ΜΑΘΗΤΕΣ

Δήμαρχος έκλεισε όλα τα σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι για την αναστολή λειτουργίας σχολείων με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού
Δημοσίευση: 20/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη διακοπή μαθημάτων όλων των Σχολείων της επικράτειας του Δήμου Σπετσών την Παρασκευή 21/01/2022 από ώρα 08:30 και μέχρι πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους, αποφάσισε ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, για δύο λόγους:

Α. Τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων πρέπει να προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο την Παρασκευή 21/01/2022 (self test και πολλοί/πολλές rapid test λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού – Covid-19), σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας.

Β. Να διενεργηθεί    απολύμανση στα σχολικά κτήρια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι για την αναστολή λειτουργίας σχολείων

Στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,δόθηκε , με νόμο που ψηφίστηκε   στη Βουλή,  η δυνατότητα επιβολής προσωρινής αναστολής  λειτουργίας  επιμέρους τμημάτων καθώς και ολόκληρων  σχολικών μονάδων  δημοσίων και ιδιωτικών, με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή/και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να επιβάλεται ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους τμημάτων σχολικών μονάδων, καθώς και ολόκληρων σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών. Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών, και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της "Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες".

Σχόλια (7)

 
ΓΓ
21 Ιαν 2022 11:41

Προσέξτε ότι η "Απόφαση" δεν κοινοποιείται στην ΔΔΕ!! Επίσης, δεν γράφουμε ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, αλλά ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Αλλά τί να περιμένει κανείς από ΟΤΑ.....

 
Λαικιστής του κερατά
21 Ιαν 2022 10:58

Δεν είναι αρμοδιότητά του. Επομένως δεν το κάνει. Τελεία και παύλα. Κάτι με την κατάχρηση εξουσίας δεν έχει ακούσει;

 
Γονιός
21 Ιαν 2022 10:24

Θα έλεγα τι τον έκανε μας ζαλίσε η άριστη.

 
γονιός
21 Ιαν 2022 07:55

Έκλεισε τα σχολεία για να κάνουν σελφ τέστ; Γελάνε και οι πέτρες.

 
ert
20 Ιαν 2022 21:20

Εάν δεν στείλει ΔΔΕ επείγουσα εντολή για άνοιγμα των σχολείων αύριο, πρέπει να ξηλωθεί. Ο Δήμαρχος το ίδιο.

 
ΜΗΤΕΡΑ
20 Ιαν 2022 20:09

μπράβο Δήμαρχε! οι δικοί μας την φοβούνται...

 
τι λέει η κεραμω;
20 Ιαν 2022 19:27

δεν τον μάλωσε;;;;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.