτού του κλάδου, δήλωσε  η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης.

Ήδη, είπε η υφυπουργός Παιδείας,  από την πρώτη φάση πρόσληψης των μελών ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού παρατηρήθηκαν ελλείψεις υποψηφίων, με τη σημαντικότερη έλλειψη να παρουσιάζεται στον κλάδο ΠΕ25 των Σχολικών Νοσηλευτών.

Ενδεικτικά, ανέφερε, στην πρώτη φάση των προσλήψεων υπήρχαν 92 επιπλέον κενά του κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και δεν βρέθηκαν,   υποψήφιοι.

Ομοίως, πρόσθεσε,  και στη δεύτερη φάση πρόσληψης υπήρξαν 35 κενά και πάλι δεν βρέθηκαν υποψήφιοι.

«Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου του 2021 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία εφεξής παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ως προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης που είναι ενταγμένοι στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α΄ του ΑΣΕΠ του κλάδου ΠΕ8702 της Νοσηλευτικής, εφόσον οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολικούς νοσηλευτές αυτού του κλάδου δεν μπορούν να καλυφθούν από τα μέλη που είναι ενταγμένα στον αξιολογικό πίνακα Γ1 του ΑΣΕΠ του οικείου κλάδου», τόνισε η Ζ. Μακρή και υπογράμμισε τα εξής:

  • Επίσης επανακαθορίζεται η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για τα ΚΕΔΑΣΥ, μέσω ειδικής πρόσκλησης πρόσληψης, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών».
  • Με  τροπολογία που περιλάβαμε στον νόμο 4876/2021, που δημοσιεύθηκε στις 23/12/2021, προβλέπεται ότι ειδικά για το σχολικό έτος 2021-2022 στις περιπτώσεις μη κάλυψης των λειτουργικών αναγκών για θέσεις ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω εξάντλησης των υποψηφίων από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, οι οικείοι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης μπορούν να εκδίδουν τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σχόλια (8)

 
Έλλειψη ΠΕ, ΤΕ κ ελλείψη αυτών ΔΕ
17 Ιαν 2022 21:12

όπως στα νοσοκομεία. Πως δεν βρίσκετε;

 
Κώστας
17 Ιαν 2022 15:52

Υπάρχουν καμιά 10000 σε αναστολή, άμα θες βρίσκεις αλλιώς κάνεις τον τυφλό....

 
Δάσκαλος.
17 Ιαν 2022 10:19

Όλα τα είχατε και αυτό τώρα σας λείπει. Βρε χαμένοι στο διάστημα είσαστε. Μόνο τον εαυτό σας μην χάσετε.

 
Γονιός
16 Ιαν 2022 19:33

Εδώ τα βρίσκετε όλα καλώς με τη διασπορά στα σχολεία με τους νοσηλευτές θα έχετε πρόβλημα; Δεν το πιστεύω!

 
Δε βρίσκουν …
16 Ιαν 2022 18:46

Ο κόσμος παρακαλάει για οποιαδήποτε δουλειά και αυτοί δε βρίσκουν νοσηλευτή για σχολείο;

 
Γεώργιος
16 Ιαν 2022 12:08

Έπρεπε να έχετε είδη βρει.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

 
Ετεροαπασχόληση
16 Ιαν 2022 11:31

Δεν πειράζει καθόλου, έχουν γίνει τα σχολεία κέντρα μαζικής απασχόλησης ψυχολόγων, τι να τους κάνουμε τους νοσηλευτές....

 
Χάσατε τη μπάλα
15 Ιαν 2022 16:53

Εγώ λέω να βάλετε ντέντεκτιβ. Έχετε βρει και τίποτα εκεί στο υπουργείο, 2,5 χρόνια τώρα? Μόνο τη μπάλα του βόλεϊ δεν χάσατε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.