ΣτΕ: Στις 4 Φεβρουαρίου θα συζητηθούν προδικαστικά ερωτήματα για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ

18/01/2022

Άκουσε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ενόψει:

α) της κατάθεσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αίτησης ακύρωσης της Φ.153/177037/12.11.2019 απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Κύρωση πινάκων εισαγομένων στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την κατηγορία των αθλητών, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020» και κάθε άλλης σχετικής πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης κα

β) της εκδοθείσας επί της αίτησης αυτής 1250/2021 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία διατυπώνονται κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 3900/2010, τα ακόλουθα προδικαστικά ερωτήματα:

«1) το ζήτημα της συνταγματικότητας των διατάξεων που προβλέπουν την ευνοϊκή μεταχείριση των διακριθέντων αθλητών και

2) το ζήτημα του εάν έχουν έννομο συμφέρον να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως, στρεφόμενη κατά της εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα υποψηφίων της κατηγορίας των διακεκριμένων αθλητών, συνυποψήφιοι με μεγαλύτερο αριθμό μορίων από αυτόν που συγκέντρωσαν οι αθλητές»,  αποφάσισε να  εισάγει την πιο πάνω αίτηση, στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου,  σύμφωνα με τα άρθρα 14 παρ. 2  εδ.  γ’ (όπως ισχύει), 20 και 21 του π.δ. 18/1989 (Α΄ 8), λόγω της σπουδαιότητάς της.

Η  δικάσιμος ορίστηκε για τις  την 4  Φεβρουαρίου, με  εισηγήτρια την Σύμβουλο  Σταυρούλα Κτιστάκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ