ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση του Δικτύου ΑΕΙ για την Αειφορία

Δημοσίευση: 18/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαδικτυακή συνάντηση του Δικτύου ΑΕΙ για την Αειφορία  πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17/1 για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συγκρότηση και η λειτουργία του Δικτύου κατά το πρότυπο της Συνόδου των Πρυτάνεων και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το 2022.

Επιπλέον, συγκροτήθηκαν δύο ομάδες εργασίας, υπό τον συντονισμό του Ομότιμου Καθηγητή Μιχάλη Σκούλλου.

Η πρώτη ομάδα εργασίας έχει ως σκοπό να καταρτίσει την εισήγηση για την αναθεώρηση της Χάρτας των Πανεπιστημίων για την Αειφορία, ύστερα από τη σχετική εξουσιοδότηση του Δικτύου από την 98η Σύνοδο Πρυτάνεων τον Δεκέμβριο 2021.

Η δεύτερη ομάδα εργασίας έχει ως σκοπό να προετοιμάσει κατευθυντήριες οδηγίες για τους άξονες για την αειφορία στον στρατηγικό σχεδιασμό των πανεπιστημίων, ενόψει και της σύναψης προγραμματικών συμφωνιών των ιδρυμάτων με το Υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα.

Τέλος, συζητήθηκε η συμβολή του Δικτύου στην Εθνική Έκθεση Εθελοντικής Αξιολόγησης για την επίτευξη των 17 στόχων της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η συμμετοχή στην Παγκόσμια Διάσκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ για την ανώτατη εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2022 με στόχο την αναμόρφωση των παραδοσιακών μοντέλων της ανώτατης εκπαίδευσης, για την προώθηση της παγκόσμιας ατζέντας για την αειφόρο ανάπτυξη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ