ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ακόμη και την πραγματικότητα

"Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε"
Δημοσίευση: 18/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια της ομαλής λειτουργίας της εκπαίδευσης, επιμένει στο λαϊκισμό και την άρνηση των πάντων, ακόμα και της πραγματικότητας".

Αυτό τονίζει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ), και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε. Τα παιδιά μας επέστρεψαν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά. Επιπλέον, το σχολείο συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στον περιορισμό της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.
  • Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θελει να αποδεχτεί τα αριθμητικά δεδομένα και ενοχλείται από το ότι την πρωτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολειων τα κρούσματα σε μαθητές μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την περίοδο των διακοπών.
  • Όσο για την αξιομνημόνευτη σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των ποσοστών κρουσμάτων σε παιδιά επί του συνόλου των κρουσμάτων κατά τις διακοπές και κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, προφανώς και αυτή δεν έχει καμία βάση. Πολύ απλά γιατί την εβδομάδα των διακοπών δεν υπήρχε κανένας υποχρεωτικός έλεγχος σελφ τεστ, γίνονταν πολύ λιγότερα τεστ σε παιδιά, ενώ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας των σχολείων έγιναν περίπου 5,6 εκατομμύρια τεστ σε παιδιά!
  • Το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, συνεργάζεται με τους ειδικούς επιστήμονες και ευχαριστεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης για την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θωρακίζουν τη σχολική κοινότητα.

Σχόλια (10)

 
Μαρία
19 Ιαν 2022 14:05

Μόνο με ανοιχτά σχολεία θα πάμε. Τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσηση, άρα όποιος βρεθεί θετικός περνάει ανώδυνα.

 
Πιο άσχετος δεν...
19 Ιαν 2022 13:22

@Άσχετος 19 Ιαν 2022 00:06
Εκ του αποτελέσματος....
- έχουμε 100 νεκρούς και πάνω από 600 διασωληνομένους,
- τα νοσοκομεία και οι γιατροί έχουν καταρρεύσει και τώρα επιτάσσονται και οι ιδιώτες γιατροί,
- στο άνοιγμα των σχολείων, μεγάλος αριθμός μαθητών/τριών ή δεν πήγε γιατί ήδη νοσούσε ή δεν πήγε για να μην νοσήσει,
- σχεδόν ο μισός μαθητικός πληθυσμός, έχει ήδη νοσήσει (από την αρχή της πανδημίας) και έχει μεταφέρει τον ιό στα σπίτια και στις συναναστροφές του.
Το "Μια χαρά πήγε το άνοιγμα των σχολείων", εκτός από εσάς και 2-3 ακόμα, το λέει μόνο η Κεραμέως και η κυβέρνηση.... και ακούγετε πιο αστείο, ακόμα και από τη "δημιουργική λογιστική ασάφεια" του Βαρουφάκη για την οικονομία.
ΥΓ. Τα επίσημα στοιχεία, ΔΕΝ τα ανακοινώνει το ΣΚΑΙ.

 
Ντροπή
19 Ιαν 2022 11:21

@Κατερίνα19 Ιαν 2022 10:15
Τι σημαίνει το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των καθηγητών; Ότι δεν κολλάνε; Που τα είδατε αυτά; Που τα διαβάσατε; Fake news που θέτουν σε κίνδυνο ζωές!!!Είναι απαράδεκτο και προκλητικό!!! Το εμβόλιο σε προστατεύει από τις σοβαρές επιπτώσεις του ιού. Ο συνωστισμός που επιβάλει το υπουργείο διαδίδει ανεξέλεγκτα τον ιό. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια! Επιτέλους σταματήστε την προπαγάνδα!!!!

 
Κατερίνα
19 Ιαν 2022 10:15

Θέλουμε ανοιχτά σχολεία. Τελεία και παύλα. Όσοι επενδύουν στη φοβία και το διχασμό αποτυγχάνουν ή βολεύονται. Όλα τα σχολεία ανοιχτά για τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι. Το ίδιο έκαναν και στην έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβρη το ίδιο πάντα. Αν κλείσουν γιατί κλείνουν αν ανοίξουν μιλάνε για τα κρούσματα.

 
Άσχετος
19 Ιαν 2022 00:06

Μια χαρά πήγε το άνοιγμα των σχολείων εκ του αποτελέσματος και επίσημων στοιχείων. Τα υπόλοιπα αποτυχημένη προσπάθεια ....

 
Ελέησον πια!
18 Ιαν 2022 22:38

@ανησυχος 18 Ιαν 2022 21:04
Δείτε λίγο τα "νουμεράκια" του ΕΟΔΥ και σταματήστε επιτέλους να προκαλείτε. Υπουργείο Παιδείας και Υγείας, τα έκαναν θάλασσα(αν όχι ωκεανό). Το ξέρουν και οι πέτρες.
Αφού "πήγε καλά" με τα σχολεία...... τότε γιατί με τον ίδιο τρόπο, δεν άνοιξαν ΟΛΕΣ οι δραστηριότητες και με 100% πληρότητα ????????
Γιατί το 90% του Δημοσίου λειτουργεί με τηλεργασία ????????
Γιατί στη Βουλή με τους 300 (ως μεγάλο σχολείο), πηγαίνουν μόνο 10/ημέρα ????????

 
Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
18 Ιαν 2022 22:34

Αντί να ακούσετε τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και την ορθή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσπαθείτε διαρκώς να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα και τους κινδύνους που ζούμε καθημερινά στον χώρο της εκπαίδευσης. Η αλαζονεία, η αμάθεια και η αποποίηση ευθυνών δεν αρμόζουν σε πολιτικά πρόσωπα που ηγούνται στον χώρο του ΥΠΑΙΘ. Μετανιώνω ειλικρινά για την ανοχή που έδειξα μέχρι τώρα σε αυτή τη κυβέρνηση...

 
@ανήσυχος
18 Ιαν 2022 21:32

ζεις σε παράλληλο σύμπαν! Για πέρνα από Κοζάνη να ενημερωθείς για τα κρούσματα των μαθητών στα σχολεία πριν αλλά και μετά τις γιορτές! Το δώρο της Υπουργού μας θα το ανταποδώσουμε στις εκλογές. ώρες αναμονής στον ΕΟΔΥ χαμένα μαθήματα ( το ένα από τα παιδιά μου έκανε 10 φορές rapid, δέκα μέρες χαμένα μαθήματα μέχρι που κόλλησε και έμεινε σπίτι όπως και τα υπόλοιπα για 10 μέρες χωρίς στήριξη)ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!!!

 
@ανησυχος
18 Ιαν 2022 21:04

Θα λύσει το υπουργείο παιδείας το θέμα της πανδημίας; Το έχουν αναλάβει οι γιατροί. Ποιο Πανηγύρι εννοείτε; Έπρεπε τα σχολεία να είναι κλειστά; Ναι πήγε καλά αν και υπήρχε μόνιμη κινδυνολογία και μιζέρια! Έλεος πια!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
18 Ιαν 2022 19:50

Δυστυχώς, κυρία υπουργέ μας, εσείς είστε που αρνείστε πεισματικά την οδυνηρή πραγματικότητα και πανηγυρίζετε με απρέπεια μπροστά στις καθημερινές εκατόμβες των νεκρών παρουσιάζοντας ασταμάτητα μιαν εικονική ήτοι ανύπαρκτη κανονικότητα, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου εφαρμόζετε αστεία πρωτόκολλα, τα οποία μόνο την υγειονομική προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν εξασφαλίζουν...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ